Zobacz wątek - Jaki rozmiar kasku SHOEI QWEST na mały łeb? M czy S?
NAS Analytics TAG

Jaki rozmiar kasku SHOEI QWEST na mały łeb? M czy S?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Jaki rozmiar kasku SHOEI QWEST na mały łeb? M czy S?

Postprzez zorbak » 2/6/2011, 08:26

Witam wszystkich.

Noszę się z zakupem pierwszego kasku (do turystyki na nakedzie). Po zapoznaniu się z opiniami i recenzjami zdecydowałem się w końcu na shoei qwest. I tu mam mały dylemat: nie wiem jaki rozmiar będzie właściwszy. Łeb mam nieduży, w skroniach 56,5 cm, czyli niby albo S albo M. Przymierzałem w sklepie oba rozmiary i w "esce" czuję się jak wyciśnięta cytryna (i patrzałki ledwo się mieszczą), w "emce" jednak jest mi już zupełnie komfortowo, przy czym kask nie zmienia położenia przy energicznym kręceniu głową. Obsługa sklepu twierdzi że nowy kask musi uciskać, by po pewnym czasie dopasować się do kształtu głowy.

Co myślicie? Na który rozmiar się zdecydować? Na ile dobrze S-ka dopasuje się lepiej do głowy niż M-ka?
zorbak
Świeżak

Postprzez Stavern » 8/6/2011, 18:37

Miałem taki sam dylemat z zakupem kasku co Ty.Oscylowałem w rozmiarze M lub L. Wybór padł jednak na bardzo dopasowany(ciaśniejszy) do głowy rozmiar M. Prawdą jest,że po paru razach użytkowania wyściółka się dopasowuje do głowy. Na początku po zakupie miałem obawy ale potem okazało się,że wybór był dobry i podparty uzasadnionymi wskazówkami. Myślę,że ta S będzie dobrym wyborem.
Stavern
Świeżak

Postprzez adamRS » 8/6/2011, 19:00

Weź S, dopasuje się i będzie ok.
adamRS
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 9/6/2011, 10:22

zdecydowanie S bo M i tak by sie do L rozbil wiec jak chcesz wiedziec jaki kask bedzie po rozbiciu mniej wiecej przymierz rozmiar wiekszy
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Patrish » 12/6/2011, 21:34

Kup mniejszy bo naprawde dopasuje Ci sie do glowy, po paru tyg. powiesz ze masz kask idealny na swoj leb :)
Patrish
Świeżak

Postprzez zorbak » 13/6/2011, 16:26

OK, dzięki serdeczne za podpowiedzi, zrobię jak radzicie ;P
zorbak
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe