Zobacz wątek - kurtka tekstylna, budżetowa
NAS Analytics TAG

kurtka tekstylna, budżetowa

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kurtka tekstylna, budżetowa

Postprzez Tomasinho » 13/1/2015, 19:58

Panowie potrzebuję jakąs tekstylną kurtkę i być moze spodnie, chodzi mi o coś taniego, na początek.

Ostatnio w sklepie oglądałem kurtkę Ozone delta II, na allegro rzuciło mi się w oczy coś takiego:

http://allegro.pl/kurtka-z-garbem-spodn ... 10254.html

i

http://allegro.pl/kombinezon-motocyklow ... 98293.html

ale nie wiem czy jest sens ryzykować zakup takich nieznanych firm.

Wiadomo, że w tej klasie cudów nie ma, ale może ktoś poleci coś fajnego?
Honda CBR 125r 04r.
Tomasinho
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 13/1/2015, 20:17

Myślę, że nie ma sensu. Garb w kombinezonie tekstylnym to całkiem zabawne rozwiązanie ;-)

Jeśli chcesz kupić coś budżetowo na początek, to może lepiej kupić używkę w dobrym stanie, pojeździć, a kiedyś, kiedy budżet będzie luźniejszy zdecydować się na bezpieczniejsze ciuchy?

Jeśli nie, to niestety rzeczy na motocykl potrafią dużo kosztować, z taniej kurtki która wydaje się przyzwoicie zrobiona to może Rebelhorn Dust, np cos takiego
http://allegro.pl/kurtka-tekstylna-rebe ... 35217.html
300zł to jeszcze nie tragedia, znajomy ją ma i sobie chwali. Dodatkowo wtedy można jakieś spodnie za 200 dorwać, albo na wstęp po prostu jakieś ochraniacze na kolana.

Co do firmy ozone to ja w sumie osobiście nie polecam. Kupiłem kiedyś w trasie daleko od domu spodnie ozone'a za 2 stówki gdy mnie ulewa złapała, i w sumie założyłem je potem jeszcze może 5 razy, za każdym razem żałując. Wentylacji nie ma żadnej, nogi całe się pocą, spodnie do prania po każdej, nawet niedługiej trasie, przemakają w pół sekundy. Bez sensu kupować ciuchy na motocykl, których potem się nie nosi. Tym bardziej jak budżet jest niewielki to lepiej przyłożyć się i poczytać, ewentualnie dozbierać niż wywalić pieniądze w błoto
SlowMotion
Świeżak

Postprzez kravec » 13/1/2015, 20:29

Rebelhorn stoi wyżej od Ozone. I jedna i druga marka raczej idzie ku lepszemu- przez to nowsze modele są lepsze od starszych.
kravec
Administrator

Postprzez Tomasinho » 13/1/2015, 20:54

Nie chce używki. Hmm troszkę mnie podłamałeś tą opinią o Ozone.

Może faktycznie poszukam czegoś od Reberholna lub np Seca?
Honda CBR 125r 04r.
Tomasinho
Świeżak

Postprzez kravec » 13/1/2015, 22:33

Seca- nie. Lepiej Ozone. Zobacz jeszcze na ofertÄ™ Adrenaline.
kravec
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê