ubranie motocyklowe
• Strona 1 z 1
ubranie motocyklowe
Czytalem troche na ten temat i mam mętlik w głowie
Niedługo będę właścicielemn cbr 600 i chcę kupić odpowiedni strój do jazdy.
Motocykl będzie uzywany do jazdy po miescie i w sredniodalekie wycieczki.
Najbezpieczniejszy pewnie byłby kompletny kombinezon, ale jakoś nie wyobrażam sobie żebym np w czyms takim jechał na uczelnie a pozniej śmigał w tym na zajęcia. Używany byłby pewnie tylko w dluzszych trasach lub typowych wyjazdach dla funu w niedziele, a wypadki zdarzaja sie podczas wyjazdów do sklepu itp..
Co w takim wypadku kupić? Stroj tylko na cieplejsze dni, nie chcialbym sie zapocic ale tez w razie upadku mieć wlasciwą ochronę tak aby móc wstać po zdarzeniu jak ci goście: http://pl.youtube.com/watch?v=tEhBsMWPgXE
1 opcja: buzer + kurtka + jakies spodnie
2. kurtka + zolw + spodnie
3. kurtka + zolw
Na lato to chyba raczej tekstyl niż skóra?
Którą opcję wybrać? A może jakis inny komplet i oczywiscie jakie firmy i modele. Kask chce kupić shoei Xr 1000
Niedługo będę właścicielemn cbr 600 i chcę kupić odpowiedni strój do jazdy.
Motocykl będzie uzywany do jazdy po miescie i w sredniodalekie wycieczki.
Najbezpieczniejszy pewnie byłby kompletny kombinezon, ale jakoś nie wyobrażam sobie żebym np w czyms takim jechał na uczelnie a pozniej śmigał w tym na zajęcia. Używany byłby pewnie tylko w dluzszych trasach lub typowych wyjazdach dla funu w niedziele, a wypadki zdarzaja sie podczas wyjazdów do sklepu itp..
Co w takim wypadku kupić? Stroj tylko na cieplejsze dni, nie chcialbym sie zapocic ale tez w razie upadku mieć wlasciwą ochronę tak aby móc wstać po zdarzeniu jak ci goście: http://pl.youtube.com/watch?v=tEhBsMWPgXE
1 opcja: buzer + kurtka + jakies spodnie
2. kurtka + zolw + spodnie
3. kurtka + zolw
Na lato to chyba raczej tekstyl niż skóra?
Którą opcję wybrać? A może jakis inny komplet i oczywiscie jakie firmy i modele. Kask chce kupić shoei Xr 1000
- CRX
- Świeżak
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
jakbym liczył na farta to zalozylbym tshirt i bermudy
Ludzie piszą ze te tekstylne są teraz bardzo wytrzymałe, a w skórze gorąco w upalne dni, a przecież moto chce mieć na lato a nie na zimę.
Może dobre roziazanie to np kombinezon 2 czesciowy ( wtedy mozna byloby np na krotsze wypady nie zakladac dołu) Nie wiem nie znam się:)
Ludzie piszą ze te tekstylne są teraz bardzo wytrzymałe, a w skórze gorąco w upalne dni, a przecież moto chce mieć na lato a nie na zimę.
Może dobre roziazanie to np kombinezon 2 czesciowy ( wtedy mozna byloby np na krotsze wypady nie zakladac dołu) Nie wiem nie znam się:)
- CRX
- Świeżak
2-częściowy kombinezon IMHO to najlepsze rozwiązanie. Jeśli boisz się, że spocą Ci się jajka to możesz pokombinować z perforowanym kombinezonem, ale on sie nie nadaje na deszcz. Są też specjalne kurtki do jazdy w upalne dni i np spodnie wykonane z siatki z ochraniaczami, skórzane rękawice perforowane. Do wyboru do koloru. Pooglądaj, poprzymierzaj... Może coś u mnie kupisz http://www.livefast.pl/ 
-

hefron - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości