Jaki rozmiar kasku SHOEI QWEST na mały łeb? M czy S?
• Strona 1 z 1
Jaki rozmiar kasku SHOEI QWEST na mały łeb? M czy S?
Witam wszystkich.
Noszę się z zakupem pierwszego kasku (do turystyki na nakedzie). Po zapoznaniu się z opiniami i recenzjami zdecydowałem się w końcu na shoei qwest. I tu mam mały dylemat: nie wiem jaki rozmiar będzie właściwszy. Łeb mam nieduży, w skroniach 56,5 cm, czyli niby albo S albo M. Przymierzałem w sklepie oba rozmiary i w "esce" czuję się jak wyciśnięta cytryna (i patrzałki ledwo się mieszczą), w "emce" jednak jest mi już zupełnie komfortowo, przy czym kask nie zmienia położenia przy energicznym kręceniu głową. Obsługa sklepu twierdzi że nowy kask musi uciskać, by po pewnym czasie dopasować się do kształtu głowy.
Co myślicie? Na który rozmiar się zdecydować? Na ile dobrze S-ka dopasuje się lepiej do głowy niż M-ka?
Noszę się z zakupem pierwszego kasku (do turystyki na nakedzie). Po zapoznaniu się z opiniami i recenzjami zdecydowałem się w końcu na shoei qwest. I tu mam mały dylemat: nie wiem jaki rozmiar będzie właściwszy. Łeb mam nieduży, w skroniach 56,5 cm, czyli niby albo S albo M. Przymierzałem w sklepie oba rozmiary i w "esce" czuję się jak wyciśnięta cytryna (i patrzałki ledwo się mieszczą), w "emce" jednak jest mi już zupełnie komfortowo, przy czym kask nie zmienia położenia przy energicznym kręceniu głową. Obsługa sklepu twierdzi że nowy kask musi uciskać, by po pewnym czasie dopasować się do kształtu głowy.
Co myślicie? Na który rozmiar się zdecydować? Na ile dobrze S-ka dopasuje się lepiej do głowy niż M-ka?
- zorbak
- Świeżak
Miałem taki sam dylemat z zakupem kasku co Ty.Oscylowałem w rozmiarze M lub L. Wybór padł jednak na bardzo dopasowany(ciaśniejszy) do głowy rozmiar M. Prawdą jest,że po paru razach użytkowania wyściółka się dopasowuje do głowy. Na początku po zakupie miałem obawy ale potem okazało się,że wybór był dobry i podparty uzasadnionymi wskazówkami. Myślę,że ta S będzie dobrym wyborem.
- Stavern
- Świeżak
zdecydowanie S bo M i tak by sie do L rozbil wiec jak chcesz wiedziec jaki kask bedzie po rozbiciu mniej wiecej przymierz rozmiar wiekszy
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe