Stabilizator karku i szyi
• Strona 1 z 1
Stabilizator karku i szyi
Witam Panowie bardzo chcialbym sie dowiedziec jaki jest Wasze zdanie na temat stabilizator karku i szyi .Znalazlem jedyne cos takiego http://www.leatt-brace.com/ akurat ten model jest dosc kosztowny ( Club: cena ok 1690 PLN
Sport: cena ok 2690 PLN ) ale glownie chodzi mi czy cos takiego ma zastosowanie w jezdzie typowo sportowej .Wiem ze wielu zawodnikow czy amatorow uzywa czegosc takiego w enduro i fmx ale jak jest z jazda po szosach czy w miescie ? Uzywa ktos czegosc takiego ? Znacie kogos kto w czyms takim jezdzi ? Ma to sens ? Osobiscie nie widzialem nigdy zeby jakis zawodnik moto gp czegos takie uzywal . Prosze o wasze opinie , znacie jakies tansze odpowiedniki ?
Panie i Panowie caly czas czekam na wasze opinie ...
Sport: cena ok 2690 PLN ) ale glownie chodzi mi czy cos takiego ma zastosowanie w jezdzie typowo sportowej .Wiem ze wielu zawodnikow czy amatorow uzywa czegosc takiego w enduro i fmx ale jak jest z jazda po szosach czy w miescie ? Uzywa ktos czegosc takiego ? Znacie kogos kto w czyms takim jezdzi ? Ma to sens ? Osobiscie nie widzialem nigdy zeby jakis zawodnik moto gp czegos takie uzywal . Prosze o wasze opinie , znacie jakies tansze odpowiedniki ?
Panie i Panowie caly czas czekam na wasze opinie ...
Mlody
- mlodyrb
- Świeżak
odświeżam temat, ma ktoś z was jakieś doświadczenia ze stabilizatorami szyi bądź wie coś na ten temat? chodzi mi o jazdę głównie rekreacyjną, po mieście lub na jakieś dalsze wypady. Słyszałem, że bmw stworzyło kask z takim ochraniaczem, który nadaje się do zwykłej jazdy, ale niewiele mi o tym wiadomo, a o innych produktach to już zupełnie nic nie wiem.
pozdro
pozdro

- bzyko_lbn
- Świeżak
bzyko_lbn napisał(a):a kolega to jeździ pewnie w dresach i sandałach?
Nie, w japonkach i hawajskiej koszuli...
Nic Cię bardziej nie ochroni jak rozsądek, doświadczenie i umiejętność przewidywania sytuacji na drodze...
Po prostu nie lubię popadania w skrajności i przesadnego zabezpieczania się kosztem komfortu jazdy. Moim zdaniem kask, rękawice, kurtka, jakieś mocniejsze spodnie i skórzane buty za kostkę w zupełności wystarcza.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
o teraz wniosłeś coś konkretniejszego do tematu
z tym, że nic nie chroni lepiej niż olej w głowie zgadzam się w 100% jednak olej w głowie nic Ci nie da jak np. jakaś gapa najedzie na Ciebie z tyłu... Pisząc tego posta chciałem się dowiedzieć czy istnieją protektory, które zapewniają dostateczny komfort jazdy aby ich używać na co dzień, czy można się w nich odwrócić dostatecznie aby zobaczyć czy ktoś mnie nie wyprzedza itp. nie wiem czy wszystkie protektory szyi i karku są bee.. jak mówisz, ale jeśli tak jest to się z tobą zgodzę, że nie ma co się za to brać
peace

peace

- bzyko_lbn
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości