Zobacz wątek - pół buty
NAS Analytics TAG

pół buty

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

pół buty

Postprzez kogut22 » 5/5/2015, 23:30

Panowie szukam butów do lajtowego śmigania na inazumie :)
Modele które mnie zainteresowały to rebelhorn Street 1/2, seca sprint 1/2, nitro nb-31
Oczekiwania: możliwość chodzenia, i jakaś wentylacja :oops:
Ewentualnie poczytam opinie i innych streetowych butach :wink:
kogut22
Świeżak

Postprzez SixaxisMT » 7/5/2015, 01:44

Ja mogę polecić Alpinestars MX-3 wersja wentylowana. Koszt 750 zł, ale to naprawdę solidny but z dobrym przeciągiem. Przelatałem w tych butach ok. 2.5kkm i dopiero się ułożyły, ale dzięki zapięciu jakie mają (szeroki i solidny rzep + micro buckle, który dodatkowo wzmacnia ochronę kostki po zewnętrznej) dają poczucie bezpieczeństwa. Nie mają co prawda zabezpieczenia przed skręcaniem jak np. wysokie SIDI ST, ale przy "pół butach" niestety nie widzę żadnych, które to mają. W sumie jest jedne model XPD (XPD X-one), który sprawia wrażenie zapewnienia większego bezpieczeństwa, ale niestety XPD wygodne nie są. Na pewno nie tak wygodne jak Alpinestars MX-3.
Maximum Troque!
SixaxisMT
Świeżak

Postprzez .BasH. » 7/5/2015, 08:17

Śmigam w SECA SPRINT (1) - wszystko ok, dobre czucie, dobra cena, w miarę wygodne chodzenie po mieście, ale powyżej 20 stopni przy chodzeniu skarpetki raczej wilgotne - na trasie jest oczywiście lepiej, no ale nie jest to przewiew jak w klapkach ;)
.BasH.
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê