Kask do 500 zł jaki wybrać ?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kask ma nie być tylko ładny i wygodny a przedewszystkim bezpieczny. Masz zimę, odłóż przez ten czas 100-200zł i kup coś porządniejszego bo Naxa to kaski z tej niskiej półki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Miałem już kupować CS-R1, ale ostatnio zauważyłem http://moto.allegro.pl/item491743817_super_cena_kask_hjc_zf_9_uvex_agv_nolan_lazer.html (otwórz link), który wykonany jest z włókien kevlarowych. Czy będzie on lepszy od tamtego HJC?
Albo SUZUKI, albo nic...
-
RedShadow - Świeżak
Właściwie to nie szukałem dużo informacji o tym kasku (ale o tej szybce czytałem), ale według mnie wypada on lepiej od Nolana N62, bo:
1. Kosztuje prawie 100 zł mniej i to w malowaniu podczas gdy Nolana w malowaniu bardzo cięzko dostać
2. Ma bardzo fajne malowania (szkoda że Samurai nie pasuje mi do maszyny)
3. Ma wyjmowaną wyściółkę
Ale stwierdziłem że na razie zakup odłożę, w styczniu wybiorę się na moto bazar z 5 stówami w kieszeni i kupie to co mi będzie lepiej na głowie leżeć.
Aha, przypomniałem sobie że w tym HJC pojawiają się głosy o takim sobie anti fogu.
1. Kosztuje prawie 100 zł mniej i to w malowaniu podczas gdy Nolana w malowaniu bardzo cięzko dostać
2. Ma bardzo fajne malowania (szkoda że Samurai nie pasuje mi do maszyny)
3. Ma wyjmowaną wyściółkę
Ale stwierdziłem że na razie zakup odłożę, w styczniu wybiorę się na moto bazar z 5 stówami w kieszeni i kupie to co mi będzie lepiej na głowie leżeć.
Aha, przypomniałem sobie że w tym HJC pojawiają się głosy o takim sobie anti fogu.
Albo SUZUKI, albo nic...
-
RedShadow - Świeżak
No ja posiadam właśnie HJC CS-R1 i narazie sprawuje sie bez zastrzeżeń, i co do szybki to faktycznie sie troche ciężko otwiera ale tak to loozik !!!
- piotrek1317
- Świeżak
Nie będę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
Szukam czegoś co posłuży mi jak najdłużej.
cena to max 600-700 zł(katalogowa). Lecz proszę również o tańsze propozycje - nie wiem co będzie w sklepie. Na otwarciu jest zniżka 20% więc przy kasku za 700 zł wyjdzie ok 550zł.
Szczękowy czy integralny ?
Nie wiem , kusi mnie szczęka , nie wiem czy nie będę zmuszony jeździć w okularach.
Szczękowe:
Agv longway
Nolan n102(ale wątpie bo katalogowo 900 zł )
hjc cl-max
http://moto.allegro.pl/item643090065_ka ... ml#gallery
To moje faworyty , jest jeszcze airoh sv55.
integrale , hmmm. W sklepie napewno widziałem hjc cs-r1 - lecz ktoś tu pisał że ma skorupę z termoplastiku czy coś koło tego i przy uderzeniu robi więcej szkód jak pożytku, ponadto słaby antifog. Myślałem o Uvexach ze względu na dobre szybki.Chciałbym zwrócić uwagę o ewentualną dostępność szybek w razie "w"
Jakieś propozycje? Spędziłem już sporo godzin przed komputerem i naprawdę nie wiem co wybrać.
Szukam czegoś co posłuży mi jak najdłużej.
cena to max 600-700 zł(katalogowa). Lecz proszę również o tańsze propozycje - nie wiem co będzie w sklepie. Na otwarciu jest zniżka 20% więc przy kasku za 700 zł wyjdzie ok 550zł.
Szczękowy czy integralny ?
Nie wiem , kusi mnie szczęka , nie wiem czy nie będę zmuszony jeździć w okularach.
Szczękowe:
Agv longway
Nolan n102(ale wątpie bo katalogowo 900 zł )
hjc cl-max
http://moto.allegro.pl/item643090065_ka ... ml#gallery
To moje faworyty , jest jeszcze airoh sv55.
integrale , hmmm. W sklepie napewno widziałem hjc cs-r1 - lecz ktoś tu pisał że ma skorupę z termoplastiku czy coś koło tego i przy uderzeniu robi więcej szkód jak pożytku, ponadto słaby antifog. Myślałem o Uvexach ze względu na dobre szybki.Chciałbym zwrócić uwagę o ewentualną dostępność szybek w razie "w"
Jakieś propozycje? Spędziłem już sporo godzin przed komputerem i naprawdę nie wiem co wybrać.
- Przemysl_17
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości