Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
Re: Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
Ktoś posiada kask AGV Pista GP R VR46 ? Jak z głośnością ? zastanawiam się nad kupnem
- mati939
- Świeżak
Witam. Czy jeździ Ktoś może w Shoei Ryd ? Czy ten kask w cenie 1299 zł (nowy) to propozycja warta uwagi, czy rozglądać się za czymś innym ? (wolałbym kask nowy, pierwszy kask, budżet max to okolice 1400 zł)
-
m4rud3r - Świeżak
Witam, co sądzicie o kasku Icon Airmada Sauvetage? Macie jakieś doświadczenia z tym modelem kasku, ewentualnie samą marka Icon?
- blacktop
- Świeżak
Mój znajomy ma coś od nich i jest zadowolony, mogę później podpytać
- CzesiuBrek
- Świeżak
Hej.Posiadam kask schuberth R2 sport nemesis z wbudowanymi głośnikami i mikrof.., dokupiłam do niego dedykowany system komunikacji SC1 ADVANCED i moje pytanie brzmi:
Czy ktoś ma podobny kask z SC1 i wie jak go połączyc z innym inter. np. T-max? Zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle jest taka możliwość??
Czy ktoś ma podobny kask z SC1 i wie jak go połączyc z innym inter. np. T-max? Zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle jest taka możliwość??
- Ninka
- Świeżak
Ninka napisał(a):Czy ktoś ma podobny kask z SC1 i wie jak go połączyc z innym inter. np. T-max? Zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle jest taka możliwość??
W.g. instrukcji (otwórz link), intercom jest kompatybilny z innymi produktami firmy Sena - strona 18.
Mozesz tez do komunikacji uzyc profilu HFP, ale ma on gorszy performance. Jest to opisane na stronie 23 instrukcji obslugi.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
To znaczy, że nie połączy się z inną marką np FreedConn T-max? Sorry, ale nie mam dostępu do instr. dopiero wieczorem drukne na kompie
swoja drogą, za tyle kasy nie dali nawet inst. tylko taka wielkosci paczki papierosów 6 stron dosłownie, a dokładniej jak w kask to włożyć 

- Ninka
- Świeżak
Ninka napisał(a):To znaczy, że nie połączy się z inną marką np FreedConn T-max?
Jesli T-max posiada profil HFP, to sie polaczy.
Instrukcja jest w internecie - czerwony napis w moim poscie powyzej.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Może ktoś coś na temat MT REVENGE ? z czego on jest ? jest solidny czy raczej plastik fantastik ? cięzko kupić a mega podoba mi się malowanie rose skull 

- relakzstyle
- Świeżak
Witam serdecznie. Przymierzam się do zakupu kombinezonu (skóra) i chciałbym się zapytać wśród jakich firm się rozglądać za sprzętem.
Chodzi mi konkretnie które są warto polecenia a których zdecydowanie należy unikać.
Pozdrawiam
Chodzi mi konkretnie które są warto polecenia a których zdecydowanie należy unikać.
Pozdrawiam

- fenwind
- Świeżak
Kombi polecam Tschul, w 1300 zł się zmieścisz luknij np tu: https://motoklan.pl/odziez-motocyklowa/ ... bialy.html albo tutaj, rozmiar 52: https://motoklan.pl/odziez-motocyklowa/ ... 22451.html
tutaj mega okazja, kombi za 700 zl, ale małe rozmiary: https://sklep.prospeed.pl/pl/p/Kombinez ... m=referral
tutaj mega okazja, kombi za 700 zl, ale małe rozmiary: https://sklep.prospeed.pl/pl/p/Kombinez ... m=referral
- CBR4Life
- Świeżak
Zastanawiam się nad kaskiem Ruroc (otwórz link), a dokładniej miedzy ATLAS 2.0 Shogun a BERSERKER El Diablo.
Macie jakieś doświadczenia z Rurociem, albo może ogólniej z kaskiem + goglami?
Planuję używać kasku głównie do jazdy po mieście aczkolwiek lubię też czasem wyskoczyć na quady, dlatego zastanawiam się nad wariantem z goglami i czy nie będzie to uciążliwym rozwiązaniem w mieście.
Macie jakieś doświadczenia z Rurociem, albo może ogólniej z kaskiem + goglami?
Planuję używać kasku głównie do jazdy po mieście aczkolwiek lubię też czasem wyskoczyć na quady, dlatego zastanawiam się nad wariantem z goglami i czy nie będzie to uciążliwym rozwiązaniem w mieście.
- Dragoniro
- Świeżak
Hej.
Prosba o pomoc
ładnych kilka lat temu jezdzilem w kasku Shoei xr1100. Pozniej byl zupełnie inny typ moto (inny ubior), przerwa, znow inne moto i zapowiada się powrot na sporta. Chciałbym podpytać co dzis jest odpowiednikiem takiego xr1100? Albo co generalnie jest obecnie na topie w stosunku jakość/cena tak do hmm okolo 2000 zl (interesują mnie kaski tylko integralne). Jesli bedzie trzeba dołożyć 500 zl - ok, ale jak okaze się, że za 1500 mozna kupic tak samo dobry kask, to bardzo proszę o polecenie. Kompletnie nie wiem jakimi modelami sie zainteresować na start.
Dzieki!
Prosba o pomoc

Dzieki!
- kozlos
- Świeżak
Kontynuacja XR-1100 jest NXR, do kupienia od okolo 350€.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
Witam planuję zakup kasku do 125-tki (yzf r125) . Interesuje mnie LS2 ff800 storm Przeglądałem inne ale jakoś ten najbardziej przypadł mi do gustu Czy jest to dobry wybór jak z jakością wykonania , bezpieczeństwem ( czy mieszanka poliwęglanu i termoplastiku KPA jest coś warta?) Prosiłbym o opinię czy kask jest w porządku i czy warto go kupić oczywiście uwzględniając że kosztuje mniej niż 500 zl
- Mateusz0381
- Świeżak
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości