Zobacz wÄ…tek - Kask a okulary
NAS Analytics TAG

Kask a okulary

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask a okulary

Postprzez Rafcioso » 14/9/2012, 21:32

Nie pomyslalem o tym wczesniej, ale po kupnie kasku okazalo sie ze ciezko mi zmiescic pod nimi okulary. Macie na to jakis patent czy to standardowy problem?
Rafcioso
Świeżak

Postprzez InuYasha » 14/9/2012, 21:54

Ja osobiście jeżdżę bez okularów, wkładam je do futerału, a futerał do kurtki, co do drugiej opcji to wiem, że niektóre sharki mają specjalne wycięcie w gąbkach w kasku, na okulary, szkoda, że o tym wcześniej nie pomyślałeś.
InuYasha
Świeżak

Postprzez power_bit » 15/9/2012, 02:57

InuYasha napisał(a):Ja osobiście jeżdżę bez okularów

Musisz mieć niewielką wadę wzroku, że jeździsz bez okularów, albo masz w dupi* swoje i innych bezpieczeństwo. Ponadto jeśli na badaniach lekarskich wyszło, że masz wadę wzroku i musisz jeździć w okularach zostało to wprowadzone do twojego prawa jazdy, podczas standardowej kontroli dostaniesz mandat.

Problem z okularami już przerabiałem tyle, że mam dobry wzrok i mówię o okularach przeciwsłonecznych. W starym kasku nie posiadałem blendy przeciwsłonecznej dlatego tez podczas jazdy w słońcu wkładałem gogle i maneta w dół :D Początkowo faktycznie był problem, okularki wchodziły ciasno, źle leżały jednakże po jakimś czasie kask a w zasadzie wypełnienie dostosowało się do kształtu oprawek i było Ok. Alternatywą dla Ciebie mogą okazać się soczewki kontaktowe, moja lepsza połówka używa Johnson & Johnson koszt takich soczewek to około 50-60 zł na 3miesiące. Najlepszym doradcą w tej dziedzinie będzie Twój okulista. Pozdrawiam
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 15/9/2012, 08:20

Niektóre HJC są przystosowane do jazdy w okularach.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez suchy558 » 15/9/2012, 09:47

gdiześ widziałem takie "sportowe" oprawki do okularów, w sensie ramki na szkła są plastikowe, a nanośniki są z takiej niby twardej gumy i przylegają do głowy, myślę, że to by się sprawdziło ;) niestety nie wiem jaki to koszt ...

ja osobiście okulary wożę w kieszeni jak kolega InuYasha, nie jeżdżę w nich ;)
suchy558
Bywalec

Postprzez Invi » 15/9/2012, 09:51

Co za kask?

Najpierw kask, później wcisnąć raz z jednej strony potem z drugiej, i jakoś wchodzą.

Ale i tak lipnie się jeździ, lepiej zainwestować w soczewki to i przynajmniej będzie się wyglądało jak człowiek :twisted:
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê