Zobacz wątek - Problem ze znalezieniem kombinezonu ze skóry na 177/90.
NAS Analytics TAG

Problem ze znalezieniem kombinezonu ze skóry na 177/90.

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Problem ze znalezieniem kombinezonu ze skóry na 177/90.

Postprzez taksobie » 7/6/2015, 10:31

Witam. Problem jak w temacie. Chcę kupić sobie skóry na motocykl, ale póki co trafiam na kombinezony które dobrane do wzrostu tak by protektory były na swoich miejscach, są zbyt ciasne. Na długość pasują mi 54, ale są za małe w udach. 56 pasują, ale są z kolei za długie i przynajmniej protektory mi zjeżdżają z kolan i łokci.

Pytanie do innych użytkowników którzy mieli podobne problemy. Czy są producenci/modele odbiegające od standardów? Pozdrawiam.
taksobie
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 7/6/2015, 10:37

Niektórzy producenci mają skracane wersje kombinezonów, wtedy możesz kupić np. 56 albo 58 dla osoby o niższym wzroście niż standardowa rozmiarówka. Takie niestandardowe rozmiary oferuje np revit, dainese oraz w kilku produktach alpinestars. W innym wypadku szycie na miarę, lub kupienie większego i przeróbka u kuśnierza, ale tutaj nie masz gwarancji czy zostanie to zrobione równie bezpiecznie jak przed przeróbką.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez jaroaro » 7/6/2015, 14:55

Możesz sprecyzować co znaczy za mały w udach? W ogóle go nie założyłeś czy założyłeś ale uciskał?
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê