Zobacz wÄ…tek - Arai Quantum ST PRO czy Shoei NXR ?
NAS Analytics TAG

Arai Quantum ST PRO czy Shoei NXR ?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Arai Quantum ST PRO czy Shoei NXR ?

Postprzez ApaczKrk » 9/6/2016, 21:43

Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać :)
Panie i Panowie, dopiero zaczynam swoją przygodę na dwóch kółkach, zakupiłem motorek Kawasaki ZR7 - i mam dylemat co do kasku. Troszkę czytałem, troszkę pytałem ale... chciałbym jeszcze poznać Wasze zdanie.

Zastanawiam się nad zakupem albo Arai Quantum ST PRO lub Shoei NXR - na korzyść Shoei przemawia cena - ale czy nie jest to kosztem bezpieczeństwa ?

Proszę o pomoc, lub polecenie jakiegoś innego rozwiązania. Zależy mi, aby kask miał certyfikal Snell ( oba w/w owy posiadają )
ApaczKrk
Świeżak

Postprzez andy7 » 10/6/2016, 15:35

W ARAI przeraza mnie juz na sama mysl cena vizjerow.

Poza tym bierze sie to co lepiej ny bance lezy a nie to co sie lepiej prezentuje lub doda punktow na dzielni.

Oba pjerwyj sort !

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez ApaczKrk » 10/6/2016, 16:09

Witam. Zdecydowanie "lans na dzielni" mnie nie interesuje ;) Nie po to chcę zacząć jeździć na motocyklu. Wygląd kasku też jest dla mnie najmniej ważny :) I tak będę patrzył przez niego od środka ;)

Najważniejszy jest dla mnie aspekt bezpieczeństwa i to się liczy najbardziej - stąd moja rozterka pomiędzy tymi dwoma opcjami. NXR wygrywa ceną , niemniej jednak jak szukałem informacji to w wielu miejscach natknąłem się na stwierdzenie że Arai aż przesadnie przykłada się do bezpieczeństwa.
ApaczKrk
Świeżak

Postprzez andy7 » 11/6/2016, 05:13

Oba sa z gornej polki, tak jak napisalem, bierz ten ktory lepiej bezdie lezal na glowie, bo te firmy Maja zupelnie inne formy czaszek.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez SlowMotion » 13/6/2016, 08:19

Po nicku zakładam, że jesteś z krakowa, dzisiaj w motorismo na balickiej jest -23% vat na wszystko, a mają całkiem spory wybór arai'ów. Możesz wpaść, przymierzyć i może okaże się, ze różnica w cenie tym razem nie będzie taka duża.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez ApaczKrk » 13/6/2016, 14:27

SlowMotion napisał(a):Po nicku zakładam, że jesteś z krakowa, dzisiaj w motorismo na balickiej jest -23% vat na wszystko, a mają całkiem spory wybór arai'ów. Możesz wpaść, przymierzyć i może okaże się, ze różnica w cenie tym razem nie będzie taka duża.

No i serdecznie CI dziękuję za tą informację ;) Wybór jednak padł na Arai-a :)
ApaczKrk
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê