Spodnie + Buty! ProszÄ™ o podpowiedzi :)
• Strona 1 z 1
Spodnie + Buty! ProszÄ™ o podpowiedzi :)
Witam
Zdałem egzamin na a1. Mam motorka - cbr 125. Kupiłem sobie ostatnio kurtke - tekstylna SECA i rękawice - shima. Kask to ls2. Chcę do tego dobrać spodnie i buty.
Buty oczywiscie długie. Zastanawialem sie nad alpinami smx 5.. kosztuja ok 200 zl wiecej od mniej markowych butów. Opłaca się ? czy takie za 400 beda rownie fajne. co o tym myslicie.?
Moim wiekszym dylematem są spodnie. Bylem ostatnio w sklepie i te które są 'dedykowane' do mojej kurtki są bardzo szerokie i wygladam z racji tego ze jestem bardzo chudy i wysoki smiesznie i nie czulem sie w tym komfortowo. Widze ze spodnie skurzane są duzo bardziej obcisłe. będą ok z kurtka tekstylna? nie pogryzie sie to ? :p widzialme tez dżinsy z ochraniaczami i wstawkami z kevlaru. myse ze na spodnie moge wydac max 450 zł.
dziekuje prosze o doradztwo
Zdałem egzamin na a1. Mam motorka - cbr 125. Kupiłem sobie ostatnio kurtke - tekstylna SECA i rękawice - shima. Kask to ls2. Chcę do tego dobrać spodnie i buty.
Buty oczywiscie długie. Zastanawialem sie nad alpinami smx 5.. kosztuja ok 200 zl wiecej od mniej markowych butów. Opłaca się ? czy takie za 400 beda rownie fajne. co o tym myslicie.?
Moim wiekszym dylematem są spodnie. Bylem ostatnio w sklepie i te które są 'dedykowane' do mojej kurtki są bardzo szerokie i wygladam z racji tego ze jestem bardzo chudy i wysoki smiesznie i nie czulem sie w tym komfortowo. Widze ze spodnie skurzane są duzo bardziej obcisłe. będą ok z kurtka tekstylna? nie pogryzie sie to ? :p widzialme tez dżinsy z ochraniaczami i wstawkami z kevlaru. myse ze na spodnie moge wydac max 450 zł.
dziekuje prosze o doradztwo

CBR 125, 2006r. 

- marnotrawca
- Świeżak
Jak ci dedykowane portki nie pasują to zawsze możesz kupić takie jakie ci dobrze leżą a potem udać się z nimi do krawcowej żeby wprawiła zamek do spięcia z kurtką. Producenci dodają dodatkowe zamki specjalnie na takie wypadki. Ja tak zrobiłem a koszt takiej usługi to 20zł.
A co do buciorów to nie liczy się czy są fajne to czy są bezpieczne i wygodne. Przymierzaj kilka modeli i będziesz wiedział co najlepiej ci leży na stopie. Bo jak dla mnie SMXy miały za szeroką cholewkę, a Heldy strasznie mnie cisły w mały palec
A co do buciorów to nie liczy się czy są fajne to czy są bezpieczne i wygodne. Przymierzaj kilka modeli i będziesz wiedział co najlepiej ci leży na stopie. Bo jak dla mnie SMXy miały za szeroką cholewkę, a Heldy strasznie mnie cisły w mały palec

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Piszemy na temat spodni i skladamy propozycje a Ty wyskakujesz z postem jak batman w ciemnosci by bronic spoleczenstwo przed takim strasznym, postem jak moj. A Ty mu co zaproponowales i z kolejnego tematu robi sie balagan w ktorym dwoch uzytkowwnikow (przperaszam uzytkownik i admin) wymieniaja poglady zeby nie mowic pier...la od rzeczy. Bym napisal ale nie napisze bo nie wypada....co to za tekst. To tekst admina? Ogarnij sie czlowieku bo widze ze dostales role i chcesz jak najlepiej wypasc, poczytaj sobie po co jest administrator strony, nie wiem moze Cie juz zmeczyla ta rola i za cholere nie wiesz po co tu jestes?
-
Roslina - Świeżak
Kolego. Przeczytaj jeszcze raz i może zrozumiesz. To że masz z tym problem to nie jest moja wina. Co to za tekst? Normalny.
Co mu zaproponowałem- przeczytaj parę postów wyżej, a te spodnie co podałeś też mogę mu zaproponować parę zł taniej nie robiąc z tego "promocji". Popraw swój post w innym temacie przy okazji i nie rzucaj się tak dobrze?
Mnie rola nie zmęczyła ale jeśli Ciebie męczy myślenie to może odpuść sobie takie pisanie.
Co mu zaproponowałem- przeczytaj parę postów wyżej, a te spodnie co podałeś też mogę mu zaproponować parę zł taniej nie robiąc z tego "promocji". Popraw swój post w innym temacie przy okazji i nie rzucaj się tak dobrze?
Mnie rola nie zmęczyła ale jeśli Ciebie męczy myślenie to może odpuść sobie takie pisanie.
-
kravec - Administrator
Re: Spodnie + Buty! ProszÄ™ o podpowiedzi :)
marnotrawca napisał(a):Zastanawialem sie nad alpinami smx 5.. kosztuja ok 200 zl wiecej od mniej markowych butów. Opłaca się ? czy takie za 400 beda rownie fajne. co o tym myslicie.?
Najpierw poprzymierzaj wszyskie jak leci i sam zobaczysz jaka jest różnica, moim zdaniem wygrywa zdecydowanie SMX5.
marnotrawca napisał(a):Widze ze spodnie skurzane są duzo bardziej obcisłe. będą ok z kurtka tekstylna? nie pogryzie sie to ? :p
Wszystko jest kwestią gustu - Twojego gustu. Jeżeli Ci się to podoba to kupujesz takie połączenie i tyle. Z tego co widuję to niektórzy robią takie połączenie (choć dosyć rzadko) czyli nie jest to coś aż tak dziwnego, aczkolwiek osobiście szukałbym tekstylnych z podobnego materiału jak kurtkę.
marnotrawca napisał(a): widzialme tez dżinsy z ochraniaczami i wstawkami z kevlaru. myse ze na spodnie moge wydac max 450 zł.
Do tej kwoty powinieneś bez problemu kupić dżinsy motocyklowe więc jeżeli nie zależy Ci na jeżdżeniu w każdą pogodę to wybierz tą opcję (bo dżins jak to dżins jest dosyć przewiewny i nie ma właściwości przeciwdeszczowych).
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Panie Kravec ja sie nigdy nie rzucam i mam czasami problem z przekazaniem info to fakt i przelaniem na krotki post. Bo gadukla jestem. Bede dodawal minki zeby wszyscy zrozumieli obiecuje.
Bez "panowania" proszÄ™
Jesteśmy na forum motocyklowym- wszyscy jesteśmy równi.
kravec
Bez "panowania" proszÄ™

kravec
-
Roslina - Świeżak
nakolanniki + buty będzie porządniejsza ochrona kolan i goleni
a tam gdzie uda wszyć w jakieś spodnie piankę albo protektor
http://allegro.pl/buty-motocyklowe-kuri ... 87500.html
http://allegro.pl/nakolanniki-polisport ... 28402.html
Kolorystycznie możesz wybrać
Nakolanniki za 100 już fajne znajdziesz
czyli 450 zł jedno i drugie 

http://allegro.pl/buty-motocyklowe-kuri ... 87500.html
http://allegro.pl/nakolanniki-polisport ... 28402.html
Kolorystycznie możesz wybrać

///Michał18
- ///Michał
- Świeżak
z butów polecam shime. nie wiem z kąd jesteś ja na trasie do Suwałk znalazłem tanie w gresie w Białymstoku. jak masz kurtkę seca to też oni maja spodnie jeansowe z kevlarem i ochraniaczami z tego co pamiętam to wszytko wyjmowane;)
- listek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości