Jaki Kask (zx6r) - potrzena pomoc
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki Kask (zx6r) - potrzena pomoc
Witam!
Od niedawna mam kawe zx6r -j2 (klasyczne malowanie). Na razie jeżdżę w starym kasku, ale przymierzam się do zakupu nowego.Moje fundusze to 700zł - JAKI kask byście mi porodzili, czy kupić kask do 700zł czy się wstrzymać i kupić droższy? Motorkiem jeżdżę CODZIENNIE, więc ważne żeby był dobry.
PROSZĘ was o podanie konkretnych modeli kasków- TU proszę o pomoc lidzi którzy jeżdżą na podobnych (lepszych maszynach). Ludziom od skuterków, oraz spamerom z góry dzięki.
Ja osobiście zastanawiam się nad shark.
Z góry dzięki za pomoc
Od niedawna mam kawe zx6r -j2 (klasyczne malowanie). Na razie jeżdżę w starym kasku, ale przymierzam się do zakupu nowego.Moje fundusze to 700zł - JAKI kask byście mi porodzili, czy kupić kask do 700zł czy się wstrzymać i kupić droższy? Motorkiem jeżdżę CODZIENNIE, więc ważne żeby był dobry.
PROSZĘ was o podanie konkretnych modeli kasków- TU proszę o pomoc lidzi którzy jeżdżą na podobnych (lepszych maszynach). Ludziom od skuterków, oraz spamerom z góry dzięki.
Ja osobiście zastanawiam się nad shark.
Z góry dzięki za pomoc

- miki
- Świeżak
poczytaj w akcesoriach motocyklowych już troche było o tym i wychodziło że shark to dobra firma.
nie kupuj żadnego nitro przypadkiem, chyba że chcesz sie wkurzać....
Jak tak często jeździsz to ja bym się zastanowił na Twoim miejscu nad kaskiem z podnoszoną szczęką, dużo lepszy komfort zakładania
za tą cene dostaniesz też S4 agv, znajomy mówił ze super mu sie w nim jeździ.
nie kupuj żadnego nitro przypadkiem, chyba że chcesz sie wkurzać....
Jak tak często jeździsz to ja bym się zastanowił na Twoim miejscu nad kaskiem z podnoszoną szczęką, dużo lepszy komfort zakładania
za tą cene dostaniesz też S4 agv, znajomy mówił ze super mu sie w nim jeździ.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Zioło a szybka w nim jest dobra? nie jest miękka i nie rysuje się?
ta wentylacja to naprawde wentylacja czy poprostu fajny wygląd?
kupiłeś przypadkiem u Łabędzkiego? ile u niego kosztuje?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Hehe, chyba też się wypowiem bo akurat miałem okazję "przetestować" Sharka
Jeździłem (do 12 czerwca) swoją śliczną 954 (a więc moto raczej poważne) w kasku Shark S500Air. Kupiłem go bo podobał mi się wizualnie, sprawiał wrażenie solidnego a do tego ten konkretny był w czarnym macie
Mnie kask bardzo przypasował, bardzo wygodny, raczej cichy, wentylacja OK, generalnie mucha nie siada...
... ale respektu do niego nabrałem właśnie 12 czerwca kiedy to zaliczyłem śliczną glebę. Moto roztrzaskane w pył, ja miesiąc w szpitalu składany na drutach, a kask wytrzymał bez pudła. Jako, że dostał strzała w okolice lewego mocowania szybki, szybka się zdemontowała (z tej tylko strony) ale nie pękła. Poza tym kask był bardzo mocno porysowany ale żadnego pęknięcia.
Najlepszym świadectwem mojej opinii o tym kasku niech będzie to, że już kupiłem drugi identyczny
Teraz jeszcze tylko trzeba pomyśleć nad nową maszyną.
Pozdrawiam.

Jeździłem (do 12 czerwca) swoją śliczną 954 (a więc moto raczej poważne) w kasku Shark S500Air. Kupiłem go bo podobał mi się wizualnie, sprawiał wrażenie solidnego a do tego ten konkretny był w czarnym macie

Mnie kask bardzo przypasował, bardzo wygodny, raczej cichy, wentylacja OK, generalnie mucha nie siada...
... ale respektu do niego nabrałem właśnie 12 czerwca kiedy to zaliczyłem śliczną glebę. Moto roztrzaskane w pył, ja miesiąc w szpitalu składany na drutach, a kask wytrzymał bez pudła. Jako, że dostał strzała w okolice lewego mocowania szybki, szybka się zdemontowała (z tej tylko strony) ale nie pękła. Poza tym kask był bardzo mocno porysowany ale żadnego pęknięcia.
Najlepszym świadectwem mojej opinii o tym kasku niech będzie to, że już kupiłem drugi identyczny

Pozdrawiam.
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
mar111cin napisał(a):Zioło a szybka w nim jest dobra? nie jest miękka i nie rysuje się?
kupowalem w zeszlym roku w intercarsie na kożuchowskiej.
szybka jak narazie wielu zadrapan nie ma.
chyba ze liczyc te kiedy kask mi spadl na asfalt szybka do dolu.
a co do tej wentylacji to wentyluje tak jak wyglada

łysy a gdzie ta gleba miala miejsce ??
- Ziolo
- Świeżak
Jak śmigasz codziennie musisz na bank przyda Ci sie szybka z AntiFogiem do zmiennych warunków pogodowych.
W Uvex robią bardzo dobre szybki - mojemu plecaczkowi kupiłem ps430 niestety jest głośniejszy i mniej wygodny niż mój AGV Stealth,
W Stealth z kolei szybkę musiałem już zmienić bo sie porysowała i antifog nie był po miesiącu za dobry - kupilem 50% przyciemnianą ale niestety bez antifoga i jak jest zimno to jest mała lipa.
Szybka przyciemniana to super sprawa w nocy nikt mnie nie oślepia, a wieczorem nie oślepia mnie słońce.
W Uvex robią bardzo dobre szybki - mojemu plecaczkowi kupiłem ps430 niestety jest głośniejszy i mniej wygodny niż mój AGV Stealth,
W Stealth z kolei szybkę musiałem już zmienić bo sie porysowała i antifog nie był po miesiącu za dobry - kupilem 50% przyciemnianą ale niestety bez antifoga i jak jest zimno to jest mała lipa.
Szybka przyciemniana to super sprawa w nocy nikt mnie nie oślepia, a wieczorem nie oślepia mnie słońce.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
stealth ma podbródek i jakis porządny nosek ?
bo te z sharka przynajmniej na fotkach wygladają porządnie. (a nie tak jak w nitro że plastikowe badziewie zamiast noska i taki se podbrudek)
bo te z sharka przynajmniej na fotkach wygladają porządnie. (a nie tak jak w nitro że plastikowe badziewie zamiast noska i taki se podbrudek)
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Ja latam w kasku saiko mało znany hiszpański szyba jest ok nie rysuje się i ma anti fog kask jest w kolorze czarny mat wentylacja działa ok ma podnoszoną szczęke i opuszczaną drugą szybe (czarną) jest cichy i wygodny jedyna wada to druga szyba która opada na mocnych podskokach. Znajdziesz ten model na allegro za ok 500 zł. A jak chcesz coś co nie da sie porównać z żadnym innym kaskiem to schubertch najcichszy i chyba najlepszy jaki widziałem w życiu http://www.schuberth.de/ cena ok 480 euro właśnie sam taki kupuje.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Czyli bardziej polecacie AGV Stealth , czy Shark S500 Air?
Bo różnica cenowa jest ogromna (AVG ok 500 zł droższy).
Wiem że moje pytanka są dla niektórych żenujące, ale chill out i dzięki za pomoc życzliwym
W końcu każdy kiedyś zaczynał i chyba po to jest to forum Pozdro
Bo różnica cenowa jest ogromna (AVG ok 500 zł droższy).
Wiem że moje pytanka są dla niektórych żenujące, ale chill out i dzięki za pomoc życzliwym

W końcu każdy kiedyś zaczynał i chyba po to jest to forum Pozdro
- miki
- Świeżak
Ziolo za Twoja reklama zamowilem agv stealth ma byc w piatek. Jak cos bedzie nie tak bedzie na Ciebie 

www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Ścigacz.pl
ja właśnie też już od dłuższego czasu się rozglądałem za agv stealth ; ) tak że pójde za reklamą ; ) Jednak poczekam do zimy może ceny spadną a i tak teraz nie mam jak jeździć motorkiem :/
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Teraz mam Lazer Vertigo ale nie jestem zadowolony. Slaba wentylacja po zalozeniu na szybke anti foga mam haluny(czuje sie jakbym mial okulary) srodek sie ubil i kask jest luzny. Mam nadziej ze sie nie zawiode na agv. dodatkowo zamowilem czarna szybke a kask w macie. Bede grozny

-
rosa - VIP Ścigacz.pl
Janusz w moim nitro N750VX środek był taki że sam go musiałem ubić
bo dostawałem skurczu na głowie ; ) Ale ogólnie mam go w bardzo dobrym stanie tak źe dla pasażera będzie ; ) Jednak jakoś wykonania pozostawia wiele do życzenia....

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
januszrosa napisał(a):Ziolo za Twoja reklama zamowilem agv stealth ma byc w piatek. Jak cos bedzie nie tak bedzie na Ciebie
spoko spoko

januszrosa a gdzi ezamowiles szybke czarna bo ja szukam ale cos slabo mi idzie znajdowanie

czarny mat

ja mam polysk...... tez miszcz

- Ziolo
- Świeżak
Znalazlem ich na allegro tylko juz sie skonczyla aukcja nr gege mam 1921014 cena 160 pln
napisz czy ten kask ma nosek nie znalazem w opisie takiej informacji, chociaz za 8 paczek powinien miec laski nie robia
napisz czy ten kask ma nosek nie znalazem w opisie takiej informacji, chociaz za 8 paczek powinien miec laski nie robia
-
rosa - VIP Ścigacz.pl
Janusz widząc na aukcjach allegro wygląda że nosek ma, za to nie widziałem w żadnym podbródka:/ a szkoda bo to jednak troche wycisza. I Zioło mam jeszcze pytanie, po co patrząc na kask od dołu takie wcięcie w szczęce?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Hej! Jestem tu nowa, i pewnei będziecie się ze mnie nabijać, ale co tam
Co sądzicie o kaskach Shoei??

Co sądzicie o kaskach Shoei??
-
Cruelangel - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2