opony pytanie rozkmina
• Strona 1 z 1
opony pytanie rozkmina
Czesc
Niedlugo kupuje oponki i tak sie zastanawiam nad modelem
Mysle nad michałkami pilot power one lub pure , dunlopy d211 , supercorsa , lub raceteki k1
Srednio raz w sezonie trafi sie tor , Ale bardzo czesto latam po winklach na kolano w których ciężko rozgrzać opony jak na torze ale juz
Teraz mam zalozone k3 slicki , przyczepnosc mega rewelacyjna no pooprostu mega w porownaniu z innymi oponami na jakich jezdziłem ale jeden powazny problem. Jazda tylko gdy temp jest nie mniej jak 30 stopni . W innym wypadku disco inferno
Niedlugo kupuje oponki i tak sie zastanawiam nad modelem
Mysle nad michałkami pilot power one lub pure , dunlopy d211 , supercorsa , lub raceteki k1
Srednio raz w sezonie trafi sie tor , Ale bardzo czesto latam po winklach na kolano w których ciężko rozgrzać opony jak na torze ale juz
Teraz mam zalozone k3 slicki , przyczepnosc mega rewelacyjna no pooprostu mega w porownaniu z innymi oponami na jakich jezdziłem ale jeden powazny problem. Jazda tylko gdy temp jest nie mniej jak 30 stopni . W innym wypadku disco inferno
-
gfgfgf - Świeżak
jednym słowem potrzebuje bardzo miekkich opon , w których dobrze czuc utrate przyczepności . I w dodatku które nie beda potrzebowały mega wielkiej temperatury .
Cena nie jest istotna bo juz sie nauczyłem po rozwaleniu tlumikow za 2k ze nie oplaca sie oszczedzac paru zł
i co myślicie o rozmiarze 200/55 ?? do litra
Cena nie jest istotna bo juz sie nauczyłem po rozwaleniu tlumikow za 2k ze nie oplaca sie oszczedzac paru zł
i co myślicie o rozmiarze 200/55 ?? do litra
-
gfgfgf - Świeżak
Supercorsy spełniają twoje wymagania
Ewentualnie Diablo Rosso, właśnie takie na ulicę, przyczepność prawie jak w Supercorsach (czyli super mega zajebista
), a działają ok w różnych temperaturach. W sumie to podobna półka co pilot powery, ale według mnie diablo rosso są lepsze.

Ewentualnie Diablo Rosso, właśnie takie na ulicę, przyczepność prawie jak w Supercorsach (czyli super mega zajebista

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
temat o oponach też jest...
do każdego motocykla i stylu jazdy będą pasowały inne opony
Ktoś powie Ci że supercorsa, ale jeździ na sporcie 600, inny Ci powie że sportmaxy ale jeździ na 125, a inny ze Z3 bo ma turystyka dużego.
więc napisz dokładnie do jakiego motocykla (model, rocznik, waga) i jakie przeznaczenie (miasto, trasa; sportowo, turystycznie, proste czy winkle)
chcesz zmienić rozmiar ? świat się kończy
Jeżeli fabryka nie przewiduje innego to zmiana spowoduje że motocykl będzie jeździł zupełnie inaczej niż dotychczas (zmiana zawsze na gorsze), np nie będzie chciał skręcać.
do każdego motocykla i stylu jazdy będą pasowały inne opony
Ktoś powie Ci że supercorsa, ale jeździ na sporcie 600, inny Ci powie że sportmaxy ale jeździ na 125, a inny ze Z3 bo ma turystyka dużego.
więc napisz dokładnie do jakiego motocykla (model, rocznik, waga) i jakie przeznaczenie (miasto, trasa; sportowo, turystycznie, proste czy winkle)
chcesz zmienić rozmiar ? świat się kończy
Jeżeli fabryka nie przewiduje innego to zmiana spowoduje że motocykl będzie jeździł zupełnie inaczej niż dotychczas (zmiana zawsze na gorsze), np nie będzie chciał skręcać.
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości