ProszÄ™ o opiniÄ™, kurtki
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Roleff nic nie musiał poprawiać kolego i przestań bełkotać. Już Ci pisałem.....
Znaffco proszę powiedz innym co takiego ciekawego zaobserwowałeś osobiście w kurtkach obu firm zdejmując je z wieszaka?? Co w obu firmach jest złej jakości Twoim zdaniem gdy patrzysz na te ciuchy jak wiszą w sklepie??
Ułatwię:
nie powiesz nic, gdyż na wieszaku obie firmy są spoko. Możesz wypowiedzieć swoją opinię jak będziesz użytkownikiem, jak się popruje albo przemoczy Cię w deszczu.
Możesz sobie ewentualnie wyrobić opinię, czytając to co piszą tu UŻYTKOWNICY, więc nie mów bez sensu, gdyż ani szwaczką ani krawcem pewnie nie jesteś i nie powiesz nic ciekawego na temat szycia, ściegów, zgrzewów.
Motocyklista z doświadczeniem z dziedziny bezpieczeństwa też raczej z Ciebie nijaki. Nie jesteś w stanie określić, jakie normy spełniają ochraniacze na łokcie, barki, czy szyny. Jak mocny jest materiał oraz nici z których są ciuchy jakichkolwiek firm szyte.
Twoje doświadczenie polega jedynie na guście a o tym się nie dyskutuje.
Usiądź, przemyśl tą dyskusję podczas pastowania ramoneski.
Znaffco proszę powiedz innym co takiego ciekawego zaobserwowałeś osobiście w kurtkach obu firm zdejmując je z wieszaka?? Co w obu firmach jest złej jakości Twoim zdaniem gdy patrzysz na te ciuchy jak wiszą w sklepie??
Ułatwię:
nie powiesz nic, gdyż na wieszaku obie firmy są spoko. Możesz wypowiedzieć swoją opinię jak będziesz użytkownikiem, jak się popruje albo przemoczy Cię w deszczu.
Możesz sobie ewentualnie wyrobić opinię, czytając to co piszą tu UŻYTKOWNICY, więc nie mów bez sensu, gdyż ani szwaczką ani krawcem pewnie nie jesteś i nie powiesz nic ciekawego na temat szycia, ściegów, zgrzewów.
Motocyklista z doświadczeniem z dziedziny bezpieczeństwa też raczej z Ciebie nijaki. Nie jesteś w stanie określić, jakie normy spełniają ochraniacze na łokcie, barki, czy szyny. Jak mocny jest materiał oraz nici z których są ciuchy jakichkolwiek firm szyte.
Twoje doświadczenie polega jedynie na guście a o tym się nie dyskutuje.
Usiądź, przemyśl tą dyskusję podczas pastowania ramoneski.
CBR F4i Sport
VW Golf MK I GTI Pirelli 2.0 16v
VW Golf MK I GTI Pirelli 2.0 16v
-
DonDiego - Świeżak
Dodam jeszcze, że jak kupywałem roleffa to na wieszakach wisiały jeszcze kurtki uvexa i chyba metro, jeszcze coś, to powiem że roleff zrobił największe wrażenie. Kurtka była najbardziej rozbudowana, posiadała odrazu komplet ochraniaczy. Samo to ile ma kieszeni, jak są porobione ściągacze zarówno te na guziki jak te z materiału w kształcie harmonijki na stawach. Ochraniacze w niej są około 1cm grubości i wykonane nie z plastiku a z takiej pianko-gąbki, jest to dosyć twarde ale zarazem w miare elastyczne, przez co nie krępuje ruchów. W innych kurtkach były plastikowe ochraniacze tak że mocno ściągały Ci sylwetke i musiałbym się dopasować do ochraniaczy a nie ze one sie dopasowały do mnie. Coprawda nie wiem jak te miękkie ochraniacze roleffa działają (i wolałbym tego nie sprawdzać) ale mam nadzieje że zapewnią odpowiednią ochrone.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Tak na zakończenie posta przedstawiam moj ostateczny wybor:
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
Widziałem, mierzyłem i nie mam zastrzeżeń a cena bajka.
Dzieki za wszystkie wypowiedzi
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
Widziałem, mierzyłem i nie mam zastrzeżeń a cena bajka.
Dzieki za wszystkie wypowiedzi
GS 500E, 91r -> CBR 600 F2 | http://bikepics.com/members/blatomasz/93cbr600/
-
blatomasz - Świeżak
Nie przesadzajcie. Jak za 500zł nie można kupić kurtki skórzanej to za ile? 2tys.zł?
Ceny sklepowe w Polsce są chore, przynajmniej niektóre. W Polsce na motobajzlach są całkiem przyzwoite ceny.
Moim zdaniem po ciuchy najlepiej jechać do Niemiec do Louisa albo Polo i kupić bez łaski, czekania na rozmiary, i jeszcze za kwotę z kosmosu. Swoją drogą ciekawi mnie fakt, że w Polsce wszystko jest droższe, zaczynając od ubrań kończąc na oponach i motocyklach.
Po sezonie albo przed można wyrwać w Niemcowni ciuchy w naprawdę dobrych cenach (tylko już większy problem z rozmiarem pod koniec promocji). Bez żadnego problemu można kupić skórę za 500zł.
Do fachowców: Nie wiem jak oceniacie przydatność, jakość skóry i jej bezpieczeństwo. Powiem tak. Kumpel kupił kombi Probikera za ok 1000zł. Miał w w niej 2 gleby w tym szlifa. I jest ok. Kombi nadal nadaje się do jeżdzenia, nie przetarł się.
I śmieszą mnie opinie, że tylko Alpinestars albo Dainese. Inne to szambo. Jakby mnie było stać na nie to pewnie bym kupił ze względu na jakość, wygodę.
Z tego co się orientuję to Modeka robi jeszcze dobre ciuchy chociaż już trochę droższe niż to wspomniane 500zł.
Michael też się chętnie dowiem po czym poznajesz, że skóra jest kiczowata. Bo piszesz bzdury.
P.S. Lepiej kiczowata skóra niż kiczowaty tekstyl albo sezon w krótkim rękawku żeby kupić alpinestarsa.
Ceny sklepowe w Polsce są chore, przynajmniej niektóre. W Polsce na motobajzlach są całkiem przyzwoite ceny.
Moim zdaniem po ciuchy najlepiej jechać do Niemiec do Louisa albo Polo i kupić bez łaski, czekania na rozmiary, i jeszcze za kwotę z kosmosu. Swoją drogą ciekawi mnie fakt, że w Polsce wszystko jest droższe, zaczynając od ubrań kończąc na oponach i motocyklach.
Po sezonie albo przed można wyrwać w Niemcowni ciuchy w naprawdę dobrych cenach (tylko już większy problem z rozmiarem pod koniec promocji). Bez żadnego problemu można kupić skórę za 500zł.
Do fachowców: Nie wiem jak oceniacie przydatność, jakość skóry i jej bezpieczeństwo. Powiem tak. Kumpel kupił kombi Probikera za ok 1000zł. Miał w w niej 2 gleby w tym szlifa. I jest ok. Kombi nadal nadaje się do jeżdzenia, nie przetarł się.
I śmieszą mnie opinie, że tylko Alpinestars albo Dainese. Inne to szambo. Jakby mnie było stać na nie to pewnie bym kupił ze względu na jakość, wygodę.
Z tego co się orientuję to Modeka robi jeszcze dobre ciuchy chociaż już trochę droższe niż to wspomniane 500zł.
Michael też się chętnie dowiem po czym poznajesz, że skóra jest kiczowata. Bo piszesz bzdury.
P.S. Lepiej kiczowata skóra niż kiczowaty tekstyl albo sezon w krótkim rękawku żeby kupić alpinestarsa.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Myślę,że spokojnie mogę polecić skórzaną kurtkę Retbike model Retcannon.
Podczas większych prędkości idealnie jest opływana przez wiatr,nigdzie nie dostaje niechciane powietrze.Jeżdżę w tej kurtce i pod nią mam jedynie koszulkę.Jestem zadowolony.
Jedyne co to ochraniacz pleców wygląda mało zadowalająco,ale może tylko mi się wydaje.
Wypowiem się jeszcze po dłuższej jeździe w deszczu.
Podczas większych prędkości idealnie jest opływana przez wiatr,nigdzie nie dostaje niechciane powietrze.Jeżdżę w tej kurtce i pod nią mam jedynie koszulkę.Jestem zadowolony.
Jedyne co to ochraniacz pleców wygląda mało zadowalająco,ale może tylko mi się wydaje.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Labiss napisał(a):Myślę,że spokojnie mogę polecić skórzaną kurtkę Retbike model Retcannon.
zastanawiam sie nad kupnem kurtki tej firmy, wlasnie model Retcannon lub Retbright. Mozesz mi powiedziec od jak dawna ja masz i czy np ochraniacze nie krepuja ruchow,jak to ktos wspominal. Chcialbym tez wiedziec za ile ja kupiles bo ja znalazlem za 580zl.
Czy ktos posiada kurtke firmy Tarbor? Bo ta firma tez mnie interesuje.
jeszcze jedno pytanie do posiadaczy kurtek tekstylnych:jak sprawa wyglada z utrzymaniem czystosci? bo podobno trudno jest muchy z materialu wydlubac
-
krydka - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości