Który lepszy AGV czy Shark
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Który lepszy AGV czy Shark
Mam pytanko.. jestem nowy w tym temacie...przeglądałem różne oferty i się pogubiłem.... Który kask byłby lepszy... mam do wydania około 800 zł
AGV Stealth Arabesque czy Shark S800
AGV Stealth Arabesque czy Shark S800
- adamwbr
- Świeżak
Sposrod tych dwoch bez wahania wzielabym AGV. Firma znana i sprawdzona, bez watpienia z wyzszej polki - kaski z tej kategorii cenowej sa bardzo solidne i godne zaufania, czego nie moge powiedziec o Shark'u.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
O nie tylko nie włoskie badziewie jakim jest AGV Stealth.
Pisałem już o moim kasku.
Kask bardzo wygodny z dobrÄ… aerodynamikÄ… ale:
-z tyłu metalowe wyloty na owiewce mi odpadły, jeden mi sam zginą a drugi po niewielkim nacisku dłoni się bez problemu odkleił
-z przodu metalowe wloty mi się lekko zapadły
- rusza się z przodu ta plastikowa część która odpowiedzialna jest za nawiew na szybkę i do środka kasku
- mocowanie wyściółki przy górnym rancie okna się odkleja
- szybka którą dostajesz na starcie paruje, a piszą że nie. Dopiero jak kupiłem dodatkową szybkę GT (+150 zł) z anti-fogiem to dopiero w niej widziałem wklejona warstwę antifoga.
Jeśli chcesz poprawiać producenta to kupuj.
Pisałem już o moim kasku.
Kask bardzo wygodny z dobrÄ… aerodynamikÄ… ale:
-z tyłu metalowe wyloty na owiewce mi odpadły, jeden mi sam zginą a drugi po niewielkim nacisku dłoni się bez problemu odkleił
-z przodu metalowe wloty mi się lekko zapadły
- rusza się z przodu ta plastikowa część która odpowiedzialna jest za nawiew na szybkę i do środka kasku
- mocowanie wyściółki przy górnym rancie okna się odkleja
- szybka którą dostajesz na starcie paruje, a piszą że nie. Dopiero jak kupiłem dodatkową szybkę GT (+150 zł) z anti-fogiem to dopiero w niej widziałem wklejona warstwę antifoga.
Jeśli chcesz poprawiać producenta to kupuj.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Nie wnikam w osobiste refleksje ale definitywnie ten ktory lepiej / ( ciasniej ) lezy na glowie oczywiscie nie moze byc za ciasno.
Patrz na lepsze dopasowanie do TWOJEJ glowy.
Patrz na lepsze dopasowanie do TWOJEJ glowy.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Falco, moze trafiles na pechowy egzemplarz?
Mimo wszystko i tak zostalabym przy AGV, a skoro ten model jest wadliwy - sprobowac znalezc inny w tej kategorii cenowej. Shark kojarzy mi sie z takimi markami jak Tornado czy Nitro.

-
Patty skąd Ci się wzięła taka opinia? Co powiesz na wyższe modele? RSI, RSX, RSR2? Może jakość jest kiepska tylko w przypadku najniższej półki - S500, S650? Bo na zagranicznych forach nie spotkałem się z negatywnymi opiniami wyższych modeli.
- wgp
- Świeżak
Stad, ze o Sharku jakos drastycznie mniej slychac jak o AGV - moze obejrzalam zbyt pobieznie, jednakze na MotoGP jakos nie zauwazylam Shark'ow. A kto jezdzi w AGV chyba nie musze mowic...
-
Ok chciałem tylko wiedzieć skąd czerpiesz takie info
Widzisz, życie pokazuje że czasem nie należy się kierować tylko reklamą jaką jest moto GP, co pokazuje przypadek jakości 'cywilnych' agv o której to, tak wiele można przeczytać na forach.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- wgp
- Świeżak
Spoko, po prostu uzylam tego jako argumentu obronnego
Takie marki jak Nolan, Shoei, AGV, Marushin i pare innych sa mi znane i mam pewnosc, ze kaski z ich wyzszej polki sa niezawodne. Malo slyszalam o tych Shark'ach, wsrod potencjalnych pytan "Jaki kask za xxx zl" nie sa one wymieniane jako propozycje - w ten sposob wyrobilam sobie pewna opinie. Kto wie, byc moze jak mowisz zycie ja jeszcze zweryfikuje. Ma na to duzo czasu
Pozdrawiam

-
ja nie ufam AGV. są słabo wykonane. nie znam nikogo kto by jeździł w Sharku. mało popularne w Polsce, ale śmigają w nich na wyścigach, więc kopa to nie jest. na youtube.com są testy sharka i ma dobrą lub bardzo dobrą opinię.
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):ja nie ufam AGV. są słabo wykonane.
Kiedyś miałem okazje jeździć w podstawowym modelu AGV GP1 i jak na kask za 300PLN był nawet nie zły, w miarę cichy, bardzo wygodny tylko niestety szyba parowała,
obecnie mam GP-Pro i jestem bardzo zadowolony, jakiś czas temu w TV widziałem proces produkcji AGV i zdziwiłem się że każda skorupa przed lakierowaniem jest testowana ( jak skorupa pęka to idzie do kosza, jak nie pęknie to idzie do lakieru)
Widziałem jakiś tam model AGV gdzie rzeczywiście był nie zbyt dobrze wykonany ale to pewnie zdarza się w każdej firmie.
Im wyższy model i cena tym lepsza jakość użytych materiałów.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
patty, założę się, że w każdym AGV Stealth wyłamiesz bez problemu metalowe kratki z tyłu na owiewce.
One nie są wtopione, ani nie umocowane na stałe. Tylko posmarowane klejem i tyle.
I zgadza się kask jest lekki, ma bardzo dobre materiały, bardzo wygodny i daje frajdę ale jak widzę to co widzę to %^&* mnie bierze.
One nie są wtopione, ani nie umocowane na stałe. Tylko posmarowane klejem i tyle.
I zgadza się kask jest lekki, ma bardzo dobre materiały, bardzo wygodny i daje frajdę ale jak widzę to co widzę to %^&* mnie bierze.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 jeśli twierdzisz, że GP1 jest cichy to znaczy, że nie masz porównania. Żona takiego ma. Nie jeździłem w głośniejszym kasku. Do tego szybka jest źle spasowana i wieje prosto w oko. Na deszczy przecieka uszczelka... żenuła!
-
SQ - Mieszkaniec forum
Ja jeżdżę w SHARKu (trochę wyższy model od podanego wyżej) i jestem bardzo zadowolony, spokojnie mogę tą firmę polecić.
Wyściółka po całym sezonie w ogóle się nie ugniotła (AGV rozjechał się po 5 miesiącach chyba o dwie numeracje).
Szybka idealnie dolega do uszczelki, nic nie świszczy, nie odpada, super wentylacja.
P.S.
Na zachodzie to bardzo znana i ceniona firma.
Wyściółka po całym sezonie w ogóle się nie ugniotła (AGV rozjechał się po 5 miesiącach chyba o dwie numeracje).
Szybka idealnie dolega do uszczelki, nic nie świszczy, nie odpada, super wentylacja.
P.S.
Na zachodzie to bardzo znana i ceniona firma.
- mgDTH
- Świeżak
patty AGV nie taka znowu rewelacja ( sam mam trzy ). To, ze Valentino nie znaczy ze AGV ma osmiokrotne mistrzostwo. Jego helm jezeli nie jest zrobiony na odlew jego czaszki to napewno jest dostosowany krojem wysciolki. Jest wiec INDYWIDUALNY, pozatym Rossi w nim za friko tez nie jezdzi. W miom ( Rossi replika ) visjer nie jest w pelni szczelny ( fajna zaleta na lato ale w chlodniejsze dni to raczej wada ) o deszczu nie wspomne.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Milo poczytac konstuktywna dyskusje z powaznymi argumentami, dobrze jest sie czegos wiecej doiedziec. Dzieki za uswiadomienie faktycznej jakosci seryjnych kaskow AGV
Dzieeeeki chlopaki. Pozdro.

-
Też jestem użytkownikiem AGV Stealth. Co do jakości wykonania to za 1tys. spodziewałem się więcej... Z wylotami powietrza się nie siłowałem i jak na razie u mnie siedzą, ale mocowanie wyściółki z przodu przy wizjerze też słabo trzyma. Nie wspomnę już o szybce, która rysuje się o byle co (chyba nawet o przelatujące owady
) Z antyfogiem nie mam problemu, działa bez zarzutu.
Ale podsumowując pozytywnie określę ten kask. Ogólnie jestem z niego zadowolony i tyle

Ale podsumowując pozytywnie określę ten kask. Ogólnie jestem z niego zadowolony i tyle

VFR 02'
-
navi - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości