Czyszczenie kasku
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Pytam, bo chcę zmienić kask, z tym, że nie wiem jeszcze na jaki.
10 lipca mam jazdÄ™ testowÄ… na XR1000.
Z AGV nie miałem styczności i nawet nie mam zdania na jego temat. Zadowolony jesteś z niego? Jest wygodny, cichy?
Ja mam Airoha Mathisse RS Sport i przy 80km/h nie słyszę pracy silnika, jest tak głośno
10 lipca mam jazdÄ™ testowÄ… na XR1000.
Z AGV nie miałem styczności i nawet nie mam zdania na jego temat. Zadowolony jesteś z niego? Jest wygodny, cichy?
Ja mam Airoha Mathisse RS Sport i przy 80km/h nie słyszę pracy silnika, jest tak głośno
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
Hmmm dla mnie w kask jest OK jest cicho w środku ale słaba aerodynamika dość wykonany jest dobrze. to taki przeciętny kask wiec nie ma co się spodziewać fajerwerków. z AGV to mogę polecić stealtha albo K-4 fajne kaski i niezłej cenie. ja nie chce innego od AGV bo pomimo iż K-seria to taniocha to jestem z niego bardzo zadowolony.
-
YZF R1 - Moderator
Jeśli chodzi o Airoha to przyznam rację koledze, maskara -
miałem szczękowca to po godzinie jazdy wir w głowie, nic więcej
miałem szczękowca to po godzinie jazdy wir w głowie, nic więcej
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
Zobaczę jak będzie wyglądał temat po jeździe próbnej, jeśli nie będę zadowolony to pojadę zobaczyć AGV'a.
Myślałem jeszcze o modelu Ti-Tech i GP-Pro oprócz tych co wymieniłeś, ale nie wiem czy to nie są kaski stricte na tor.
Myślałem jeszcze o modelu Ti-Tech i GP-Pro oprócz tych co wymieniłeś, ale nie wiem czy to nie są kaski stricte na tor.
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
Ja jezdze juz dosc dlugo w Ti-techu. Nasluchalem sie wielu opini jaki AGV to shit Powiem Ci obiektywnie nastepujace rzeczy. Swietna aerodynamika. Kask dosc glosny (to torowka przeciez) ale ja jezdze z LeoVince na wydechu i trasy 200km jakos przezywam (imo jednak na mega dlugie trasy stopery to bardzo dobra opcja ;P) Jakos wykonania jest wg mnie dobra. Do tej pory nic mi nie odpadlo i wszystko sie trzyma tak jak powinno. Warto jednak kupic kask bardzo ciasny bo wysciolka dosc mocno sie ugniata ale jak juz sie dopasuje to jest rewelacyjna Bardzo dobra wentylacja. AntiFog bez fajerwerkow tzn latem kask nigdy mi nie zaparowal nawet w czasie deszczu ale jednak w wilgotne pory roku (jesien/zima) zaczyna wymiekac przy zamknietej wentylacji i dosc dlugich postojach (FogCity i po problemie ) Szybka wbrew opinia jest przyzwoita. Mi przy normalnej eksploatacji ( poki cos 7tys km w tym kasku) jakos mocno sie nie porysowala. Mysle ze na ten i nastepny sezon w zupelnosci wystarczy. I taki minus ktory zauwazylem to troche zbyt wielka szpara miedzy szyja a kaskiem. Zimna wlatuje przez nia zimno, a latem potrafi wleciec drobinka piasku ( mi sie zdarzylo takie cos tylko jeden raz i chodzi tu raczej o to ze bardziej zirytowalo bo jakos na bezpieczenstwo jazdy nie wplynelo) Zalozenie kominiarki rozwiazuje problem. Jak o czyms zapomnialem to pytaj.
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Jezeli chodzi o XR-1000 to ja takowy posiadam, dokladnie diabolic zero. Musze przyznac ze nie testowalem innych kaskow ale o Xr-1000 powiem jedno-MISTRZ. Jest cichy, strasznie ale to naprawde baaaardzo wygodny, sys wentylacji sprawuje sie rewelacyjnie (jak zalozysz pinlock'a, ktory jest razem z kaskiem, nie ma opcji zeby zaparowal). Jezeli chodzi o aerodynamike to przy wiekszej V nie odczuwam jakis wad, oplyw powietrza jest poprostu przyjemny .
Pzdr
Pzdr
- eBuch
- Świeżak
mam takie pytanie. zepsul mi sie anti fog w kasku i czy taki plyn mogly pomoc? http://www.tophit24.pl/?a=sklep.view&pr ... rce=nokaut
Yamaha FZR 600 3HE & Audi 90
-
piasek - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości