Buty AlpineStars SMX PLUS "okazja" ?
• Strona 1 z 1
Buty AlpineStars SMX PLUS "okazja" ?
Witam
Szukam bucików na siebie i dziś mi wpadło to :
http://www.allegro.pl/item657097163_alp ... ratis.html
Czy interes opłacalny ? Czy lepiej poczekać na okazję SIDI Vertigo Corsa albo Vortice ? Ma ktoś te buciki? Jak się spisują ?
Pozdrawiam
Szukam bucików na siebie i dziś mi wpadło to :
http://www.allegro.pl/item657097163_alp ... ratis.html
Czy interes opłacalny ? Czy lepiej poczekać na okazję SIDI Vertigo Corsa albo Vortice ? Ma ktoś te buciki? Jak się spisują ?
Pozdrawiam
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Świetne buty. Bierz jak pasują na ciebie
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Ja mam SMX-4, rewelacyjne buty, podobne do tych które pokazałeś w linku - zdecydowanie polecam. W miarę wygodne do chodzenia, przy glebie też je przetestowałem i chronią nogę przed zmiażdżeniem.
Na motobazarze zacząłem od mierzenia butów typu Metro, i te szybko sobie odpuściłem. Wśród zacniejszych marek takich jak Sidi, Suomy, Forma itd Alpinestars zdecydowanie wygrały jeśli chodzi o dopasowanie buta i wygodę.
Na motobazarze zacząłem od mierzenia butów typu Metro, i te szybko sobie odpuściłem. Wśród zacniejszych marek takich jak Sidi, Suomy, Forma itd Alpinestars zdecydowanie wygrały jeśli chodzi o dopasowanie buta i wygodę.
- sarar
- Świeżak
Zależy do czego ci będą potrzebne te buty. Jeśli do jazdy po torze lub głównie jazdy, to możesz wziąć. Niestety na wygodę nie masz co liczyć po zejściu z moto.
Ostatnio rozmawiałem z gościem, który używa tych butów, to mówił, że do jazdy są dobre, do chodzenia- nie. Aha i jeszcze skrzypią.
Na początku też myślałem o typowo sportowych butach, ale po ostatniej rozmowie ze sprzedawcą, wiem, że lepiej bedzie wybrać bardziej turystyczne.
Ostatnio rozmawiałem z gościem, który używa tych butów, to mówił, że do jazdy są dobre, do chodzenia- nie. Aha i jeszcze skrzypią.
Na początku też myślałem o typowo sportowych butach, ale po ostatniej rozmowie ze sprzedawcą, wiem, że lepiej bedzie wybrać bardziej turystyczne.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
A co tłumaczysz przez turystyczne bardziej ? Które buciki, wiadomo że butów nie kupuje do chodzenia bo takie mam tylko na motocykl, ale jak z niego zsiądę to żebym mógł bez problemów dojść do kiosku kupić gazete i wrócić xDKuba-szprota napisał(a):Zależy do czego ci będą potrzebne te buty. Jeśli do jazdy po torze lub głównie jazdy, to możesz wziąć. Niestety na wygodę nie masz co liczyć po zejściu z moto.
CBR - CustomBikeRobson
-
Do kiosku dojdziesz spokojnie, jedyne co to ludzie się będą oglądać bo po paru użyciach zaczynają skrzypieć właśnie. Ale... według mnie są super wygodne, do tego latem nie pocą mi sie w nich nogi, a przy 8 stopniach nie jest mi zazimno (nie wiem czemu-brak membran- ale tak mam). Cena jest fajna (w sezonie)... ja bym brał. Tylko zobacz najpierw czy to dobry rozmiar (ja w Nike mam np 43, a smx'y 44)
-
kravec - Administrator
No ja w Pumkach których pocinam mam 46/47 wiec tak to będzie chyba dobrze.
CBR - CustomBikeRobson
-
Na skrzypienie dobrze jest smarem do łańcuchów bądz walzeliną w newralgiczne miejsca psiknąć 

http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
Kuba-szprota napisał(a):Zależy do czego ci będą potrzebne te buty. Jeśli do jazdy po torze lub głównie jazdy, to możesz wziąć. Niestety na wygodę nie masz co liczyć po zejściu z moto.
BZDURA!
SMX Plus-y są rewelacyjne, jeżeli przy pierwszym mierzeniu nic nas nie uwiera, nie ciśnie nie ma prawa być w tych butach niewygodnie nawet po długim spacerze. Wiele osób w tych butach spędza pół dnia na uczelni i żaden z nich się na ból nie skarży. Oczywiście zapachy to inna sprawa. Każdy but skrzypi ale jak Redd napisał wystarczy smarem do łańcucha w okolice kostki psiknąć i jak nowe. Także ten Twój "gość" chyba rozmiar za małe buty wziął, albo po prostu nie pasuję na jego stopę. Każdy kto zastanawia się nad SMXami niech przymierza i sam się przekona co to znaczy prawdziwy but
- Konig
- Świeżak
Konig - każdy ma inne odczucia, jednym będzie wygodnie, drugim nie.
Ale nie jestem przekonany, że w butach typowo sportowych nie ma prawa być ci niewygodnie po długim spacerze.
Ale nie jestem przekonany, że w butach typowo sportowych nie ma prawa być ci niewygodnie po długim spacerze.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
ja ich używam..buty pierwsza klasa,dobrze się spisują w ciepłe i zimne dni,skrzypią to prawda..
ogólnie polecam bo jestem z nich zadowolony..zrobiłem w nich jakieś 14tys km i narazie uszkodzeń brakk..
pzdr
ogólnie polecam bo jestem z nich zadowolony..zrobiłem w nich jakieś 14tys km i narazie uszkodzeń brakk..
pzdr
-
FZR600R - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe