Jakie ciuchy na 125ccm?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
SpeedyGonzales napisał(a):Tak model, Duke 3 czy jakoś tak.
Kask 300zł, rękawice 100 + kurtka 400zł to wychodzi 800zł. Nie da rady ściąć trochę kosztów na kurtce/kasku czy się nie opłaca? Z kurtki myślę, że i tak wyrosnę ;D Jest duży przeskok jakościowy kasków z 200zł na 300zł?
No a taki kask może być: http://allegro.pl/kask-naxa-f02a-szczek ... 24255.html ? Wygląda dosyć solidnie + ma blendę.
- Delthir
- Świeżak
kravec napisał(a):To wyjaśnij mi jak mogłeś zedrzeć skórę jeśli warstwa która była nad nią nie uległa uszkodzeniu?
Nie wiem jak to możliwe, protektor i rękaw cały a łokieć obtarty.
-
Ja ostatnio trochę pośmigałem w IXS'ie z niezbyt wysokiej półki cenowej. Powiem szczerze że jeżeli chodzi o wygodę to duży +. Ma już blendę, dobrze leży na głowie. Wentylacja też spoko całkiem, niestety na światłach mocno paruje. To jedyna wada jak dla mnie.
-
Movi - Moderator
Nie nie oparzenie. Kontynuowałem jazdę normalnie i po powrocie i zdjęciu jej zobaczyłem przetarcie skóry z delikatnymi włóknami, poza tym łokieć był czysty bez śladów podłoża. Wracając czułem że coś się "lepi", poza tym wszystko było bez problemów.
-
Skoro naxa nie, to znalazłem jeszcze taki kask:
http://allegro.pl/kask-lazer-bayamo-ble ... 40337.html
Takie pytanie, lepiej kupić kask na allegro czy gdzie? Bo w sklepie pewnie będą mieć już jakieś kaski z prawdziwego zdarzenia i dużymi cenami
Ogólnie ten K3 jest spoko, ale mało tych kasków na allegro i jeszcze trzeba jakiś wzór fajny wybrać.
http://allegro.pl/kask-lazer-bayamo-ble ... 40337.html
Takie pytanie, lepiej kupić kask na allegro czy gdzie? Bo w sklepie pewnie będą mieć już jakieś kaski z prawdziwego zdarzenia i dużymi cenami

- Delthir
- Świeżak
Jeśli nawet nie czytasz tego co Ci tutaj piszemy to nie widzę sensu dalszego odpisywania w temacie.
Nie mówiąc już o temacie przyklejonym, nawet w tym już było o tym modelu. A skoro dla Ciebie ważniejsze jest to czy grafika odpowiada od tego czy to lepszy czy gorszy kask to nie ma o czym gadać.
Nie mówiąc już o temacie przyklejonym, nawet w tym już było o tym modelu. A skoro dla Ciebie ważniejsze jest to czy grafika odpowiada od tego czy to lepszy czy gorszy kask to nie ma o czym gadać.
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Jeśli nawet nie czytasz tego co Ci tutaj piszemy to nie widzę sensu dalszego odpisywania w temacie.
Może źle się wyraziłem... przestań proszę pisać, że nie czytam tego co tutaj piszecie... bo czytam to bardzo uważnie, tylko chciałem się zapytać o ten model itp itd.
Czyli ten kask który podaliście(k3-basic) jest bezkompromisowo najlepszy w swojej półce cenowej pod względem bezpieczeństwa?
- Delthir
- Świeżak
Nie- tak jak na poprzedniej stronie napisał Ci kolega qubus333- to co Ci najlepiej pasuje (ja pisałem że to co najlepiej na głowie leży). O Lazerze bynamo też ostatnio wiele razy wspominaliśmy- nawet była mała dyskusja między mną a kolegą Zimny'm z tego co pamiętam.
W każdym razie- na 100% K3 będzie lepszym wyborem od Naxy.
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Nie- tak jak na poprzedniej stronie napisał Ci kolega qubus333- to co Ci najlepiej pasuje (ja pisałem że to co najlepiej na głowie leży). O Lazerze bynamo też ostatnio wiele razy wspominaliśmy- nawet była mała dyskusja między mną a kolegą Zimny'm z tego co pamiętam.
Skoro uważacie, że najlepszy jest kask który mi będzie najlepiej pasował/leżał na głowie to jaki jest sens szukania konkretnego modelu ;/ ? Jak rzeczywiście jest jakaś różnica w bezpieczeństwie to proszę podaj mi(bo już sam nie wiem co) 3 najlepsze modele kasków w tej cenie? No i czy np. ten LS2 jest od nich dużo gorszy, bo w jak czytałem trochę po forach to ogólnie go polecają.
- Delthir
- Świeżak
Już kilka razy ten link był tu zamieszczany - ale możne nie trafiłeś:
Test tanich kasków:
http://www.motogen.pl/Tanie-kaski-motoc ... 18678.html
Wygrywa Lazer Bayamo.
Można się z tym zgodzić bądź nie - wyboru dokonuje każdy samodzielnie bo i każdy samodzielnie nosi (wozi) swoją głowę na karku.
Generalnie w cenie
do 300zł ja bym Ci polecił:
1. HJC CS-14
2. AGV K3
3. Lazer Bayamo.
I moja (i nie tylko moja rada) brzmiała:
Wybierz któryś kask z tych trzech. Wybór powinien być podyktowany jednym kryterium - najlepiej leży na głowie!
A tak na marginesie - tylko ten ostatni ma blende (to te 'cuś' co działa jak okulary przeciwsłoneczne
- a to chyba było dla Ciebie ważne, tak wywnioskowałem z pierwszego postu.
Co do NAXY i LS2 - nie testowałem osobiście. Czytałem opinie ludzi, którzy w tym jeżdżą i chwalą. Szanuje ich opinie ale mimo wszystko się nie skuszę.
Dziwie się też, że z jednej strony szukasz kasu który ma min 4 gwiazdki w teście Sharpa a z drugiej rozpatrujesz NAXA (nie notowany w tym teście) albo LS2 351 z jedną gwiazdką!
Test tanich kasków:
http://www.motogen.pl/Tanie-kaski-motoc ... 18678.html
Wygrywa Lazer Bayamo.
Można się z tym zgodzić bądź nie - wyboru dokonuje każdy samodzielnie bo i każdy samodzielnie nosi (wozi) swoją głowę na karku.
Generalnie w cenie
do 300zł ja bym Ci polecił:
1. HJC CS-14
2. AGV K3
3. Lazer Bayamo.
I moja (i nie tylko moja rada) brzmiała:
Wybierz któryś kask z tych trzech. Wybór powinien być podyktowany jednym kryterium - najlepiej leży na głowie!
A tak na marginesie - tylko ten ostatni ma blende (to te 'cuś' co działa jak okulary przeciwsłoneczne

Co do NAXY i LS2 - nie testowałem osobiście. Czytałem opinie ludzi, którzy w tym jeżdżą i chwalą. Szanuje ich opinie ale mimo wszystko się nie skuszę.
Dziwie się też, że z jednej strony szukasz kasu który ma min 4 gwiazdki w teście Sharpa a z drugiej rozpatrujesz NAXA (nie notowany w tym teście) albo LS2 351 z jedną gwiazdką!
-
qubus333 - Świeżak
Rence mi opadują.... Człowieku- czytaj. Qubus napisał Ci teraz jeszcze raz od początku to może zrozumiesz. Ja odsyłałem Cię do jego posta- z HJC, AGV, Lazer- to co Ci najlepiej pasuje. Co było w tym niezrozumiałe? Ile masz lat?
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Rence mi opadują.... Człowieku- czytaj. Qubus napisał Ci teraz jeszcze raz od początku to może zrozumiesz. Ja odsyłałem Cię do jego posta- z HJC, AGV, Lazer- to co Ci najlepiej pasuje. Co było w tym niezrozumiałe? Ile masz lat?
Przepraszam... zapomniałem o Twoim poście. Mam 15 lat, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, pewnie zaraz napiszecie coś ala "gimbus" czy coś :>
Pisze się ręce ; > (nie żeby coś)
- Delthir
- Świeżak
Wiem jak się pisze kończyny górne, "opadują" też nie jest poprawnie zresztą. Takie heheszki to były.
Chodzi mi o to że trochę nie skumałeś w paru miejscach- ale powiedzmy że jesteś usprawiedliwiony. Nie mam zamiaru pisać "gimbus"- chyba że zaczniesz się tak zachowywać. Jestem raptem 8 lat starszy, a zaczynałem tutaj w podobnym wieku.
Co do dalszych działań- jak nie będziesz wiedział gdzie tutaj czegoś szukać, gdzie zadać pytanie- pisz do mnie na gadu (jak nie masz to ściągniesz
kiedyś to była podstawowa platforma komunikacji... numer masz w moim profilu). W ten sposób unikniemy bałaganu, a i Ty nie narazisz się na ciśnięcie ze strony innych użytkowników. Tylko bez trucia czterech liter!
Chodzi mi o to że trochę nie skumałeś w paru miejscach- ale powiedzmy że jesteś usprawiedliwiony. Nie mam zamiaru pisać "gimbus"- chyba że zaczniesz się tak zachowywać. Jestem raptem 8 lat starszy, a zaczynałem tutaj w podobnym wieku.
Co do dalszych działań- jak nie będziesz wiedział gdzie tutaj czegoś szukać, gdzie zadać pytanie- pisz do mnie na gadu (jak nie masz to ściągniesz

-
kravec - Administrator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe