Gnębiący problem;/
• Strona 1 z 1
Gnębiący problem;/
Mam nadzieje, ze trafilem w dobry dzial. Problem tyczy sie opon. Po pierwsze to mam suuper problem ze znalezieniem kompletu 130/70/16, 180/55/17, wszedzie jest przod 120/ble ble ble... A pytanie tyczy sie tego, czy albo jakie firmy zmieszac? Mysle juz o zalozeniu na tyl metzelera, a na przod czegos innego... tylko, gdzies slyszalem, ze nie kazde firmy mozna pomieszac, chodzi o jakies parametry... Moze ktos doradzic?
cbr900rr--->niestety po przesiadce z motocykla kazde auto bedzie sie mulic 

-
Rike - Świeżak
mozna mieszac bez wiekszego problemu byle nie zapomniec o jednej z zasad nie mieszaj opony miekkiej z twarda bo to odzalywuje na styl jazdy
hodzi oto ze wtedy jedna opona rozgrzewa si szybciej a druga wolniej i wtedy mozesz sie slizgnac w zakrecie
to taka z naj istotniejszych spraw
hodzi oto ze wtedy jedna opona rozgrzewa si szybciej a druga wolniej i wtedy mozesz sie slizgnac w zakrecie
BAJKERSKA Rodzinka...........
Peti- V-MAX to juz minelo
teraz 1100 GSX-R
Peti- V-MAX to juz minelo
teraz 1100 GSX-R
- suszek
- Świeżak
suszek napisał(a):... nie mieszaj opony miekkiej z twarda bo to odzalywuje na styl jazdy
Wedlug czego bedziesz kombinowal ten zestaw opon ? masz jakas tabele ?
Rike wychodze z zalozenia, ze to do tej CBR 900. zastanawia mnie jednak fakt, czemu 130 ? W standardzie jest chyba wlasnie 120 ?

- andy7
- Moderator
130 z 16 jest latwiej (podobno) dostac, poki co nie mam ani tego ani tego, a opony wymagaja szybkiej wymiany...
Jestes pewny na 100% co do tej 120 w standarcie? bo juz cholera zglupialem... za pozno, zeby leciec do moto i sprawdzac, jutro sie upewnie.
Jestes pewny na 100% co do tej 120 w standarcie? bo juz cholera zglupialem... za pozno, zeby leciec do moto i sprawdzac, jutro sie upewnie.
cbr900rr--->niestety po przesiadce z motocykla kazde auto bedzie sie mulic 

-
Rike - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości