Zobacz wątek - Bezpieczny, wygodny, ładny kask dla dziewczyny.
NAS Analytics TAG

Bezpieczny, wygodny, ładny kask dla dziewczyny.

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez Brekekeks » 14/3/2012, 19:55

Bierz to Hello Kitty od Goosi'a, jakby co to opchniesz na allegro, pójdzie na 120% bo w Polsce niedostępny:D
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 14/3/2012, 20:26

powiem szczerze że się trochę spóźniłaś z kupnem kasku. Gdybyś to zrobiła powiedzmy miesiąc- dwa miesiące wcześniej to byś wyszła na tym o wiele lepiej.
Dla przykładu ten kask agv k3 co wysłał Kag to w promocji kosztował coś koło 400zł.
No ale poszukaj gdzieś może znajdziesz jeszcze ostatki promocji zimowych w sklepach internetowych.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez Amelka » 14/3/2012, 20:26

Niee, słuchajcie, ja różu nie toleruję, chyba, że jakiś dodatek. A faktycznie szukam malowania, ale też kasku, to jednak moja głowa :)
A ten AGV K3 K-3 FLEURS X1 też jest ciekawy. Pokazaliście mi wiele kasków, na które bym pewnie nawet nie zwróciła uwagi :)
Tak właśnie czytałam forum i zauważyłam, że spóźniłam się troszkę. Wiadomo, jak coś sobie wybiorę już na 100% to będę szukała jak najtaniej.
Amelka
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 14/3/2012, 20:42

w tego K3 się nie pakuj bo będziesz żałowała.
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez Amelka » 14/3/2012, 20:48

A dlaczego tak myślisz? Fakt, nie jest na pierwszym miejscu na chwilę obecną, ale wolę zapytać :)
Amelka
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 14/3/2012, 20:59

W moim odczuciu nie wzbudził jakiegoś zaufania. Sam przymierzałem się do niego, ale poczytałem troche na jego temat i byłem zmieszany. Poszedłem przymierzyłem w IM i jakoś jestem na nie dla tego kasku. Jest to wedlug mnie zdecydowanie dolna półka. W zimę można było dorwać właśnie k3 (starsze malowania i różniły się chyba tylko tym no ale mogę się mylić ) w IM za bodajże 199zł. Jeśli taka cena byłaby ceną stałą to mógłbym polecić z czystym sercem, jednak 600 zł za niego w chwili obecnej to wydaje mi się być stanowczą przesadą. Są lepsze kaski w tej cenie.
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez Amelka » 14/3/2012, 21:10

Uhm, dziękuję. Poszukałam sklepów w Opolu, będę miała okazję przymierzyć kask firmy Caberg (w poniedziałek), na którego jestem dosyć napalona, więc zobaczymy. Ale oczywiście rozejrzę się też za innymi kaskami :)
Amelka
Świeżak

Postprzez Amelka » 16/3/2012, 16:55

Jednak dzisiaj wybrałam się do sklepów motocyklowych i powiem tak: jestem w ciemnej... Nie mam teraz już kompletnie pojęcia co kupić. Faktycznie, przymierzyłam kask firmy Caberg i rozmiar S był w porządku, ale V2R Essence w sklepie jest nie do sprowadzenia, ponieważ to kask z 2010 roku, a w internecie za rozmiar S muszę zapłacić około 760 zł.

Powiedzcie mi, co myślicie o firmie Nexx?
Amelka
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 16/3/2012, 18:14

Nexx- chińczyk?
A na pewno bardzo anonimowa firma, no a przynajmiej dla mnie.

A przymierzałaś tylko Caberga ? nic wiecej ?
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez Amelka » 16/3/2012, 20:51

Nie, przymierzałam jeszcze Shoei i też było ok, ale jakoś nie znalazłam kasku w fajnej cenie z interesującym mnie malowaniem. Chciałam przymierzyć HJC, ale wyobraźcie sobie, że Opole to taka dziura jeśli chodzi o sklepy motocyklowe, że nie znalazłam ich, a to przecież popularna firma. Tamten fajny sklep po prostu nimi nie handlował, a w pozostałych było kilka kasków na krzyż lub pełna gama wyboru, ale w przedziale cenowym 200-300 zł, więc wiecie.

A ten Nexx myślałam, że jest w porządku, bo ceny ma raczej wysokie. Tzn. w Opolu znalazłam fajny sklep, gdzie mogliby je sprowadzić za 600 zł, ale w internecie widziałam coś koło 1000 zł, chociaż dokładnie nie szukałam. Bardzo spodobał mi się ten kask http://www.motorfan.pl/p/pl/609/kask+ne ... +pulp.html .
Amelka
Świeżak

Postprzez PchÅ‚a » 16/3/2012, 21:08

k9aro3l napisał(a):powiem szczerze że się trochę spóźniłaś z kupnem kasku. Gdybyś to zrobiła powiedzmy miesiąc- dwa miesiące wcześniej to byś wyszła na tym o wiele lepiej.
Dla przykładu ten kask agv k3 co wysłał Kag to w promocji kosztował coś koło 400zł.
No ale poszukaj gdzieś może znajdziesz jeszcze ostatki promocji zimowych w sklepach internetowych.

Promocje były, ale ech.., szkoda gadać. Nalatałam się za kaskiem kilka miesięcy (a polowałam przede wszystkim na promocje) i jest słabo jeśli chodzi o bardziej kobiece niż testosteronowe malowania. Ostatecznie kupiłam kask Scorpiona Exo500 "Nelly". Są 2 malowania: czarno-biało-fioletowy (wygląda na bardziej cz-b-różowy) oraz czarno-biały. Już go chwilę testowałam w warunkach deszczu i słońca i jestem bardzo, ale to bardzo, zadowolona. Nawet ta ich pompka jest całkiem przydatna :)

Tak czy siak, powodzenia w poszukiwaniach :)
Pchła
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 16/3/2012, 21:20

cena nie jest wyznacznikiem jakości kasku. Tego Nexx to nawet nie ma w teście sharpa, więc to tez o czymś świadczy. Jedynie co mnie pozytywnie zaskoczyło w tym kasku to mieszanka karbonu, kevlaru i włókna szklanego. To jest chyba jedyny pozytyw jaki w nim odnajduję.

Szkoda że nie masz nigdzie HJC, wydawałoby się opole to takie duże miasto...

W sumie to nawet nie wiem co poradzić. Pozostaje kupno jakiegoś Caberga lub ewentualnie zamawianie w ciemno przez internet jakiegoś kasku, sugerując się jedynie obwodem głowy.
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez Amelka » 16/3/2012, 21:40

Całkiem ciekawy ten Scorpion, ale to chyba nie do końca to :) Zgodzę się jednak z tym, że ciężko o kask z typowo damskim malowaniem. Dzisiaj nie widziałam ani jednego!

No właśnie też mi się wydawało, że nie będzie problemu. Jest pełno małych sklepików z kaskami, akcesoriami itp., ale właśnie tylko jeden był fajny, a nawet Oni nie mięli HJC. Cóż, podjadę tam chyba jeszcze raz, popytam.

A może ktoś miał doświadczenie z kaskami Nexx? Mnie właśnie też bardzo zaskoczyła ta mieszanka karbonu, kevlaru i włókna szklanego, ponieważ wydawało mi się, że skorupy z takiej mieszanki są zarezerwowane tylko dla kasków z najwyższej półki.
Amelka
Świeżak

Postprzez Emerlu » 16/3/2012, 23:14

Amelka no ale nie musisz kupić go w stacjonarnym sklepie. Wystarczy, że zmierzysz sobie dany model a malowanie typowo damskie najdziesz na necie. Masz 500-600PLN to nie pakuję się w Nexx. Rozglądaj się za HJC, Shark, AGV (chociaż w sumie szybki bardziej podatne na zarysowania).
Emerlu
Świeżak

Postprzez Amelka » 17/3/2012, 10:50

Ja wiem, że nie muszę kupować go w stacjonarnym sklepie, ale problem jest taki, że nawet w internecie nie ma za wiele tych typowo kobiecych kasków.

A tego Nexxa odradzacie, ponieważ nie mięliście z nim kontaktu czy mięliście i Was nie zachwycił?
Amelka
Świeżak

Postprzez Amelka » 17/3/2012, 21:54

Hmm... Bardzo dziękuję Wam za pomoc! :) Zdecydowałam się poczekać. Mam swój kask, który na chwilę obecną do kartingu mi wystarczy, a wrócę do tematu z końcem roku, kiedy to będą przeceny. Macie rację, przegapiłam ten czas, kiedy miałam kupować kask, teraz rozpoczął się sezon i są one drogie. Nie pali mi się grunt pod nogami, na motocyklu i tak na chwilę obecną nie jeżdżę. Na pewno znowu się odezwę pod koniec roku :)
Amelka
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê