Kask Caberg V2R
• Strona 1 z 1
Kask Caberg V2R
Mam kilka pytań na temat kasku Caberg V2R. Na Ścigaczu trafiłem na małą wzmiankę na temat tego kasku ale osoba tylko trzymała go w ręku. Na nacie znalazłem jedną opinię po niemiecku (niestety nie znam niemieckiego) i wyniki bezpieczeństwa kasku przeprowadzone przez anglików. Interesuje mnie zdanie użytkowników tego kasku na temat czy jest on cichy, czy wyściółka jest wytrzymała i się nie wygniata, jak sprawuje się anty fog? Ten kask mogę nabyć w dobrej cenie czy lepiej mam zaiwestować w HJC.
- kasztan
- Świeżak
Mam ten kask od 2 lat. Szybka nie paruje ale ma tendecje do rysowania się (albo ja do nie dbania o kask). Jeśli chodzi o ciszę to jest... bardzo źle! Jeśli dopne szybkę do końca to świszczy niemiłosiernie! dlatego domykam szybke na przed ostatni ząbek dzięki czemu nie świszczy ale jest przepływ powietrza. Wyściółka bardzo wygodna łatwa do prania nie wygniata się. Ale muszę przyznać że jeszcze raz tego kasku bym nie kupił tylko rozejrzał się za jakimś HJC, Sharkiem, AGVem.
- imre2
- Świeżak
Ja mam w/w kask od paru miesiecy i tak:
-faktycznie dosyć głośny jest
-przynajmniej u mnie szybka od góry puszczała wode w niewielkiej ilości
+dobry antyfog
+super wyściółka
+blenda(oj czasem sie przydaje)
+5gwiazdek sharpa
W moim wypadku plusem była cena, udało mi sie go wyszarpać za nieco ponad 550 zlociszy. Jakbym miał dać 700 to pewnie bym sie nie zdecydował.
Ogólnie garnek nie jest zły jeśli uda sie go za grosze wydrzeć.
-faktycznie dosyć głośny jest
-przynajmniej u mnie szybka od góry puszczała wode w niewielkiej ilości
+dobry antyfog
+super wyściółka
+blenda(oj czasem sie przydaje)
+5gwiazdek sharpa
W moim wypadku plusem była cena, udało mi sie go wyszarpać za nieco ponad 550 zlociszy. Jakbym miał dać 700 to pewnie bym sie nie zdecydował.
Ogólnie garnek nie jest zły jeśli uda sie go za grosze wydrzeć.
- bobmarlej
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości