Ciemna szyba w Kaskach
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ciemna szyba w Kaskach
Witam! Czy ktoś jeździ z ciemnym ekranem w kasku? jak się jeździ czy widoczność jest gorsza w dzień jak i w nocy czy jest to dobry pomysł by kupić kask z ciemnym ekranem podobno ekran w kasku można wymieniać jeśli ma się markowy sprzęt, jaką macie opinie na ten temat ? 

CiociaStasiaW Serialu"KLAN":"Wladziu podaj mi śmietane z laski swojej"
HONDA VFR 800 ...... bzzzy...80...160...260--->:))
HONDA VFR 800 ...... bzzzy...80...160...260--->:))
-
KRUGER - Świeżak
Mam kask z ciemna szybka i jest ok pod warunkiem, ze jest dzien, moze byc pochmurno i tez jest ok. W nocy nic nie widac! Mam tez szybke normalna i w razie jazdy po zmroku zmieniam. W moim kasku (AGV) zmiana trwa chwile.
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
we wiekszasci kaskow mozna szybko i latwo dematowac jak i matowac wizjer.. ciemna szyba jak i lustrzanki jest chyba nie zgodna z naszym kodeksem(nie jestem pewien wiec sie nie sugeruj, moze wypowie sie ktos madrzejszy w tej sprawie ode mnie).. hehe... ja mam 2 kaski z ciemna i jasna szyba.. nigdy sie nie doczepili jeszcze do ciemnej .. w nocy w ciemnej nic kapletnie nie widac.. chyba ze kupisz przyciemniana w mniejszym procecie, taka moze okazac sie uniwersalna... pozdro
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
A mam lekko przyciemnianą szybkę w kasku i w nocy jest super, nie jestem oślepiany przez kierowców a widoczność jest bardzo dobra.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):A mam lekko przyciemnianą szybkę w kasku i w nocy jest super, nie jestem oślepiany przez kierowców a widoczność jest bardzo dobra.
A jaki masz kask? Jeśli mógłbyś podać producenta i model? Z góry dzięki
- Pawcio_CBR
- Świeżak
no jeszcze jest opcja jak na przykład w Shoei Mutitec'u - szybka progresywnie przyciemniana

Suzuki GSF 600N Bandit '99 - już służy komuś innemu
Panie kolego, to się nie ma co przejmować ... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
Panie kolego, to się nie ma co przejmować ... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
-
czecho - Świeżak
ja mam agv gp pro z ciemna(50 % przyciemnienia) i z biała szyba i musze powiedziec ze w nocy praktycznie gowno widac.Zbyt ograniczona jest widocznosc.Ale za to w dzien jest mega kozak bo slonce nie razi i nikt CI nie zagląda "pod kask".pzdr
Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
witam kumpel okleił wizjer zwykla folia lustrzana (jak do samochodow...) i efekt jest dosc ciekawy... Jak jezdzilem w jego kasku to w dzien jest normalnie a w nocy jest super!!! szybka odbija swiatla samochodow a to ze jest leciutko przyciemniona nie przeszkadza...w kasku z czarnym wizjerem w nocy jest dół...:/ nic nie widac... Moze oklejanie taka folia nie jest zbyt inteligetnym pomyslem ale... pozdrawiam
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
nie no moim zdanie tanie półśrodki takie jak oklejanie szybki folią z giełdy która "odbija swiatla samochodow" i może w jakimś stopniu oślepiać innych nie jest najlepszym wyjściem
www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
a czy ktos jezdzil badz jezdzi w shoei`u z lustrzanka lekko przyciamniana ??/ bo sam zamierzm taka zakupic a szczerrze mowiac to nie chce mi sie wozic ze soba szybki na wymiane
chodzi mi jak tym sie jezdzi w nocy ???
plss o wypowiedzi tylko osob ktore w tym jezdzily

chodzi mi jak tym sie jezdzi w nocy ???
plss o wypowiedzi tylko osob ktore w tym jezdzily
Bandit 600 N
- Abaddon20
- Świeżak

BAJKERSKA Rodzinka...........
Peti- V-MAX to juz minelo
teraz 1100 GSX-R
Peti- V-MAX to juz minelo
teraz 1100 GSX-R
- suszek
- Świeżak
ja mam szybke IRIDIUM w kasku shoei xr1000. w dzien slonce mnie nie oslepia a w nocy samochody nie daja po oczach widoki extra
Jak chcesz foty to daj meila nie ma problemu podesle. Wyglada jak przyciemnione lustro. Nie widac lica twego,za to ty widzisz wszystko rewelka
pozdro z Londynu
moj emil tomogt@wm.pl
Ps. Prośba o edytowanie postów
Żmija
Jak chcesz foty to daj meila nie ma problemu podesle. Wyglada jak przyciemnione lustro. Nie widac lica twego,za to ty widzisz wszystko rewelka
pozdro z Londynu
moj emil tomogt@wm.pl
Ps. Prośba o edytowanie postów

- tomogt
- Świeżak
Nie polecam kupować przyciemnianej ... Czesto nic nie widac i trzeba jezdzic z otwarta szybka a wtedy to jest zimno jak ** ... Ja tam mam kask z bialuchna szybą i jak słonce ladnie swieci to zakladam okularki i tyle
Dobry sposob 

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości