Nowe laczki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Nowe laczki
Witam, jako ze szykuje mi sie zmiana oponek, to chciałbym zapytac o opinie tych modeli co byście polecali. Może ktoś uzytkowal i jest w stanie powiedzieć które są naprawdę dobre na mokro i sucha nawierzchnię.
Czytałem opisy producentów, ale to nie to samo co użytkowanie i przekonanie sie na własnej skórze
dla tego prosze o opinie.
Opony
continental conti sport attack lub continental conti sport attack 2
bridgestone battlax bt 016
Pirelli Diablo Rosso II
michelin pilot road 3 lub michelin pilot sport hpx
metzeler sportec m5 interact
Czytałem opisy producentów, ale to nie to samo co użytkowanie i przekonanie sie na własnej skórze

Opony
continental conti sport attack lub continental conti sport attack 2
bridgestone battlax bt 016
Pirelli Diablo Rosso II
michelin pilot road 3 lub michelin pilot sport hpx
metzeler sportec m5 interact
SUZUKI GSX-R 600
-
sztan20 - Świeżak
Na bridgestone-ach nie jezdziłem ale całą resztę wymienionych przez ciebie opon Dunlop bije na głowe a w szczególności continentale. Polecam Dunlop sportsmart lub sportmax w zależności od stylu jazdy i przeznaczenia opon. Przekonaj się na własnej skórze a bedziesz zadowolony. Co prawda na mokrym mogłyby trzymać trochę lepiej ale przecież nie często jezdzi się na motocyklu w deszczu.
- Jasiu123
- Świeżak
Ja powiem tyle! 2 najlepsze typy opon do motocykli za rozsadne pieniądze: Michelin pilot power (Sam takie posiadam) Ew Bridestone S20 .
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
sztan20, przelatałem 4 sezony na Pilot Powerach i Pilot Powerach 2CT. Moim zdaniem jak nie latasz naprawdę ostro po winklach to nie ma sensu ładować więcej kasy w 2CT dla mięciutkiego skrawka opony na rantach. Różnica między zwykłym PP, a PP 2CT polega na tym, że model 2CT ma jedynie na krawędziach bocznych opony miękką mieszankę gumy, a resztę tak jak w zwykłym Pilot Powerze ze średniej mieszanki.
Łącznie przemieliłem 5 kompletów tych opon z czego dwa to były zwykłe PP. Wszystkie miałem pozamykane z obu stron i jeżdżąc po publicznej drodze w zasadzie nie było czuć różnicy między tymi oponami. Jedynie miałem wrażenie, że przy większym zużyciu boków, mieszanka 2CT zapewniała odrobinę lepszą przyczepność w przechyłach.
Natomiast jeśli chodzi o deszcz to muszę przyznać, że pod tym względem PP i PP 2CT biją większość opon na głowę. Naprawdę, na żadnych innych oponach nie czułem się tak pewnie w deszczu jak na tych Michałach. To jedyne opony na których byłem w stanie gumować jak padał deszcz :]
Łącznie przemieliłem 5 kompletów tych opon z czego dwa to były zwykłe PP. Wszystkie miałem pozamykane z obu stron i jeżdżąc po publicznej drodze w zasadzie nie było czuć różnicy między tymi oponami. Jedynie miałem wrażenie, że przy większym zużyciu boków, mieszanka 2CT zapewniała odrobinę lepszą przyczepność w przechyłach.
Natomiast jeśli chodzi o deszcz to muszę przyznać, że pod tym względem PP i PP 2CT biją większość opon na głowę. Naprawdę, na żadnych innych oponach nie czułem się tak pewnie w deszczu jak na tych Michałach. To jedyne opony na których byłem w stanie gumować jak padał deszcz :]
-
Kvba - Świeżak
Mówilem o 2CT bo takie mam i według mnie lepiej sie jezdzi niż na zwykłym pilot powerach które mialem w firebladzie
Druga sprawa na michelinach PP 2CT bardzo dobrze jezdzi sie w deszczu 

-
-
DostojnyKocur! - Świeżak
dostojnykocur twoje posty można uznać za spam. Bo kompletnie nie masz nic do przekazania.
-
a własnie ze mam , przejeździłem większość opon dostępnych na rynku .
Na droga publicznych większej różnicy miedzy nimi nie ma . Zeby odczuc roznice trzeba mega zapierdalac 99 % forumowiczow tak nie potrafi . A ich wielkie własne odczucia sa wywołane tym ze z starej kwadratowej opony zmienili na nowa okrągła i twierdza ze jest rewelka .
Na droga publicznych większej różnicy miedzy nimi nie ma . Zeby odczuc roznice trzeba mega zapierdalac 99 % forumowiczow tak nie potrafi . A ich wielkie własne odczucia sa wywołane tym ze z starej kwadratowej opony zmienili na nowa okrągła i twierdza ze jest rewelka .
Akcesoria do moto z carbonu Potrzebujesz ? pisz !
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Głupoty gadasz nawiedzony człowieku! Również w swoim życiu jezdziłem na różnych oponach! Bridestone, dunlop, michelin , pirelli itp i na każdej oponie jezdziło sie inaczej! Każda inaczej trzymała w zakręcie,inaczej jezdziła na mokrej nawierzchni, i dawała inne wyczucie koła na asfalcie. Więc nie gadaj bzdur.
-
ehhh a moze poprostu z opony na oponę jeździłeś lepiej ? A stara była wiekowa i kwadratowa . Jest to bardzo subiektywne uczucie i oczywiście może Ci sie zdawać ze tak jest . Ale żeby zobaczyć różnice miedzy tymi oponami potrzeba by było testu na takich samych motocyklach i na każdym inny rodzaj opony . I potrzebna by była osobę która ma pojecie o jeździe i nie mowie tutaj o tym że wystarczy taka która wykorzysta cala szerokość (zreszta i tak 90 % motocyklistow tego nie robi ) . Tylko mowie o osobie która naprawdę umie jeździć .
ja nie mowie ze miedzy tymi oponami niema różnicy ale myślę ze 95% osób z forum tak naprawdę nie odczuje jej .
Poniewaz wiekszosc osob jezdzi turystycznie tak naprawde . I nawet jak komus sie zdaje ze przyjebal na zakrecie ostro , to znajdzie sie inny zawodnik ktory pojedzie tam dwa razy szybciej .
Znaczy odczuje jakieś dziwne widzimisię
To tak jak z przeprowadzonym testem napojow energetycznych zawsze smakowaly lepiej te ktore mialy fajniejsza puszke i byly drozsze , mimo tego ze w srodku bylo po przelewane inaczej niżby to wskazywał producent . Ale kazdy twierdzil ze redbull lepszy mimo tego ze w srodku byl bepower z biedronki .
ja nie mowie ze miedzy tymi oponami niema różnicy ale myślę ze 95% osób z forum tak naprawdę nie odczuje jej .
Poniewaz wiekszosc osob jezdzi turystycznie tak naprawde . I nawet jak komus sie zdaje ze przyjebal na zakrecie ostro , to znajdzie sie inny zawodnik ktory pojedzie tam dwa razy szybciej .
Znaczy odczuje jakieś dziwne widzimisię
To tak jak z przeprowadzonym testem napojow energetycznych zawsze smakowaly lepiej te ktore mialy fajniejsza puszke i byly drozsze , mimo tego ze w srodku bylo po przelewane inaczej niżby to wskazywał producent . Ale kazdy twierdzil ze redbull lepszy mimo tego ze w srodku byl bepower z biedronki .
-
DostojnyKocur! - Świeżak
DostojnyKocur! napisał(a):To tak jak z przeprowadzonym testem napojow energetycznych zawsze smakowaly lepiej te ktore mialy fajniejsza puszke i byly drozsze , mimo tego ze w srodku bylo po przelewane inaczej niżby to wskazywał producent . Ale kazdy twierdzil ze redbull lepszy mimo tego ze w srodku byl bepower z biedronki .
Co Ty gadasz - bepower jest najlepszy

-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
Ja mogę jedynie przyklepać, że PP na mokrym są wspaniałe... chlapie po plecach, chlapie po kasku, a kucyk chce jeszcze szybciej
hamowanie w granicach rozsądku nigdy nie zakończyło się zblokowaniem koła... na reszcie z ww. nie jeździłem i się nie wypowiadam
P.S.
BePower jest do D

P.S.
BePower jest do D

- bike900
- Świeżak
Dostojnykocur 216postów i 3 ostrzeźenia za pewne pokazują jakim jesteś bikerem. Skoro za twoją wiedze łapiesz warny! Tak czy siak, ja swojego zdania nie zmienie.
A ty masz prawo do swojego.

-
http://bikepics.com/pictures/2463803/
Duza ilością napisanych **** na internecie i mala ilością ostrzeżeń od moderatow amatorów motocykli . Nie sprawi ze twoj motocykl zacznie się przechylać w zakręcie i jechać szybciej . A jadać prędkością spacerowa to nic nie możesz powiedzieć o oponie bo wykorzystujesz tylko 50% jej przyczepności zresztą opony 190/50 która jest plaska jak stół . Ale jak chcesz to tkwij w swoim przekonaniach w internecie każdy może być znawca
Duza ilością napisanych **** na internecie i mala ilością ostrzeżeń od moderatow amatorów motocykli . Nie sprawi ze twoj motocykl zacznie się przechylać w zakręcie i jechać szybciej . A jadać prędkością spacerowa to nic nie możesz powiedzieć o oponie bo wykorzystujesz tylko 50% jej przyczepności zresztą opony 190/50 która jest plaska jak stół . Ale jak chcesz to tkwij w swoim przekonaniach w internecie każdy może być znawca
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Dzięki chłopaki za wypowiedzi, gościu ze sklepu w którym handluje oponami proponował mi jeszcze dunlop sportsmart lub dunlop roadsmart. W Niemczech znalazłem pilot power, przód 105€ tył 137€ więc chyba sie nie opłaca, w Polsce kupię już PP 2ct za ta cenę .
SUZUKI GSX-R 600
-
sztan20 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe