Zobacz wątek - ubiór - prośba o opnie...
NAS Analytics TAG

ubiór - prośba o opnie...

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez dambandit » 27/12/2007, 12:47

No tak jest po sezonie zima można negocjować ceny . Sprzedawcy chcą się w sklepach pozbyć starej kolekcji wiec mysle że za 400 zł powinieneś dostac taki kask .

Jak juz kupisz i pojezdzisz to napisz tu na forum jak sie ten kask sprawuje . Co prawda było juz wiele tematów co do tego kasku ale jak ostatnio przegladałem to chyba nikt nie wypowiadał sie kto ma taki kask i jezdzi w nim na codzień .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kris2k » 27/12/2007, 14:10

kolecik napisał(a):
M. napisał(a):sadzimy ze warto uzyc opcji szukaj :wink:

p.s. dawno tu nie zagladalem ale widze ze wszystko po staremu... nikomu sie szukac nie chce...

Dla Twojej wiadomości to użyłem opcji szukaj. Znalazłem kilka tematów, które dostarczyły mi sporo informacji. Jestem jednak pewien, że jest jeszcze sporo osób, które mogą coś na ten temat powiedzieć. To jest tylko kontynuacja tematu, a jeżeli nie podoba Ci się jego zawartość to już tylko Twój problem.
Pozdrawiam licząc na zrozumienie,

Tylko ze od tego jest wlasnie temat poswiecony N62 a nie ten w ktorym pisze, pozatym jakby ktos mial cos do powiedzenia to by wpisal sie w tamtym temacie a nie tutaj... przeciez tu i tak nikt inny nie znajdzie tej informacji... chcesz wiecej info o N62 to pisz w odpowiednim temacie... czy to ta trudno zrozumiec?
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kolecik » 27/12/2007, 14:27

Kris2k napisał(a):
kolecik napisał(a):
M. napisał(a):sadzimy ze warto uzyc opcji szukaj :wink:

p.s. dawno tu nie zagladalem ale widze ze wszystko po staremu... nikomu sie szukac nie chce...

Dla Twojej wiadomości to użyłem opcji szukaj. Znalazłem kilka tematów, które dostarczyły mi sporo informacji. Jestem jednak pewien, że jest jeszcze sporo osób, które mogą coś na ten temat powiedzieć. To jest tylko kontynuacja tematu, a jeżeli nie podoba Ci się jego zawartość to już tylko Twój problem.
Pozdrawiam licząc na zrozumienie,

Tylko ze od tego jest wlasnie temat poswiecony N62 a nie ten w ktorym pisze, pozatym jakby ktos mial cos do powiedzenia to by wpisal sie w tamtym temacie a nie tutaj... przeciez tu i tak nikt inny nie znajdzie tej informacji... chcesz wiecej info o N62 to pisz w odpowiednim temacie... czy to ta trudno zrozumiec?

Łatwo zrozumieć.
To jest kontynuacja tematu dotyczącego ubioru. Kontynuuję go z myślą, że może ktoś zarekomenduje inny kask, kto wie :? Ja jestem otwarty na propozycje...
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Postprzez Kris2k » 27/12/2007, 14:32

Temat glowny o kaskach jest tematem przyklejonym w dziale akcesoria... to tez trudno zrozumiec?

Tak czy siak, N62 jest kaskiem polecanym z tego co zapewne juz wyczytales, tyle w temacie.
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kolecik » 27/12/2007, 14:42

Kris2k napisał(a):Temat glowny o kaskach jest tematem przyklejonym w dziale akcesoria... to tez trudno zrozumiec?

Tak czy siak, N62 jest kaskiem polecanym z tego co zapewne juz wyczytales, tyle w temacie.

Zapoznałem się z tym tematem ale i tak dziękuję za informację :)
Pozdarwiam,
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Postprzez Kris2k » 28/12/2007, 15:49

dambandit napisał(a):Jestem pewie że potrzebuje M mierzyłem M i S i eska umnie odpada .

Chcesz Mke, masz Mke, lookaj:

http://www.allegro.pl/item285327581_nol ... mocja.html
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez harry89 » 28/12/2007, 16:03

korzysta ktos z czegos takiego? http://moto.allegro.pl/item285813270_uf ... iasem.html
zastanawiam sie nad alternatywą dla spodni. chodzi przede wszystkim o praktycznosc. nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy mam zakladac spodnie kiedy mam za 10 minut poczatek zajęć i nawet nie zdązylem umyc zebow, a co dopiero ubierac spodnie. no i po przybyciu na parking szamotanie sie z nimi podczas gdy sekundy dzielą mnie od spoznienia... :roll: oczywiscie bezpieczenstwo jest najwazniejsze i wymaga poswiecen ale trzeba tez spojrzec przez pryzmat realnosci. a chyba lepiej jezdzic w prowizorycznych ochraniaczach chroniących newraligiczny punkt jakim są kolana niż jechac w samych jeansach. a moze są inne alternatywy?
harry89
Bywalec

Postprzez dambandit » 28/12/2007, 16:15

No wiem dzwoniłem nawet tam ale to malowanie mi nie odpowiada chce kask cały czarny .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kris2k » 28/12/2007, 16:42

No tak, z promocjami to tak jest, trzeba brac co jest bo niestety nie mozna wybrzydzac. Moze uda Ci sie na wiosne kupic to co chcesz.
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez iza_79 » 29/12/2007, 13:06

kolecik napisał(a):Z kasku Nitro chyba jednak zrezygnuję. Przeglądająć forum zacząłem się zastanawiać nad nolanem N62. co o tym sądzicie?
Pozdrawiam,

Widzę, że jesteś z okolic Warszawy pdjedź sobie do Piaseczna, ul. Chyliczkowska 29, tam jest naprawdę dużo kasków może UVEX??
POZDRO
MOTORY, PRAWDZIWA MIŁOŚĆ
iza_79
Świeżak

Postprzez kolecik » 31/12/2007, 07:24

iza_79 napisał(a):
kolecik napisał(a):Z kasku Nitro chyba jednak zrezygnuję. Przeglądająć forum zacząłem się zastanawiać nad nolanem N62. co o tym sądzicie?
Pozdrawiam,

Widzę, że jesteś z okolic Warszawy pdjedź sobie do Piaseczna, ul. Chyliczkowska 29, tam jest naprawdę dużo kasków może UVEX??
POZDRO

Znam ten adres, natknąłem się na niego na allegro, nawet nick znajomo brzmi :D
Widziałem nawet, że jest ten kask co mnie interesuje, więc zapewne tam zawitam :D
A jakiego UVEXa polecasz na pierwszy kask na jazdę po mieście w cenie 400-500 zł?
Pozdrawiam,
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Postprzez iza_79 » 1/1/2008, 22:33

Znam ten adres, natknąłem się na niego na allegro, nawet nick znajomo brzmi :D
Widziałem nawet, że jest ten kask co mnie interesuje, więc zapewne tam zawitam :D
A jakiego UVEXa polecasz na pierwszy kask na jazdę po mieście w cenie 400-500 zł?
Pozdrawiam,[/quote]

To mnie namierzyłeś :D
Z Uvexa to Ps 430, Ps 460 Nolana N62.
Zresztą podjedź do nas nawet jak nic nie wybierzesz to sobie pogadamy.
Zapraszamy
Załoga MTOR SHOP :D
MOTORY, PRAWDZIWA MIŁOŚĆ
iza_79
Świeżak

Postprzez kolecik » 2/1/2008, 07:09

kolecik napisał(a):Znam ten adres, natknąłem się na niego na allegro, nawet nick znajomo brzmi :D
Pozdrawiam,

iza_79 napisał(a):To mnie namierzyłeś :D
Z Uvexa to Ps 430, Ps 460 Nolana N62.
Zresztą podjedź do nas nawet jak nic nie wybierzesz to sobie pogadamy.
Zapraszamy
Załoga MTOR SHOP :D

Na 100% skorzystam z zaproszenia!
Pozdrawiam,
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Postprzez icid » 5/1/2008, 02:54

Kris2k napisał(a):icid... z tymi kurtkami przesadziles... jakby te ochraniacze tam byly do niczego to nikt by nie nazywal tych produktow kurtkami motocykllowymi... chyba jakies teorie z palca wyssane tu glosisz
Nic nie głosze przerabiałem temat tego typu kurtki i spodni, na plecach masz cieniutki piankowy ochraniacz który nic nie daje w ramionach i łokciach też dość mierne piankowe odlewy a z przodu nic, ze spodni od razu wywaliłem ochraniacze kolan i dokupiłem szyny. Naprawde wywalenie tych ochraniaczy i zakup porządnej zbroji i szyn na nogi to dużo bezpieczniejsze rozwiązanie.
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kris2k » 5/1/2008, 14:28

Ze bezpieczniejsze to sie ZGODZE... ale NIE ZGODZE sie ze sa do NICZEGO... jakby tak bylo to nie mialyby atestow (a maja), i to juz jakas podstawowa forma zapewnienia bezpieczenstwa JEST.
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kolecik » 8/1/2008, 07:26

Kurtka już przyszła więc mogę trochę słów o niej napisać.
Kurtka jest dobra, nie budzi żadnych zastrzeżeń. Wyposażona jest w ochraniacze na barkach i łokciach oraz przeciwuderzeniowy (piankowy) na plecach. Wszystkie ochraniacze są wyjmowane więc nie będzie problemów z praniem. Kurtka sprawia solidne wrażenie, całkiem porządnie wykonana, czasem tylko szwy idą małym slalomem ale to drobny szczegół - na razie nie mam się do czego doczepić. Fajnym rozwiązaniem są elastyczne wstawki pod rękami umozliwiające bardzo dobre dopasowanie kurtki.
Oby w praktyce okazała się równie dobra!
Pozdrawiam,
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Postprzez spazz » 8/1/2008, 08:21

a ta kurtka to ktora jest? ta z oglosznia z pierwszego posta?
spazz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kolecik » 8/1/2008, 09:06

spazz napisał(a):a ta kurtka to ktora jest? ta z oglosznia z pierwszego posta?

Tak - Padana Estoril
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Postprzez suszek » 11/1/2008, 20:03

przejzalem cala ta historje i wiesz co ci powiem co do kurtki i spodni oraz butow to moga byc ponieawrz masz zamiar w tymsmigac do pracyi od czasudo czasu wypasc na liked to jest dosyc wygodne natomiast zgadzam sie z kolegami co do rekawic to proponuje cos z rekawami wez pod uwage ze mieszkasz w polsce i poranki sa chlodne i wieczory tez niemuwiac o pochmurnyh dniach natomiast co do kasku to z mojego doswiadczenia ja polecil bym ci Nolana smigam juz w Nolanach od 20lat i mnie nie zawiodly ale teraz sa tez inne dobre firmy Pozdrawiam SUSZEK :twisted:
BAJKERSKA Rodzinka...........

Peti- V-MAX to juz minelo
teraz 1100 GSX-R
suszek
Świeżak

Postprzez kolecik » 14/1/2008, 09:03

suszek napisał(a):przejzalem cala ta historje i wiesz co ci powiem co do kurtki i spodni oraz butow to moga byc ponieawrz masz zamiar w tymsmigac do pracyi od czasudo czasu wypasc na liked to jest dosyc wygodne natomiast zgadzam sie z kolegami co do rekawic to proponuje cos z rekawami wez pod uwage ze mieszkasz w polsce i poranki sa chlodne i wieczory tez niemuwiac o pochmurnyh dniach natomiast co do kasku to z mojego doswiadczenia ja polecil bym ci Nolana smigam juz w Nolanach od 20lat i mnie nie zawiodly ale teraz sa tez inne dobre firmy Pozdrawiam SUSZEK :twisted:

Dzięki za opinię. Na oku mam Nolana N62. A co do rękawic to też podjąłem decyzje, że zakupię dłuższe, chociaż wizualnie tamte są ładniejsze, ale nie chodzi o wygląd tylko o bezpieczeństwo i komfort użytkowania :)
Pozdrawiam,
kolecik
...czarna SV650N '99...
kolecik
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe