Ciuchy po glebie nadają siwe do dalszego użytku?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
mlodziak_waw napisał(a):Używałem różne kaski jak i nawet hełmy, więc coś tam wiem. Ale nawet z innej beczki- wspinaczka. Jakoś nikt nie czeka, aż lina się zerwie, uprząż się rozleci, wszystko jest w swoim czasie wymieniane...
bardziej trafnego porównania chyba już nie miałeś

A jak już jesteś taki przepisowy, to mam nadzieję że wiesz, że w samochodzie należy wymieniać poduszki powietrzne. Czas coś około 7lat. Oczywiście nie na używane z giełdy, ale na nowe w salonie. I co wymieniasz?

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
a kaski według producenta co 5 lat:D... jeszcze odliczyć czas który leżał w sklepie/magazynie to wychodzi że kupujemy i za 2 lata trzeba wyrzucić (NIE DAJ BOŻE SPRZEDAĆ:D)...
o poduchach słyszałem że 10 lat niby ale kto za tym nadąży..
o poduchach słyszałem że 10 lat niby ale kto za tym nadąży..
-
kravec - Administrator
jeśli mój leżał z rok od momentu produkcji skorupy a jest to prawdopodobne to kask ma chyba 4 lata... za rok będzie 5 a nie jest styrany... myślę żę bardzo dużo osób jeździ w kaskach starszych niż 5 lat tak naprawdę
-
kravec - Administrator
mlodziak_waw napisał(a):mar111cin napisał(a):mlodziak_waw napisał(a):Używałem różne kaski jak i nawet hełmy, więc coś tam wiem. Ale nawet z innej beczki- wspinaczka. Jakoś nikt nie czeka, aż lina się zerwie, uprząż się rozleci, wszystko jest w swoim czasie wymieniane...
bardziej trafnego porównania chyba już nie miałeś
A jak już jesteś taki przepisowy, to mam nadzieję że wiesz, że w samochodzie należy wymieniać poduszki powietrzne. Czas coś około 7lat. Oczywiście nie na używane z giełdy, ale na nowe w salonie. I co wymieniasz?
No nie wiem czy tak mało trafne, jak Ci karabinek z wysokości spadnie na skałki to tez nie używasz...
A co do samochodu- nie wymieniam, z prostej przyczyny- nie miałem starszego samochodu nigdy
Kravec- a ile % ludzi ma starsze kaski niż 5 lat? Które rzecz jasna normalnie używa.
Na prawdę jesteś tak głupi, czy tylko udajesz?
A może inaczej należy pytanie zadać - miałeś w ogóle jakikolwiek samochód kiedyś?
Bo jak na razie to jesteś dla internetowym trollem, który ledwo się zalogował na forum, a już wszystko wie najlepiej, na wszystko ma swoje teorie i pełne ręce wyimaginowanego doświadczenia.
A taki pasek rozrządu zobacz, też nie widać oznak zużycia, a po około 40-90tys km się go wymienia, nieprawdaż? To jest właśnie odpowiednik tej Twojej linki do wspinaczki.
A jak otrzesz się samochodem o drugie auto, to pierwsze co, to wymieniasz pasek rozrządu? bo idąc Twoim tokiem myślenia, to należy wymienić.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Co do tego że kask po pięciu latach należy wymienić ten kask w którym zaliczyłem glebę jest z maj 2006 jest napisane na wewnętrznej części skorupy i co jakoś mnie uchronił przed obrażeniami, szczerze powiedziawszy to jak wstałem po glebie to w ogóle wydawało mi się że kask jest cały bo nic nie czułem żeby gdzieś nawet nim zahaczył, czyli kask chyba się jeszcze nadawał do użytku mimo swego posuniętego już wieku
W sumie to już sam nie wiem co rozbić z tym kaskiem jeździć w nim aż nazbieram na takie sam nowy czy kupić jakiegoś Givi za 300zł nowy? Bo z allegro beż przymiarki to nie zamierzam kupować a do HJC i Givi mam dostęp na miejscu.[/u]

- Lucek1234
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości