SHOEI XR1000 .............rozmiar
• Strona 1 z 1
SHOEI XR1000 .............rozmiar
witam,
mam pytanie , zdecydowałem sie na zakup XR1000, jeżdze w roz. M (Caberg 104) był to mój pierwszy kask i kupujac go miałem poczucie b.dopasowanego, po 5 tyś km widze ze znacznie sie rozbił, S wtedy nie wchodziła w Cabergu w gre a doklądniej na moją głowe
, w Shoei'u jest troche inaczej M-ka wydaje sie dobra i dopasowana (powiedział bym ze akurat) S-ka b.dobrze spasowana, czuje ja w kazdym miejscu (nie przeszkadza mi to , jedynie co to ciasniej mi wchodził na łeb, pewnie bedzie to dyskomfort przy czestym zakładaniu
. biegajac po forach znalazłem kolesia w USA co pisze ze z tabeli Shoei'a wynika dla niego M a wie po zakupie ze powinno być S.
moze ktos miał podobne rozterki?
ja zamówiłem S i mam jeszcze kilka dni na ewentualne zmiany
mam pytanie , zdecydowałem sie na zakup XR1000, jeżdze w roz. M (Caberg 104) był to mój pierwszy kask i kupujac go miałem poczucie b.dopasowanego, po 5 tyś km widze ze znacznie sie rozbił, S wtedy nie wchodziła w Cabergu w gre a doklądniej na moją głowe

moze ktos miał podobne rozterki?
ja zamówiłem S i mam jeszcze kilka dni na ewentualne zmiany
Suzi DL650....wierny przyjaciel:)
- gliniak
- Świeżak
Ostatnio tez kupilem nowy kask. Poprzedni mialem M (Lazer), ale po paru miechach tak sie ubil, ze jest za luzny. Nowy zamowilem S i jest ciasny. Tzn. b. dobrze spasowany, ciezko wlazi na leb i troche cisnie w uszy. Mam ndzieje ze sie dopasuje i bedzie ok. ( powinien sie tez ubic)
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
bardzo dobrze zrobiłeś że wziąłes S bardzo dobrze. Ja rowniez mam kask xr1000 jezdze juz w nim 2 sezon skonczony. powiem tak jak kupowalem mierzylem i M byla akurta nie ciesna a S byla ciasnawa jak zakladalem i zdejmowalem uszy mnie bolały trochę bo wczesniej nie mialem zandego kasku wiec nie byly przyzwyczajone a teraz jest idealnie co prawda wygniuit sie troszke ale minimalnie wiec kupuj S. mowie Ci S na mnie na samym poczatku wchodzila ciasno a tearz jestem zniem zadowolony a M mialem taka akurat ale nie ciasno i jakbym teraz jechal wniej na torze 200 to bym mial wahlowanie glowy:D dobrze ze mam S kask musi byc obcisly ale tak zeby nie uwieral
- tra
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości