Zobacz wÄ…tek - Dog Bones Yamaha R6 slask
NAS Analytics TAG

Dog Bones Yamaha R6 slask

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Dog Bones Yamaha R6 slask

Postprzez spiter » 26/5/2011, 11:56

Czesc,
Gdzie moge kupic na slasku lub kto podjolby sie wykonac BEZPIECZNE DogBones na slasku do mojej yamahy R6 1999-2002 rok by ja obnizyc. Szukalem na allegro ale krucho... Dziekuje za odpowiedz.
spiter
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 26/5/2011, 12:34

obczaj na ebay. Ja teraz zamowielm obnizenie firmy Pro-tek.
Z UK sÄ… wczesniej zamawialem do 636 ojca. Oryginalnie sa one wykonane ze stopu aluminium dzieki czemu sa leciutkie. Te do obnizenia wykonane za to byly ze stali. Tak wiec wspolczynnik bezpieczenstwa :) raczej wiekszy.
W Yamahe z tych lat nie wymienia sie dzwigienek typu dog bones tylko trójkąt masz tu link i tak taniej niz u nas:
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-YZ-YZF-R6- ... 4cebfcfb4f

tu drugi:
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-YZ-YZF-R6- ... 35a4d84831
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez DostojnyKocur! » 26/5/2011, 13:21

słuchaj jak jestes zamały zeby jezdzic 600 to moze trzeba sobie odpuscic motocykle . Nie kazdy jest stworzony do wszystkiego , a jak nawet nie mozesz na nia wsiasc to jak chcesz jezdzic
DostojnyKocur!
Świeżak

Postprzez spiter » 26/5/2011, 14:09

DostojnyKocur! napisał(a): jak nawet nie mozesz na nia wsiasc to jak chcesz jezdzic

Kolego nigdzie nie jest napisane, ze nie moge na motocykl wsiasc. badz spokojny - na motocykl swobodnie siadam i swobodnie jezdze. Dotykam palcami obu nog podloza. Pewnie slyszales o technice "na jedna noge' tez korzystam jak jest taka koniecznosc ale problemem sa polskie koleiny. Szczegolnie na swiatlach sa one zbyt glebokie. Ostatnio najechalem przez nieuwage na takowa, stanolem na jej szczycie a noga centralnie wpadla mi w koleine i wtedy mocno sie pobalem, ze moto mnie przewazy.
Mam tez wysoki profil opony tyl/przod. Wydaje mi sie, ze zastosowanie takiego obnizenia byloby tansze niz wymiana gum.
Zreszta gdyby bylo tak jak mowisz to nikt by nie jezdzil na np KTMach gdzie ludzie ze wzrostem 190cm ledwo co tykaja podloza. (patrz motocykle z Dakaru)
spiter
Świeżak

Postprzez pogromnca » 26/5/2011, 16:25

Gość leczy kompleksy po prostu...
Trzymajmy siÄ™ tematu!
pogromnca
Świeżak

Postprzez Vergon » 26/5/2011, 17:57

Sam robisz offtop i prowokujesz do offtopowych postów, więc milcz

Odnośnie tematu to nie bawiłbym się na Twoim miejscu w dorabianie, nie jest to bajecznie proste, więc pierwszy lepszy spec Ci tego nie dorobi.
Jak kupisz dedykowane to masz plug'n play i nie martwisz siÄ™ o nic a cena pewnie wyjdzie podobna.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê