Kask, jaki?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
to najpierw spróbuj, bo ja jeździłem i to bez sensu jak dla mnie
ludzie tyle lat jeździli bez blend, w sporcie do tej pory jeżdżą i jakoś nikomu "oślepiające słońce" nie przeszkadza
ludzie tyle lat jeździli bez blend, w sporcie do tej pory jeżdżą i jakoś nikomu "oślepiające słońce" nie przeszkadza
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
A co myslicie o REEVU MSX1??? kask dostępny w cenie około 1000zł, no i ten mega bajer, czyli lusterko wsteczne wbudowane w kask.
- fred123411
- Świeżak
Piach napisał(a):Tez slyszalem o blendzie - ze oslabia konstrukcje kasku z przodu - ile w tym prawdy - nie wiem.
Shoei, bedzie Ci ciezko za 1k PLN wyrwac. Musisz liczyc min 1.5k.
coś musi w tym być skoro w Moto GP nie stosują kasków z blendą - z innej strony patrząc kaski mają atesty - ja jednak wolałbym ciemną szybę zamiast blendy.
teraz dobre ceny na Shoei'a (poniżej 1500) widziałem na Starołęckiej w Poznaniu

- koltek
- Świeżak
Porównujecie cywilne kaski za ok 1k zł do zastosowań typowo "cywilnych" z takimi, których używają goście z MotoGP?
Przerobiłem trochę kasków, m.in. IS-16 z blendą, wygodny bajer. Ale sporo podnosi wagę i głośność kasku. Teraz mam RPHA-10 bez blendy i jednak wymiana szybki mimo prostego systemu wymiany jest dość upierdliwa. Zwłaszcza, że ten wizjer trzeba jakoś ze sobą zabrać jak wyjeżdżamy w pełnym słońcu a jest perspektywa powrotu w nocy.

Przerobiłem trochę kasków, m.in. IS-16 z blendą, wygodny bajer. Ale sporo podnosi wagę i głośność kasku. Teraz mam RPHA-10 bez blendy i jednak wymiana szybki mimo prostego systemu wymiany jest dość upierdliwa. Zwłaszcza, że ten wizjer trzeba jakoś ze sobą zabrać jak wyjeżdżamy w pełnym słońcu a jest perspektywa powrotu w nocy.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości