Zobacz wątek - kask 500-700 PLN na R6 + rękawice
NAS Analytics TAG

kask 500-700 PLN na R6 + rękawice

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kask 500-700 PLN na R6 + rękawice

Postprzez Ardian » 4/5/2015, 15:05

witam
szukam sobie kasku i tak maksymalnie do 700 pln, ale jakby się dało taniej to bym się bardzo ucieszył
mam do wzięcia S900 C za 600 PLN
za około 700 PLN mam do wzięcia IS-17 lub FG-15
ewentualnie za około 500-600 PLN mogę wziąc AGV K-3 lub K4-EVO

ten S900 C mam blendę i pinlock, a w dodatku mam okazje za 600 :) odstrasza mnie to, że jest z ABSu czyli plastikowy ...
AGV są njatańsze w moim zestawieniu, ale nie mają pinlocka, ani blendy więc bym musiał sobie dokupić ciemną szybkę i to w dodatku chyba starsza konstrukcja K-3, ale nie wiem jak K-4 EVO (co do niego to może będę miał taki NOWY za 300 do wzięcia to co myślicie ?)

HJC to są po 700 więc już 100 więcej od Sharka i już dla mnie troche drogo :(

RĘKAWICE !

na IC mogę sobie ze zniżkami kupić oryginalne Alpinestar GPX albo SP-2 za 300 PLN
SP-2 są dłuższe od GPX, ale GPX chyba będą wygodniejsze ?

chłopaki - co mi doradzicie ?

dziękuję z góry za pomoc !
Ardian
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 4/5/2015, 16:16

Nie bój się Sharka - ja mam od 2 lat s900c i jestem bardzo zadowolony. Jak chcesz taniej, to przyjrzyj się poprzednim modelom: Shark s700s (różni się od s900c brakiem pompowanych policzków i spojlera na potylicy) albo HJC TR-1. Ja jednak bym brał Sharka, bo ma lepszą blendę (ciemniejszą. głębszą i z lepszą obsługą). AGV K-3 i K-4 mają opinię marnie wykonanych.

Poszukaj sobie opinii użytkowników na http://www.moto-opinie.info/ (otwórz link) - wpisujesz w wyszukiwarce markę i nazwę kasku i masz.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Ardian » 4/5/2015, 16:35

byłem tam i czytałem, ale dużo mi nie pomogło :)
myślę nad s900 c albo tym K-4 EVO cały czarny bo na IC mogę go kupić za 300 PLN nowy XS + lustrzana szybka bo bardzo lubie w takiej jeździć (wolę niż blenda) :)

czekam na więcej wypowiedzi i dzięki Zimny
Ardian
Świeżak

Postprzez SixaxisMT » 7/5/2015, 01:58

Ja mam IS-17. Przelatałem w nim jakieś 12 kkm i nie mogę powiedzieć złego słowa. Głośność wg mnie jest rzeczą względną i jak jedziesz w dłuższą traskę to i tak należy użyć stoperów, żeby głowa nie bolała jak dojedziesz na miejsce. IS-17 ma blendę z całkiem fajnym systemem uruchamiania, ma pinlock w standardzie. Wg mnie pinlock to genialny wynalazek, bo nawet przy temperaturach ok. 1-5 stC nie masz zaparowanej szyby. No i IS-17 ma dużo szersze pole widzenia niż np. SHARK czy SHOEI. Poza tym jest zapięcie micro-buckle, które jest mega wygodne jeśli musisz dość często zakładać i zdejmować kask. Double D jest bezpieczniejsze, ale nieco bardziej upierdliwe. Kolejny kask, który kupię to będzie HJC RPHA-ST, bo jest z kompozytu (węgiel-platik) i ma blendę. HJC RPHA to kask, którego używa m.in. Jorge Lorenzo w MogoGP, a wersja ST ma dodatkowo blendę. Uważam, że na ochronie nie ma miejsca na oszczędzanie. Rozumiem też, że budżet nie jest z gumy i trzeba iść na kompromis, ale kask to ostatnia rzecz na której bym oszczędzał. Jak masz dobrą cenę na IS-17 to bierz w ciemno, ale najpierw przymierz. HJC są dość ciasne (ciaśniejsze niż np. CABERG).
Przyczepności!
Maximum Troque!
SixaxisMT
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê