ubranie motocyklowe
• Strona 1 z 1
ubranie motocyklowe
Czytalem troche na ten temat i mam mętlik w głowie
Niedługo będę właścicielemn cbr 600 i chcę kupić odpowiedni strój do jazdy.
Motocykl będzie uzywany do jazdy po miescie i w sredniodalekie wycieczki.
Najbezpieczniejszy pewnie byłby kompletny kombinezon, ale jakoś nie wyobrażam sobie żebym np w czyms takim jechał na uczelnie a pozniej śmigał w tym na zajęcia. Używany byłby pewnie tylko w dluzszych trasach lub typowych wyjazdach dla funu w niedziele, a wypadki zdarzaja sie podczas wyjazdów do sklepu itp..
Co w takim wypadku kupić? Stroj tylko na cieplejsze dni, nie chcialbym sie zapocic ale tez w razie upadku mieć wlasciwą ochronę tak aby móc wstać po zdarzeniu jak ci goście: http://pl.youtube.com/watch?v=tEhBsMWPgXE
1 opcja: buzer + kurtka + jakies spodnie
2. kurtka + zolw + spodnie
3. kurtka + zolw
Na lato to chyba raczej tekstyl niż skóra?
Którą opcję wybrać? A może jakis inny komplet i oczywiscie jakie firmy i modele. Kask chce kupić shoei Xr 1000
Niedługo będę właścicielemn cbr 600 i chcę kupić odpowiedni strój do jazdy.
Motocykl będzie uzywany do jazdy po miescie i w sredniodalekie wycieczki.
Najbezpieczniejszy pewnie byłby kompletny kombinezon, ale jakoś nie wyobrażam sobie żebym np w czyms takim jechał na uczelnie a pozniej śmigał w tym na zajęcia. Używany byłby pewnie tylko w dluzszych trasach lub typowych wyjazdach dla funu w niedziele, a wypadki zdarzaja sie podczas wyjazdów do sklepu itp..
Co w takim wypadku kupić? Stroj tylko na cieplejsze dni, nie chcialbym sie zapocic ale tez w razie upadku mieć wlasciwą ochronę tak aby móc wstać po zdarzeniu jak ci goście: http://pl.youtube.com/watch?v=tEhBsMWPgXE
1 opcja: buzer + kurtka + jakies spodnie
2. kurtka + zolw + spodnie
3. kurtka + zolw
Na lato to chyba raczej tekstyl niż skóra?
Którą opcję wybrać? A może jakis inny komplet i oczywiscie jakie firmy i modele. Kask chce kupić shoei Xr 1000
- CRX
- Świeżak

kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
jakbym liczył na farta to zalozylbym tshirt i bermudy
Ludzie piszą ze te tekstylne są teraz bardzo wytrzymałe, a w skórze gorąco w upalne dni, a przecież moto chce mieć na lato a nie na zimę.
Może dobre roziazanie to np kombinezon 2 czesciowy ( wtedy mozna byloby np na krotsze wypady nie zakladac dołu) Nie wiem nie znam się:)

Ludzie piszą ze te tekstylne są teraz bardzo wytrzymałe, a w skórze gorąco w upalne dni, a przecież moto chce mieć na lato a nie na zimę.
Może dobre roziazanie to np kombinezon 2 czesciowy ( wtedy mozna byloby np na krotsze wypady nie zakladac dołu) Nie wiem nie znam się:)
- CRX
- Świeżak
2-częściowy kombinezon IMHO to najlepsze rozwiązanie. Jeśli boisz się, że spocą Ci się jajka to możesz pokombinować z perforowanym kombinezonem, ale on sie nie nadaje na deszcz. Są też specjalne kurtki do jazdy w upalne dni i np spodnie wykonane z siatki z ochraniaczami, skórzane rękawice perforowane. Do wyboru do koloru. Pooglądaj, poprzymierzaj... Może coś u mnie kupisz http://www.livefast.pl/ 

-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości