Zobacz wątek - Nowy czy używany strój dwuczęściowy do 1000zł
NAS Analytics TAG

Nowy czy używany strój dwuczęściowy do 1000zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez zirytowany » 26/12/2013, 03:54

"pas nerkowy jak mówi sama nazwa jest pasem który zakłada się na wysokości nerek, głównie jest po to żeby nie przewiać/przeziębić nerek, co w powikłaniach jest niebezpieczne, ale przy samym wypadku też w jakiś tam sposób chroni." Skoq - widać nie wiesz co to pas nerkowy. Rodzai pasów nerkowych jest kilka, pewne w ogóle nie chronią, ale grzeją, inne chronią, a trzecie w ogóle robią i to i to. Zasadniczo do skórzanego kombi się nie stosuje. Dlaczego? Bo w kombi nie jeździ się w chłodne dni. Czasem widać jak ktoś ma bluzę pod kurtką skórzaną ze sportowego stroju, wiesz na co nadaje się taka kurtka? Na osobę większą ;)
W ogóle też zirytował mnie ten temat, specjalnie dla niego założyłem tu konto, bo nie mogę znieść tak niskiego poziomu...
Ludzie, może wy jeździcie już kilka sezonów, latacie sobie w ładną pogodę i dla was skórzane kombi to podstawowy ciuch, ale gość dopiero zaczyna i ma mieć 125cc, więc nie będzie latać po 2xx na godzinę... Potrzebuje czegoś innego, czego?
Zachęcam do lektury wątku obok, o stroju na początku i przewadze skóry nad tekstylem i na odwrót.
zirytowany
Świeżak

Postprzez MarSen » 27/3/2014, 19:27

Dobra, piszę tutaj żeby nie zakładać nowego tematu. Mam 1300zł i proszę Was o pomoc w wyborze. Wiem już, że będę kupował nową skórę. Jaka firma? Z tego co wyczytałem Tschul>Ozone. Załóżmy, że kupię coś od Tschula. Po 1 gdzie mogę to przymierzyć w Polsce? Warszawa albo coś? Albo kupić to co mi pasuje z rozmiarówki i ewentualnie odesłać? Zawsze można wsiąść w pociąg i przymierzyć coś w sklepie jak będzie dalej. Poza tym jaki model wybrać i czym się różnią? Modele to np. Tschul: 770, 750, 737, 747, 728... Opisy praktycznie te same. Czy one różnią się jedynie wzornictwem? Jakie inne firmy/modele mam jeszcze brać pod uwagę?
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê