Zobacz wątek - Czy ten kask jest dla mnie za duży?
NAS Analytics TAG

Czy ten kask jest dla mnie za duży?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez affectpct » 4/3/2012, 00:20

już mam caberga i nie będę zmieniał mi się podoba nie mialem na co za bardzo wymienic a juz nie moge oddac
affectpct
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 4/3/2012, 10:36

No to skoro już go masz i nie możesz zmienić to już my tutaj nic Ci nie poradzimy.

Ewentualnie będziesz musiał ( o ile ten kask nie ma wyjmowanego środka) kupić kominiarkę, rzecz jasna jeśli nie chcesz żeby Twój kask po jakimś czasie śmierdział. Wtedy ewentualnie kominiarka może zredukować delikatnie te luzy ale i tak zbytnio szału bym się nie spodziewał.

Z kominiarek to popatrz te z przedłużonym kołnierzem, cieplej w szyję i nie podwiewa kurtki.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez affectpct » 4/3/2012, 13:25

w sumie to s nie mierzyłem kask wymieniałem już 2 razy i 3 już naprawdę było by mi wstyd ;p

caberg mi się wizualnie podoba i wydaje mi się być wygodny na łbie okulary nie uwieraja a troche luźny jest

hjc w motohybrydzie nie było myślałem nad shoeiem ale nie stać mnie na taki drogi kask

właśnie ten kask chyba nie ma wyjmowanej wyściółki! ale dałem dupy gdybym wiedział szukałbym czegoś innego :(
affectpct
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 4/3/2012, 17:57

zawsze pozostaje sprzedaż na allegro i wtedy możesz coś kombinować. Jeśli nie chcesz wracać do sklepu to pozostaje własnie ta opcja- allegro. Mimo co ja bym poszedł do sklepu i oddał, podejrzewam że i tak w tym okresie jest dużo takich osób jak Ty czyli niezdecydowanych do końca i nie posiadających odpowiedniej wiedzy na temat dobrania odpowiedniego rozmiaru kasku.

Jaki masz obwód głowy ? Ile cm ?

Tak jak wspomniałem możesz ten luz zredukować kominiarką, aczkolwiek po pewnym czasie gdy kask się rozejdzie to i tak bedzie lipa :|
how low can you go? | www.pajacyk.pl
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez affectpct » 4/3/2012, 22:06

rozmiar mojego łba to 57cm
nie wiem czy dobrze mierze

nad uszami

a mniejszy ciężej by się zakładał ale nie wiem czy to jakiś argument ;p
affectpct
Świeżak

Postprzez Vergon » 4/3/2012, 22:50

Jak kupiłem swojego HJC to miałem duży problem, żeby go wcisnąć na baniak a ściąganie było taką torturą, że wolałem się przemęczyć na stacji i zostać w kasku niż go ściągać za każdym razem.
Męczyłem się tak z zakładaniem i zdejmowaniem mało nie urywając sobie uszu z 3 tygodnie, ale za to teraz mam go 4 rok, nadal jest perfecto dopasowany i siedzi ciaśniej niż Twój obecny Caberg :wink:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê