Buty scieraja mi sie od zmiany biegó
• Strona 1 z 1
Buty scieraja mi sie od zmiany biegó
Cześć wam też sie scierają zwykłe buty do chodzenia na codzień od zmiany biegów? bo ostatnio nie załozyłem na motocykl butów motocyklowych tylko zwykle do chodzenia i pozniej patrze ,a tutaj skóra wytarta na bucie od zmiany biegów i nie wiem czy są jakies nakładki czy cos
- Vebo
- Świeżak
Może dlatego tak jest, że buty motocyklowe wykonane są z mocniejszych materiałów niż trampki? Moje buciory dodatkowo w miejscu styku z dźwignią zmiany biegów mają dodatkowe wzmocnienia.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Kwestia konstrukcji/materialu butow, ktore nosisz. Jesli pracujesz pod krawatem lub jako tancerz i nosisz odpowiednie do tego buty - beda sie scierac. Jesli nosisz buty rolnika/lesnika/budowlanca, to nawet nie zauwazysz.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Re: Buty scieraja mi sie od zmiany biegó
Vebo napisał(a):Cześć wam też sie scierają zwykłe buty do chodzenia na codzień od zmiany biegów? bo ostatnio nie załozyłem na motocykl butów motocyklowych tylko zwykle do chodzenia i pozniej patrze ,a tutaj skóra wytarta na bucie od zmiany biegów i nie wiem czy są jakies nakładki czy cos
W strzelectwie używamy takich nakładek do opierania lufy dubeltówki:

Może też pomyśl nad jakimś takim patentem, który będzie można wygodnie i szybko zakładać i zdejmować z buta.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Croowab napisał(a):Raz chyba się przejechałem w adidasach.
Przy zlożeniu w zakręcie jak mi dodeszwa chwyciła asfalt to odechciało mi się jeździć w zwykłych butach.
to znaczy, ze zle trzymasz stope na podnozku
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Tak, zgadza się.
Ale chodzi mi bardziej o to, że motocyklowe buty mają slidery, podeszwa jest z innego gatunku gumy niż w adidasach gdzie inna jest przyczepność.
A gdy podnóżek ostro szoruje o asfalt to i szansa przytarcia butem jest wieksza (jak się popełni gafę)
Tak czy inaczej w adidasach chodzę na spacery i jeźdzę rowerem
Ale chodzi mi bardziej o to, że motocyklowe buty mają slidery, podeszwa jest z innego gatunku gumy niż w adidasach gdzie inna jest przyczepność.
A gdy podnóżek ostro szoruje o asfalt to i szansa przytarcia butem jest wieksza (jak się popełni gafę)
Tak czy inaczej w adidasach chodzę na spacery i jeźdzę rowerem
-
Croowab - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe