Ocena stroju motocylowego
• Strona 1 z 1
Ocena stroju motocylowego
Dzień dobry, otóż mam pytanie dotyczące ubioru motocyklowego, a mianowicie co sądzicie o takim stroju :
kask:
-HJC RPHA 11 - z malowaniami
cena : ok. 1,900 zł
kombinezon
-RST TRACTECH EVO 2
cena : 2,700 zł
buty
-RST Trac Tech Evo
cena : ok. 720 zł
rękawice
-RST Track evo
cena : 380 zł
Razem :
Budżet jaki chce zagospodarować w strój motocyklowy wynosi 5,000-6,000 zł.
Mam zamiar jeździć w cieplejsze, jak i chłodniejsze dni. Czuć się w tym stroju komfortowo, ale przede wszystkim bezpiecznie. Strój przeznaczony do jazdy na motocyklach sportowych.
Jeśli czegoś w tym stroju brakuje, albo są jakieś lepsze, bardziej sprawdzone marki to proszę o składanie propozycji.
kask:
-HJC RPHA 11 - z malowaniami
cena : ok. 1,900 zł
kombinezon
-RST TRACTECH EVO 2
cena : 2,700 zł
buty
-RST Trac Tech Evo
cena : ok. 720 zł
rękawice
-RST Track evo
cena : 380 zł
Razem :
Budżet jaki chce zagospodarować w strój motocyklowy wynosi 5,000-6,000 zł.
Mam zamiar jeździć w cieplejsze, jak i chłodniejsze dni. Czuć się w tym stroju komfortowo, ale przede wszystkim bezpiecznie. Strój przeznaczony do jazdy na motocyklach sportowych.
Jeśli czegoś w tym stroju brakuje, albo są jakieś lepsze, bardziej sprawdzone marki to proszę o składanie propozycji.
- MakaBresk
- Świeżak
Ciuchow nie kupuje sie przez Internet, trzeba przymierzyc
Zastanow sie tylko co bezdie jak Cie po drodze deszcz czy ulewa zlapie, bo w tych kapciach co planujest to sprawa minut, Buty bierze sie z Gore-Tex'em
polecam Daytona, obojetnie jaki model. posluza Ci dobre 20 lat.
Zastanow sie tylko co bezdie jak Cie po drodze deszcz czy ulewa zlapie, bo w tych kapciach co planujest to sprawa minut, Buty bierze sie z Gore-Tex'em
polecam Daytona, obojetnie jaki model. posluza Ci dobre 20 lat.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Tak wiem, gdy już będę mieć odpowiednią kwotę to mam zamiar udać się do jakiegoś sklepu motocyklowego i kupić odzież, a tym samym ją przymierzyć.... To chyba jest jasne.
Co do jazdy w deszczu najlepiej będzie kupić odzież przeciwdeszczową Co do butów od Daytona - mają one służyć do jazdy w deszczu? W porównaniu do butów od RST nie wyglądają bardzo bezpiecznie.
Co do jazdy w deszczu najlepiej będzie kupić odzież przeciwdeszczową Co do butów od Daytona - mają one służyć do jazdy w deszczu? W porównaniu do butów od RST nie wyglądają bardzo bezpiecznie.
- MakaBresk
- Świeżak
MakaBresk napisał(a): W porównaniu do butów od RST nie wyglądają bardzo bezpiecznie.
A od kiedy to czy but czy ciuch jest ebzpieczny można wywnioskować ze zdjecia?
-
Croowab - Bywalec
Wybór stroju ok, ale:
- RPHA11 moim zdaniem nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku w przypadku do udanego RPHA10+, które kupisz w okolicach 1200zł (z malowaniem)
- Oszczędzoną kwotę polecam wydać na jakieś jeansy mottowear'a, bo jeżdżenie zawsze w kombinezonie może i fajnie wygląda, ale jak trzeba załatwić coś na mieście jest bardzo niepraktyczne. Za to taka kurtka od kombinezonu, jeansy i wysokie buty są już całkiem ok.
- jeśli zdecydujesz się na powyższe to obowiązkowo około 80zł kosztuje pas RST do spięcia jeansów z kurtką
No i jak wspomnieli koledzy, ceny nieco przesadzone. Kombiak RST to (po rabatach na żądanie ) to jakoś 2200zł
Rękawice mam te tractechy ale dorwałem za 300zł nówki, jakbym miał wydawać 400 to pewnie zdecydowałbym się na shime vrs-1.
- RPHA11 moim zdaniem nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku w przypadku do udanego RPHA10+, które kupisz w okolicach 1200zł (z malowaniem)
- Oszczędzoną kwotę polecam wydać na jakieś jeansy mottowear'a, bo jeżdżenie zawsze w kombinezonie może i fajnie wygląda, ale jak trzeba załatwić coś na mieście jest bardzo niepraktyczne. Za to taka kurtka od kombinezonu, jeansy i wysokie buty są już całkiem ok.
- jeśli zdecydujesz się na powyższe to obowiązkowo około 80zł kosztuje pas RST do spięcia jeansów z kurtką
No i jak wspomnieli koledzy, ceny nieco przesadzone. Kombiak RST to (po rabatach na żądanie ) to jakoś 2200zł
Rękawice mam te tractechy ale dorwałem za 300zł nówki, jakbym miał wydawać 400 to pewnie zdecydowałbym się na shime vrs-1.
-
SlowMotion - Świeżak
-RPHA 11 z tego co mi wiadomo ma kilka udogodnień sportowych, ma o 1 skorupę więcej, kask jest na tyle duży, że można spokojnie w nim nosić okulary - jest to dla mnie kluczowe, gdyż mam słaby wzrok i okulary muszę nosić, ma również o 10 otworów wentylacyjnych więcej, delikatne odblaski, w miejscu gdzie mamy podbródek.... Podsumowując RPHA 11 jest trochę lepszy, a różnice w cenach (w malowaniu) to ok.200-300 zł - 1900 zł RPHA11, 1500 zł RPHA 10 plus
-Co do spodni - co sądzisz o tych: 4SR Cool Grey, spodnie te recenzowała motobanda i nawet mnie zaintrygowały.
- Na pewno w pas od RST się wyposażę
Ceny może i są zawyżone, ale nie mam z skąd ich czerpać, nie znam żadnego dobrego sklepu motocyklowego, na którym mógłbym się wzorować, więc szukam ich w internecie.
-Co do spodni - co sądzisz o tych: 4SR Cool Grey, spodnie te recenzowała motobanda i nawet mnie zaintrygowały.
- Na pewno w pas od RST się wyposażę
Ceny może i są zawyżone, ale nie mam z skąd ich czerpać, nie znam żadnego dobrego sklepu motocyklowego, na którym mógłbym się wzorować, więc szukam ich w internecie.
- MakaBresk
- Świeżak
lagiboy napisał(a):no ale te dytony wyglądają jak relaxy dla dziadka, za cenę dytony wolałbym coś z SIDI, INOX albo A*
moze i jak kalosze ale komfort i jakosc na najwyzszym poziomie
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
lagiboy napisał(a):no ale te dytony wyglądają jak relaxy dla dziadka, za cenę dytony wolałbym coś z SIDI, INOX albo A*
Zacznijmy od tego czym sÄ… te "dytony"
Co do butów - z tego co słyszałem buty są mega wypasione, jeśli chodzi o bezpieczeństwo
- MakaBresk
- Świeżak
MakaBresk napisał(a):Zacznijmy od tego czym są te "dytony"
Kolega walnął literówkę. Chodzi o "daytony" = buty marki Daytona.
-
Ruda_Małpa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości