Dopasowanie kurtki trójwarstwowej.
• Strona 1 z 1
Dopasowanie kurtki trójwarstwowej.
Chciałbym się Was poradzić: przymierzałem ostatnio trójwarstwową kurtkę podróżną Spidi Venture i okazało się, że z wpiętymi wszystkimi warstwami kurtka w rozmiarze mniejszym jest dosyć ciasna (minimalnie ogranicza ruchy, ale daje radę), a w rozmiarze oczko większym jest dużo bardziej wygodna, ale... jak stoję to mam trochę luźno na plecach, a przecież czasami jeździ się tylko w jednej warstwie - wtedy może być worek. Zastanawiam się, bo rozmiar mniejszy naprawdę wydaje się ciasny (choć się dopinam), a większy napina się na plecach w pozycji skulonej na moto i jest wtedy idealnie. Tyle, że czasami chodzi się w kurtce albo jeździ bez podpinek.
Moje pytanie sprowadza się do tego: czy jednak wziąć kurtkę w mniejszym rozmiarze, stawiając na lepsze dopasowanie z wypiętymi podpinkami i zakładając, że z wpiętymi trochę się naciągnie i zniknie uczucie ciasnoty? Czy też jednak postawić na kurtkę większą która z wpiętym kompletem już jest teraz dobra w pozycji motocyklowej oraz pogodzić się, że trochę będzie luźna przy wypięciu wszystkiego? Do tej pory jeździłem w kurtkach miejskich ściśle dopasowanych i nie mam specjalnego doświadczenia z ubiorami podróżniczymi.
Moje pytanie sprowadza się do tego: czy jednak wziąć kurtkę w mniejszym rozmiarze, stawiając na lepsze dopasowanie z wypiętymi podpinkami i zakładając, że z wpiętymi trochę się naciągnie i zniknie uczucie ciasnoty? Czy też jednak postawić na kurtkę większą która z wpiętym kompletem już jest teraz dobra w pozycji motocyklowej oraz pogodzić się, że trochę będzie luźna przy wypięciu wszystkiego? Do tej pory jeździłem w kurtkach miejskich ściśle dopasowanych i nie mam specjalnego doświadczenia z ubiorami podróżniczymi.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Jeżdzę 2 lata w spidi voyager III i 70% sezonu bez podpinki. Zależy o ile ta większa robi się luźna - sprawdź, czy dasz radę ją dociągnąć na tyle, żeby nie były luźne ochraniacze i się nie poprzesuwały w razie gleby - jak jest za luźna to moim zdaniem odpada. Jak jest ok, to bierz większą, wygodniejszą.
- marcin620
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości