Impregnat do kurtek tekstylnych
• Strona 1 z 1
Impregnat do kurtek tekstylnych
Witam.Czy ktoś może używa środków do impregnacj kurtek tekstylnych?Jesli tak to proszę o polecenie takich specyfików.
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
Ja uzywam takiego srodka: http://www.allegro.pl/item343036634_imp ... rzetu.html ktory mozna dostac w kazdym Campusie i sklepie ze sprzetem turystycznym. To srodek przeznaczony do impregnacji namiotow i plecakow (wykonanych z cordury, ktora jest wszakze materialem, z ktorego wykonuje sie tekstylna odziez motocyklowa). Impregnowanie sprawia, ze kombinezona wolniej nasiaka, a przy malym deszczu jest zupelnie nieprzemakalny. Niestety takie impregnowanie jest stosunkowo krotkotrwale - dwie dlugie przejazdzki w deszczu i trzeba znow zabezpieczyc material.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Impregnat do butów z Goretexu w sprayu, Membrana w butach jest i tak pod skórą/materiałem. Środek wsiąka ładnie w materiał, woda powinna spływać. Wiadomo jak będzie dobrze padać to i tak przemoknie.
Impregnat ten stosuję do butów (trekingowych z nubuku), kurtek (wojskowych łażenia po lesie) i ciuchów na moto.
Drobna rada, jak będziesz stosował środki Nikwaxa w sprayu to rób to poza domem - opary strasznie drażnią drogi oddechowe.
Pozdrawiam
wilku
Impregnat ten stosuję do butów (trekingowych z nubuku), kurtek (wojskowych łażenia po lesie) i ciuchów na moto.
Drobna rada, jak będziesz stosował środki Nikwaxa w sprayu to rób to poza domem - opary strasznie drażnią drogi oddechowe.
Pozdrawiam
wilku
Pozdrawiam,
wilku
Ps. Ten brzydal w awatarze to naprawdÄ™ ja.
wilku
Ps. Ten brzydal w awatarze to naprawdÄ™ ja.
-
wilkacy - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości