Buty, idealny temat na zimÄ™
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Buty, idealny temat na zimÄ™
Skoro jest zima, no już prawie, to ceny poszły w dół. Zatem postanowiłem rozejrzeć się za paroma rzeczami. W oko wpadłby mi buty, jazda w cywilnych grozi kalectwem do końca życia, a to jednak spora strata, lubię swoje nogi, więc postanowiłem poszukać butów na moto. Mój budżet to 600 zł, jednak kiedy wejdę na takie allegro zalewa mnie olbrzymia fala ofert, 30 firm a każda po 10 modeli, jednym słowem zwykły śmiertelnik tego nie ogarnie. I teraz mam parę dylematów:
czy wziąć buty w cenie 600-650 zł i wtedy w grę wchodzi:
astars smx5
sidi fusion, b2 i chyba cobra
Albo wydać ok. 400 zł na jakieś falco, formę czy inne tego typu buty, a resztę zaoszczędzonej kasy dołożyć do kombiaka, spodni czy czegokolwiek.
Potrzebuję butów do miasta, mają zapewniać mi bezpieczeństwo i być względnie wygodne- bo wiadomo, że jednak nie będą tak wygodne jak zwykłe buty pokroju najka.
Pomóżcie w wyborze, cześć!
czy wziąć buty w cenie 600-650 zł i wtedy w grę wchodzi:
astars smx5
sidi fusion, b2 i chyba cobra
Albo wydać ok. 400 zł na jakieś falco, formę czy inne tego typu buty, a resztę zaoszczędzonej kasy dołożyć do kombiaka, spodni czy czegokolwiek.
Potrzebuję butów do miasta, mają zapewniać mi bezpieczeństwo i być względnie wygodne- bo wiadomo, że jednak nie będą tak wygodne jak zwykłe buty pokroju najka.
Pomóżcie w wyborze, cześć!
- drug0n
- Bywalec
Jakto padlina?
A powiem Ci, że gorzej niż babą, ale to dlatego, że doświadczenia zbyt wiele z tymi ciuchami nie mam, w internecie to wiadomo jakie bywają opinie. Ale zazwyczaj jak czytam oceny butów za 300-500 zł to jest coś w stylu "po sezonie podeszwa odleciała, buty skrzypią jak ... a i w ogóle są niewygodne, ale dobre bo tanie". Swoją drogą Astars jest na tyle dobry na ile drogi? Co byś wybrał na moim miejscu?
A powiem Ci, że gorzej niż babą, ale to dlatego, że doświadczenia zbyt wiele z tymi ciuchami nie mam, w internecie to wiadomo jakie bywają opinie. Ale zazwyczaj jak czytam oceny butów za 300-500 zł to jest coś w stylu "po sezonie podeszwa odleciała, buty skrzypią jak ... a i w ogóle są niewygodne, ale dobre bo tanie". Swoją drogą Astars jest na tyle dobry na ile drogi? Co byś wybrał na moim miejscu?
- drug0n
- Bywalec
Sidi możesz kupić w ciemno. Nie rozkleją się, nie rozlecą itd. Staraj się po prostu kupić najwyższy model jaki ci się uda za kasę, którą na nie masz przeznaczoną. Tutaj zasada jest prosta; wyższy model daje lepszą ochronę i dlatego jest droższy.
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
Źle się wyraziłem. SIDI to górna półka jeśli chodzi o buty, ale w tym budżecie kupisz ich mocno średni model. Nie kierując się logo możesz kupić coś tańszej marki w wyższym standardzie a jeśli dobrze wybierzesz, to też się nie rozlecą. Np. Gaerne G-evo
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Daytona, Alpinestars, Dainese, Arlen Ness, Held itd.drug0n napisał(a):A jakie jeszcze firmy produkują dobre buty oprócz sidi i astars? Wymieniłeś Gaerne, Falco chyba też polecałeś?
Osobiście mam Daytony, Sidi, i krótkie Dainese. Każdą z tych firm mogę polecić.
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
Daytony - jak to lubi, dla mnie z wyglądu tragedia, jak gnojówy, chociaż znam gościa który co 2 sezony bierze nowe gtxy evo spoortsy i innych butów sobie nie wyobraża. Jeździłem w supertechach, vorticach, smxach plusach, vertigo,gaerne, nie pamiętam modelu i na stałe zostałem przy vertigo. Najlepsze bezpieczne sportowe buty, nie skrzypią, da się je wsadzidz na jak i pod spodnie, sa w przystępnej cenie, maja przegub, są mega wygodne, wentylacja działa i co najważniejsze bardzo szybko je się zakłada i zdejmuje. Jeżeli nie stać Cie na vertigo, to kup cobry, też będziesz zadowolony.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
Właściwie wszystko co istotne zostało powiedziane. Sidi, Alpiny, Daytony to dobre buty i warto w nie doinwestować, a teraz naprawdę można wyrwać je w dobrej cenie. W sezonie napewno będzie drożej. Uważaj na Alledrogo przy kupowaniu bo ostatnio słyszałem, że coraz więcej podróbek się pojawia, a po sezonie, w okresie wyprzedaży, łatwiej o pomyłkę. Ja ostatnio robiłem zakupy na sklepie moto-odziez.pl i mieli dobre ceny i dali się namówić na zbicie cen, no ale kupowałem cały komplet 

- Klemer
- Świeżak
No właśnie w cenie najtańszych astars czy sidi można mieć buty niby gorszej firmy, ale z masą bajerów jak szyny, ochraniacze i pół kilo plastiku na bucie, tylko czy to coś daje?
Daytony jak dla mnie odpadają, jak płacę tyle za buty to chociaż wymagam, żeby to jakkolwiek wyglądało.
Pewnie wybór padnie na smx5, aczkolwiek pojeżdżę i poszukam czegoś po sklepach. Na allegro może kupię, ale tam jest cała masa podróbek astarsa, naprawdę. W listopadzie przeglądając różne aukcje ogarnąłem z 3 podróby.
Daytony jak dla mnie odpadają, jak płacę tyle za buty to chociaż wymagam, żeby to jakkolwiek wyglądało.
Pewnie wybór padnie na smx5, aczkolwiek pojeżdżę i poszukam czegoś po sklepach. Na allegro może kupię, ale tam jest cała masa podróbek astarsa, naprawdę. W listopadzie przeglądając różne aukcje ogarnąłem z 3 podróby.
- drug0n
- Bywalec
specificman napisał(a):Daytona, Alpinestars, Dainese, Arlen Ness, Held itd.drug0n napisał(a):A jakie jeszcze firmy produkują dobre buty oprócz sidi i astars? Wymieniłeś Gaerne, Falco chyba też polecałeś?
Osobiście mam Daytony, Sidi, i krótkie Dainese. Każdą z tych firm mogę polecić.
XPD!!!!!!!!!!!
Miałem supertechy i były mega, ale to chyba "najgurniejsza" półka od alpina, niskie modele od najlepszych producentów są sporo za drogie w stosunku do tego co oferują. Wielkie to, zakłada się 10 minut, ale w razie dużego W nic z ciebie nie zostanie a nogi będą całe

Buty za ~300 złotych są totalnie bez sensu. Ten temat też przerabiałem i cud jak wytrzymają jeden sezon.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Kaai napisał(a):a* smx-5 są okejo. chociaż miczab bodajżę na nie narzekał. dam znać za 3 sezony jak się sprawują
Narzekałem na SMX-R. Też w tym sezonie zmieniam i będę celował właśnie w XPD.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Poczekam na zimÄ™, albo:
http://outlet.intermotors.pl/product-po ... ar-41.html
Opłaca się iść w te xpd?
Miczab- chwaliłeś w innym poście RST, buty też mają dobre? Gdzieś widziałem te tractech za w miarę sensowne pieniądze.
Opłaca się iść w te xpd?
Miczab- chwaliłeś w innym poście RST, buty też mają dobre? Gdzieś widziałem te tractech za w miarę sensowne pieniądze.
- drug0n
- Bywalec
Miczab napisał(a):Sidi za 6 stów to będzie padlina. Strasznie Ci się drug0n zmienia. O tej porze Falco Oxegen za 6 stów są do wyrwania.
Mam te buty zrobilem w nich okolo 4-5k, sa to moje pierwsze buty porownania nie mam, ale sprawuja mi sie swietnie wygodnie sie chodzi, nawet jak wpadalem motocyklem na uczelni i siedzialem w nich casem po 6-7h bylo do zniesienia.
Chodź nie wiem czy przy jakiejs wywrotce, spełnią swoją funkcje
- Gioco
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości