Kask dla poczatkujacego
• Strona 2 z 2 • 1, 2
scigant88 napisał(a):Kup sobie jakis kask z nitro jak ja szukalem kasku to wlasnie ogladalem ta firme i maja nawet niezle kaski za dobra cene
Wez mnie nie rozsmieszaj. Sa tansze i o wiele lepsze. Tak apropo to o jakiej cenie mowimy ?
Na miejscu zalozyciela tematu sprawdzilbym UVEX maja co prawda specyficzna forme i nie pasuja na kazda glowe ale moze akorat na Twoja sie nada.

- andy7
- Moderator
Jeśli chodzi o opinie na tym forum, to byłbym ostrożny. Każdy ma swoją, nie sprzeczam się. Ale ciągłe polecanie Nolana n62 może się przejeść. Jedź do kilku sklepów, przymierz, zerknij, który Ci się spodoba, także wizualnie i podejmij męską decyzję:) Wiesz, jaka jest różnica w ochronie Twojej głowy w kasku za 300-400 zł? Może z 10 % większa w zależności od producenta. A nikt Ci nie zagwarantuje, że jak go kupisz, to w razie kraksy uratuje Ci on życie.
Przypomina mi się sytuacja z przed paru miesięcy, kiedy wszyscy dzięki niskiemu kursowi dolara podniecali się Shoei-em, nie pamiętam, którym ale 1000. Bodajże były dwie wersje, USA i Euro. Ostatnio jeździłem w takim, wersja euro (XR 1000?) i w życiu nie zamienił bym go na mojego HJC FG-15 ( mój był wygodniejszy, solidniejszy ale głośniejszy
) Także zastanów się głęboko. W tym przedziale cenowym gigantycznych różnic nie będzie...
Przypomina mi się sytuacja z przed paru miesięcy, kiedy wszyscy dzięki niskiemu kursowi dolara podniecali się Shoei-em, nie pamiętam, którym ale 1000. Bodajże były dwie wersje, USA i Euro. Ostatnio jeździłem w takim, wersja euro (XR 1000?) i w życiu nie zamienił bym go na mojego HJC FG-15 ( mój był wygodniejszy, solidniejszy ale głośniejszy

-
Malutki84 - Świeżak
Z kaskiem jest tak że zazwyczaj im droższy tym lepszy więc czy jesteś początkujący czy nie to im droższy model kupisz tym lepiej dla twojego zdrowia ia czasem życia... z tych co podałeś Lazera odradzam kolega ma i straszna tandeta to już ten AGV lepszy choć też bardzo ubogi ale samo wykonanie jest lepsze milsze materiały itd....
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości