Co możecie powiedzieć o kasku Airoh Stardom?
• Strona 1 z 1
Co możecie powiedzieć o kasku Airoh Stardom?
Chciałbym was prosić o opinie na temat tego kasku. Jaka jest jego jakość, hałas, komfort?
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
- Yabu
- Świeżak
http://www.skutery.net/akcesoria.php?id=55
Zobacz sobie może w czymś ci pomoże.
Zobacz sobie może w czymś ci pomoże.
-
Kurt - Świeżak
chyba sama nazwa airoh mówi wszystko o wykonaniu i jakości
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
Znaczy co mówi? Bo nie wiem.
A mam dokładnie ten model. Śmigam w nim 3 sezon.
Jakość:
Kilka zastrzeżeń jest, ale ogólnie ok. Lakierowanie trwałe, nie odpada, nie matowieje.
Komfort:
Ciężki nie jest, zapięcie nie uwiera w grdykę. Hałas na przyzwoitym poziomie.
Aerodynamika.
No cóż. Nie jest stworzony do szybkich przelotów. Wtedy podnosi się. Przy każdej prędkości podwiewa dołem. Przydała by się osłona podbródka. Przy większych prędkościach wieje w oczy...
Zastrzeżenia:
Zacina się zapięcie.
Pseudoskórzane osłony pasków zapięcia popękały i uwierają w szyję. Szczególnie drażni po goleniu...
NajwiÄ™kszÄ… wadÄ… jest sposób mocowania szybki. Zabezpiecza jÄ… po każdej stronie "zawleczka". WkÅ‚adasz jÄ… w dziurÄ™ i obracasz w pozycjÄ™ otwarte/zamkniÄ™te. Niestety sama „zawleczka” nie jest niczym zabezpieczona i potrafi zmienić poÅ‚ożenie wraz z podnoszeniem szybki. Efekt jest taki, że po jej opuszczeniu „zawleczka” potrafi zostać w pozycji otwarte i w czasie jazdy wylecieć powodujÄ…c wyrwanie szybki wizjera. Sam tak miaÅ‚em. MusiaÅ‚em dokupić i zawleczki i szybkÄ™. Kask nie jest już produkowany, wiÄ™c nie ma gwarancji, że uda siÄ™ to dokupić.
Nie ma antyfoga, ale to nie musi być wada. Zawsze można sobie antyfogem szybkę prysnąć, lub nakleić.
A mam dokładnie ten model. Śmigam w nim 3 sezon.
Jakość:
Kilka zastrzeżeń jest, ale ogólnie ok. Lakierowanie trwałe, nie odpada, nie matowieje.
Komfort:
Ciężki nie jest, zapięcie nie uwiera w grdykę. Hałas na przyzwoitym poziomie.
Aerodynamika.
No cóż. Nie jest stworzony do szybkich przelotów. Wtedy podnosi się. Przy każdej prędkości podwiewa dołem. Przydała by się osłona podbródka. Przy większych prędkościach wieje w oczy...
Zastrzeżenia:
Zacina się zapięcie.
Pseudoskórzane osłony pasków zapięcia popękały i uwierają w szyję. Szczególnie drażni po goleniu...
NajwiÄ™kszÄ… wadÄ… jest sposób mocowania szybki. Zabezpiecza jÄ… po każdej stronie "zawleczka". WkÅ‚adasz jÄ… w dziurÄ™ i obracasz w pozycjÄ™ otwarte/zamkniÄ™te. Niestety sama „zawleczka” nie jest niczym zabezpieczona i potrafi zmienić poÅ‚ożenie wraz z podnoszeniem szybki. Efekt jest taki, że po jej opuszczeniu „zawleczka” potrafi zostać w pozycji otwarte i w czasie jazdy wylecieć powodujÄ…c wyrwanie szybki wizjera. Sam tak miaÅ‚em. MusiaÅ‚em dokupić i zawleczki i szybkÄ™. Kask nie jest już produkowany, wiÄ™c nie ma gwarancji, że uda siÄ™ to dokupić.
Nie ma antyfoga, ale to nie musi być wada. Zawsze można sobie antyfogem szybkę prysnąć, lub nakleić.
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ, co prawda mam model speedfire, ale posiadam go już jakieś 6lat i powiem Ci że u mnie też te skórzane paski szybko się poprzecierały :/ musiałem je uciąć, żeby nie rysowały twarzy. Udało Ci się może gdzieś kupić nowe? jak tak to gdzie i za ile?
(PS. po za tymi paskami nie powiem o airoh żadnego złego słowa. szybka fajna twarda sztywna i idealnie pokazuje obraz. kask z dobrze wysuniętą szczęką itp. W speedfire mogła by być tylko troche lepsza wyściółka. )
(PS. po za tymi paskami nie powiem o airoh żadnego złego słowa. szybka fajna twarda sztywna i idealnie pokazuje obraz. kask z dobrze wysuniętą szczęką itp. W speedfire mogła by być tylko troche lepsza wyściółka. )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
pasków nie szukałem. co do wysunięcia to u mnie szału nie ma. mogę pocałować dolną część szczęki. ale może ja mam taką żuchwę kosmiczną, bo w xr-1000 mogę zrobić to samo
a wnętrze według mnie no jedna z najlepszych cech stardoma (albo takie dobre, albo reszta tak słaba).

-
SQ - Mieszkaniec forum
hmm w sumie bardziej miałem na myśli wysunięcie w dół ; ) bo airohy są przy szczęce zadarte w dół jak jakiś dziób ptaka i tym sposobem lepiej szczęke zasłaniają ; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
to pisz, że opuszczona, a nie wysunięta! przez Ciebie niepotrzebnie zdradzałem zmutowaną anatomię głowy mej 

-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości