Zobacz wÄ…tek - Nowe kombi+kask do 5000
NAS Analytics TAG

Nowe kombi+kask do 5000

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Nowe kombi+kask do 5000

Postprzez Laminator » 8/4/2017, 21:59

Witajcie,
Niestety nastał czas kiedy muszę w ciągu max miesiąca zmienić swój drogowy komplet.
Po krótce,obecnie jeżdżę w jednym z modeli Probikera, ostatni model outletowy,udało mi się go wyrwać w śmiesznej cenie stąd brałem i się nie zastanawiałem.Po dwóch sezonach z kombinezonu jest zwyczajna szmata,plusów nie posiadał żadnych,które by mnie w nim urzekły,od tej firmy na pewno z daleka.
Szukam czegoś nowego,dwuczęściowego,na pewno skóra.Głównie przeloty wokół komina i nad morze,miasta unikam,czasami tylko dojeżdżam do pracy kiedy wiem o większych korkach.
Nowe kombi na pewno z garbem,fajnie gdyby znalazły się slidery na łokcie(ale to niekoniecznie) i jakaś perforacja,żeby w upały było nieco przyjemniej.Z miłą chęcią kolory fluo(wstawki na moto wrzucam w takim kolorze,fajnie byłoby dopasować) choć wersje kolorystyczne to nie jest jakaś istotna kwestia.
Kombi nie starczy mi zapewne na dłużej niż 2 sezony więc rozsądnie byłoby przeznaczyć na ten cel max 3.5k.

Co do kasku,tutaj większą rolę odgrywają kwestie wizualne.Szukam czegoś zwyczajnie ciekawego i fajnego jakościowo,a jakoś nie mogę niczego znaleźć wśród tylu nudnych garnków.Blendy nie używam i jakoś nie potrafię z nią jeździć(a szybę i tak chcę zmienić na lustro), pinlock czy jakiekolwiek inne rozwiązanie parującej szyby to priorytet tak samo jako oryginalność pod kątem wizualnym.Zapięcie DD mile widziane.
Budżet do max 1.5k i tutaj moją uwagę przykuły przede wszystkim ICON'y(problem w tym,że nikt w nich nie jeździ ,a opinii brak).Czy znajdę tutaj posiadaczy modelu Airmada?

Za czym polecacie się rozglądać w tych kwotach ,a czego unikać?
Laminator
Świeżak

Re: Nowe kombi+kask do 5000

Postprzez Caligator » 13/4/2017, 12:50

Za 1500zł kupiłem Icon Airframe Pro nowy w malowaniu Brozak - wystarczy zerknąć na angielskiego ebay'a:) kask sam w sobie jest meega dobry wizualnie... wentylacja na prawdę w nim działa ale przez to jest dosyć głośny... w zestawie miałem drugą ciemną szybkę - obie szybki są z systemem antifog (coś jak pinlock) i w moim przekonaniu to się sprawdza bo szybka jeszcze mi nie zaparowała... Sam kask wykonany jest z kompozytu, ma zapięcie DD, kształt pasuje głównie do ścigów zwłaszcza jak leżysz na baku:) no i ma zajebisty system otwierania i zamykania szybki (przez wielu wyśmiewany bo jest prosty jak.... )

Ze swojej strony mogę polecić model Airframe Pro - innych nie mierzyłem, a jeśli chodzi o sam rozmiar to przy moim obwodzie +-59cm rozmiar L okazał się byc idealny chociaż po pierwszych przymiarkach byłem pewny, że jest za ciasny (zwłaszcza w policzkach) to po kilku przejażdzkach tak się rozbił, że teraz nie czuję, że go mam na głowie...

P.S. ja zamawiałem ze sklepu pistonoids bodajże z ebay'a :)
Honda CBR600RR Hannspree Edition // Alpinestars Atem 2PC Suit // Alpinestars SP-2 Gloves // ICON Airframe Pro BROZAK // SIDI Mag-1
Caligator
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê