Zobacz wÄ…tek - Rozmiar kombinezonu
NAS Analytics TAG

Rozmiar kombinezonu

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rozmiar kombinezonu

Postprzez czarek126 » 23/5/2015, 13:20

Witam
Otoz mam duzy problem. Nie wiem jaki rozmiar bedzie na mnie odpowiedni. Sugerujac sie wzrostem powinien pasowac na mnie 50, jednak patrzac na obwod klatki i pasa to rozmiar 48. Interesuje mnie model Dainese Laguna Seca 2pc.
Moje wymiary :
obwod klatki 88cm
obwod pasa 77cm
wzrost 178,5cm
Co sadzicie ? Rozmiar 50 czy 48? Dodam,ze nie mam mozliwosci przymiarki. Nie mam w poblizu sklepow.
Pozdrawiam
czarek126
Świeżak

Postprzez Dbidzi » 23/5/2015, 15:34

Niedawno kupowałem swój pierwszy kombi, też dainese. Według rozmiarowki powinienem miec 48 wzrost 50 klatka. Po przymiarce skończyło się tym że zdecydowałem się na 46. Na początku był mega ciasny teraz po przejechaniu około 1k kilometrów zaczyna leżeć jak druga skóra. Miałem wątpliwości czy dobrze robię ale teraz widzę ze każdy inny rozmiar byłby w tym momencie jak worek po ziemniakach :p
Wniosek z tego taki że bez przymiarki to straszna lipa jest i cieżko naprawdę dobrze dopasować do siebie kombi.
Weź tez pod uwagę, że istnieje ryzyko ze ten konkretny model nie będzie dla Ciebie odpowiedni w żadnym rozmiarze.
Dbidzi
Świeżak

Postprzez RSSSS » 24/5/2015, 10:20

Jak nie możesz przymierzyć to zamów mniejszy, najwyżej wymienisz, ale problem w tym, że żaden z tych rozmiarów może nie być idealny.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez Emil Wojcik » 26/5/2015, 19:32

Najlepiej wybrać się do salonu i przymierzyć na żywca. Jeżeli nie mają danej marki, to i tak warto przymierzyć kombinezon innych marek, aby mieć jakichś pogląd na to.
Emil Wojcik
Świeżak

Postprzez jaroaro » 26/5/2015, 21:08

Kupowanie kombinezonu patrząc tylko na rozmariówke jest ryzykowne. Czasami nawet i w sklepie obsługa jest na tyle leniwa że nawet nie chce im się doradzić jak powinien dobrze leżeć kombinezon. W dobrze dopasowanym kombi powinieneś mieć problem z pełnym wdechem, siadaniem na motocyklu(o ile uda Ci się podnieść wysoko nogę), o zakładaniu butów nie ma mowy. Dopiero później układa się do Twojego ciała i tworzy szkielet który Cię trzyma.
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Postprzez andy7 » 26/5/2015, 21:37

MOzesz znalesc swoj rozmiar ale nie zycze Ci abys trafil na Kombi ktore zostalo zle uszyte np. z jednej sztony krotsze ( jak mi sie trafilo ). Dlatego zawsze warto przymierzyc przed kupnem.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê