Sidi vertigo air
• Strona 1 z 1
Sidi vertigo air
Proszę was pomóżcie mi z zdecydowaniu się czy kupić czy nie kupić ww butów. Zarąbiście podobają mi się te buty w białym kolorze tylko występują one w wersji air i powiedzcie mi jak jest z jazda w chłodniejsze dni,do jakich temperatur one się nadają i czy np pomogło by dokupienie sobie jakichś skarpet motocyklowych co ocieplają stopy. Nie znalazłem w internecie jakichś konkretniejszych informacji tylko dużo ludzi daje minus bo przemakają w deszczu momentalnie.Nie wiem czy przepłakać ze dwie noce nad nimi i sobie je darować czy może jednak je kupić. Ogólnie to staram się jeździć gdy nie pada ale wiadomo ze nie zawsze się to udaje, lecz jeżdżę praktycznie cały rok tylko gdy nie ma śniegu i temperatura nie jest niższa niż 0C no chyba ze z jakichś przyczyn muszę ale to wtedy kamasze na nogi i w drogę:) Moze znajdzie się jakiś użytkownik takich butów lub co wie dużo na ten temat?ten co mniej wie tez niech pisze, każda pomoc mile widziana:) Proszę pomóżcie mi bo to mi spokoju nie daje.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- art20
- Świeżak
Zależy od tego co masz na myśli pisząc chłodniejsze dni. Perforowana skóra to dobra opcja na lato ale czy zda egzamin przy 0-5 stopni to nie wiem. Od 10 stopni w górę na pewno będą ok.
-
tomek_gda - Świeżak
znaczy sie przy temp 0-5 stopni to tak w sumie sporadycznie jezdze tylko teraz musialem zaczac wczesniej sezon(ponad miesiac temu:)bo samochod rozbilem. A pytam sie tez dlatego ze mi sie podobaja a druga sprawa ze trafiaja mi sie za dobre pieniadze.
- art20
- Świeżak
Trochę kiszka kupować Air jak jeździsz przy temperaturach 0-5 stopni, deszcz też pewnie Ci się przydarza?
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
no wiadomo ze nie zawsze uda sie uciec przed deszczem ale z reguly jak pada to sie nie ruszam motorem z garazu.A troche nizsza temperature mysle ze nadrobi sie jakimis skarpetami termoaktywnymi,bo w zwyklych butach to mi sie nogi zapoca moment,wiem jak chodze w normalnych butach to szybko mi sie poca nogi
- art20
- Świeżak
Mam te buty i powiem Ci, że często zdarzało mi się jeździć w temperaturach poniżej +5 stopni i jeśli jechałem z zamkniętą wentylacją to nie marzły mi nogi. Co do deszczu to wersja Air przecieka szybciutko, dosłownie 5 minut mocnego deszczu i masz wszędzie mokro.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Normalne buty mam 44 ale jak założyłem te SIDI w tym rozmiarze to były za ciasne, więc wziąłem 45 i są idealne. Czyli jest tak jak piszą, że jeśli chodzi o buty SIDI to zwykle trzeba celować w większy rozmiar niż nosi się na co dzień. I jakbyś je mierzył to nie uwzględniaj opcji rozciągnięcia się tych butów. One się jedynie trochę dopasują ale jeśli gdzieś uwierają to kaplica bo z biegiem czasu nie przestana uwierać.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Mam już te buty jak w temacie i powiem wam ze są super. Myślałem ze jakoś będzie w nich zimno czy coś ale jest bardzo dobrze:) Jeździłem przy temperaturze tak ok 6 stopni i wiało nieźle. Jak już poprzednicy pisali to ta numeracja jest trochę inna bo nosze buty na codzien 45 a kupiłem 46 i jest git. Może komuś te informacje nasze sie przydadzą na przyszłość. Dzięki wam za zainteresowanie się tematem i chęcią pomocy:) LWG:)
- art20
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości