Zobacz wÄ…tek - Opinie o kurtce Alpinestars Mert
NAS Analytics TAG

Opinie o kurtce Alpinestars Mert

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Opinie o kurtce Alpinestars Mert

Postprzez MaciekMik » 12/12/2012, 23:22

Cześć,

zastanawiam się nad kupnem kurtki Alpinestars Mert. Z tego co widzę w kilku sklepach można ją kupić na wyprzedaży za ok. 750 zł. I właśnie ze względu na tą cenę mam wątpliwości. Dlaczego ta kurtka jest aż tak bardzo przeceniona? Jak na Alpinestars nawet wyjściowa cena (ok. 1500zł) nie jest wygórowana, a po przecenie już w ogóle niespotykana okazja. Podsumowując moje pytania są takie:
1. Czy w tej cenie jest to porządna kurtka, która wystarczy na kilka sezonów (przy założeniu, że nie będę się przewracał na każdym zakręcie) i czy będzie mnie dobrze chroniła w razie upadku?
2. Jak wypada jej porównanie z Modeką Hawking, czy to kurtka podobnej klasy?

P.S. W przypadku obu kurtek ochraniacz na plecy i tak mam zamiar od razu wymienić na certyfikowany, więc kwestii ochrony tego piankowego nie trzeba poruszać.
MaciekMik
Świeżak

Postprzez leff » 12/12/2012, 23:34

czy ja wiem czy to specjalnie niska cena? niewatpliwie jest to dobra cena a kurtalka IMO bedzie lepsza jakociowo od modeki
IMO brac bo to dobra firma
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez bryk77 » 17/12/2012, 04:45

W tej kurtce apiny masz ogromną powierzchnię perforowaną. Zastanów się czy tego potrzebujesz. Jak do miasta to w porządku, ale na codzień już nie do końca. Wieczorami będzie pizgało.
Alpina dobra firma tylko coś z cenami w tym roku im odwaliło. Podnieśli ceny niektórych produktów nawet o 30%.
Protektor pleców - czyli ta wkładka - sobie daruj. Zainwestuj w porządnego żółwia.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez MaciekMik » 17/12/2012, 20:56

a jak jest z tą podpinką? Nic nie daje czy problem polega na tym, że bez jest za zimno, a z nią za ciepło?
Co do protektora- skoro tak mówisz to jeszcze przemyślę temat. Na pewno pod względem bezpieczeństwa lepiej mieć żółwia, tylko co z nim zrobić jak się zsiądzie z motocykla i idzie np do pracy? Chcę korzystać raczej na co dzień z jednośladu i może to trochę przeszkadzać.
MaciekMik
Świeżak

Postprzez bryk77 » 18/12/2012, 01:04

Chciałem sam tą wkładkę do kurtki kupić to sam sprzedawca w sklepie stwierdził, że mozna to sobie o dvpę potłuc. ;)
Dobry żółw kosztuje ok 400 zł, ale na dłuższą metę warto, bo będzie służył przez wiele sezonów. Możesz go śmiało do pracy zakładać tylko obyś miał się gdzie przebrać, bo żółw pod kurtką krępuje nieco ruchy. Właściwie to pod żółwiem mam zawsze tylko odzież termoaktywną. Jak widzisz może to być nieco problematyczne.
Podpinka sporo daje, ale mimo wszystko uniwersalnej tej kurtki bym nie nazwał.
bryk77
Stały bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości

na górê