co sadzicie o kaskach szczekowych ?
• Strona 1 z 1
co sadzicie o kaskach szczekowych ?
witam jestem Świerzy w tej dziedzinie. a potrzebuje kask na nowego fz6 s2. podobają mi się szczękowe ale nie wiem czy to dobry wybór. i czy taki będzie pasował do tej yamaszki. proszę doradźcie,a i jakie firmy są dobre. pozdrawiam.
-
alfista147 - Świeżak
Trochę o kaskach szczękowych juz było poszukaj . Osobiście użytkuję nolana n102 i jest super . Naprawde polecam . Kaski szczękowe zdobywają coraz większa popularność na zachodzie jak i w polsce .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dzięki kolego poszukam. a jakie firmy wykluczyć? które robią najlepsze szczękowe?
YAMAHA FZ6 S2 2008r.
-
alfista147 - Świeżak
Posiadam Caberga Justissimo i NIE POLECAM tego gowna!!!
Na poczatku byl tak dopasowany,ze przegryzalem sobie policzki po dluzszej jezdzie a po jakis 10 tys km zrobil sie tak luzny,ze postanowilem jezdzic z glosna MP3 ale juz przy predkosci ok 60 km/h nie slysze silnika ( a jest naprawde glosny) a powyzej 120 km/h nie slysze juz nawet muzy z MP3 bo w kasku tak chuczy od wiatru,ze sie nie da.
Teraz jezdze ze stoperami i jest ok
Polecam natomiast Multiteca i Shuberta!
Na poczatku byl tak dopasowany,ze przegryzalem sobie policzki po dluzszej jezdzie a po jakis 10 tys km zrobil sie tak luzny,ze postanowilem jezdzic z glosna MP3 ale juz przy predkosci ok 60 km/h nie slysze silnika ( a jest naprawde glosny) a powyzej 120 km/h nie slysze juz nawet muzy z MP3 bo w kasku tak chuczy od wiatru,ze sie nie da.
Teraz jezdze ze stoperami i jest ok

Polecam natomiast Multiteca i Shuberta!
-
Pawcio415 - Świeżak
Shoei Multitec to na pewno trafiony wybór - kask z najwyższej półki;
co do porównania z integralem, to jak wykazać wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Jedno jest pewne - W BN nie obleją Ciebie wodą, a w szczękowym będzie zawsze głośno - głośniej
co do porównania z integralem, to jak wykazać wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Jedno jest pewne - W BN nie obleją Ciebie wodą, a w szczękowym będzie zawsze głośno - głośniej

-
mikun - Świeżak
Pawcio415 napisał(a):Czyli z kaskami tak jak z ubiorem...
Jeszcze nikt nie odpowiedzial na pytanie:
Co lepsze: skora czy gore-tex?
Integral czy szczekowiec?
Sorki za OT
Odpowiezieli wszystko ma plusy i minusy(w artykule o ciuchach na zamówienie jest to rozpisane + - skory i goretexu), krócej liczy się zastosowanie na sciga nikt nie kupi szczękowego lub otwrtego, na czopera integrala czy skuter integrala, różne zastosowania mają tu priorytet(zawsze są wyjątki od reguly

-
qlik - Świeżak
nie wiem jak wy ale ja kasku integralnego nie mogę wsadzić na głowę..... nie mówiąc już o ściągnięciu, co z tego że rozmiar dobry jak musze przeciskać głowe przez jakąś wąską szpare, INTEGRALNE to jet to! podnosimy szczęke do góry, zakładamy, opuszczamy szczęke i git, bezstresowo
brrrrrrr, brrrryyyymmmm, mooootórrrrrrrr!
- motorshl
- Świeżak
Mi by bylo wstyd jeździć w szczękowym, jak dla mnie to on żadnego wyglądu nie ma i zgadzam się z kosta, nie wierzę, że ochroni mnie tak samo jak integralny, nie ma takiej opcji. Przecież to jest zupełnie inna, dużo mniej sztywna konstrukcja..
Ogólnie szczękowe mi się kojarza z wolną turystyką na sprzętach w stylu Goldwinga i maxiskuterami
Ogólnie szczękowe mi się kojarza z wolną turystyką na sprzętach w stylu Goldwinga i maxiskuterami

Żelazo nie klęka.
-
paweu - Świeżak
I bardzo dobrze Ci siÄ™ kojarzÄ…, dlatego ich na torze nie zobaczysz
.turystycznie się inaczej jezdzi i wtedy wygoda się liczy zsiąść wejść gdzieś, idealnie ale dobierając ze względu na wygodę to już pomyłka.jak leży dobrze to cięzko wchodzi tak ma każdy integralny.

-
qlik - Świeżak
dodam, że ciekawie wygląda nolan n103. Ma wewnętrzną blendę przeciwsłoneczną i antifoga na pinlocku. cena dużo niższa od schubertha czy shoei. tylko co do jakości pojawiają się sprzeczne informacje...
-
SQ - Mieszkaniec forum
Bingo!
Jesli szczekowiec to tylko
C3
Miltitec
N103
Chcialem kupic dwa dla siebie i dziewczyny i przestudiowalem milion roznych opinii i najlepszy a zarazem najdrozszy jest Shubert,potem Shoei a na koncu Nolan.
Zwracalem uwage na wygode,prostote obslugi,wyposazenie i poziom halasu wewnatrz.
Jesli szczekowiec to tylko
C3
Miltitec
N103
Chcialem kupic dwa dla siebie i dziewczyny i przestudiowalem milion roznych opinii i najlepszy a zarazem najdrozszy jest Shubert,potem Shoei a na koncu Nolan.
Zwracalem uwage na wygode,prostote obslugi,wyposazenie i poziom halasu wewnatrz.
-
Pawcio415 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości