Zobacz wÄ…tek - kurtka Alpinestars ATL oraz 7-2, opinie
NAS Analytics TAG

kurtka Alpinestars ATL oraz 7-2, opinie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kurtka Alpinestars ATL oraz 7-2, opinie

Postprzez bryk77 » 3/4/2011, 21:19

Proszę o opinię modeli 7-2 (otwórz link) i ATL (otwórz link) z alpiny. W sieci nic nie mogłem znaleść konkretnego. Ceny są dość atrakcyjne choć za markę też się pewnie sporo dopłaca

Jest jakiś błąd w cenie ATL, bo na stronie głównej 4ride.pl jest za 903,60 zł

video-recenzja ATL sklepu:

http://www.youtube.com/watch?v=Iod2dN76GQQ (otwórz link)
bryk77
Stały bywalec

Postprzez sarar » 4/4/2011, 08:54

Jak kupowałem skórę też brałem pod uwagę ATL - jednak nie byłem w stanie dobrać rozmiaru. Kurtka jest dla 'szerszych gości'. Mierzyłem też coś z garbem, ta kurtka także na mnie nie leżała. Ostatecznie wyszedłem ze sklepu z A* GP Plus bo ta leżała idealnie.
Najlepsze rozwiązanie to iść do sklepu i pomacać na żywo, innej opcji nie widzę.
sarar
Świeżak

ATL

Postprzez BetHooN » 6/4/2011, 13:52

Czesć,

9 paczek za ATL to cena jeszcze chyba zimowa w zeszłym roku w sezonie stała 2 razy tyle , ja kupiłem za trochę więcej niż Ty możesz ...

faktycznie kurtka dla ludzi z rozbudowanymi "mięśniami" brzucha :D , ale ja się mocno posciągałem i jako tako jest :).

Generalnie jestem w niej zakochany po prostu czad ... wszystko na miejscu, dużo kieszeni, ciepła jak to skóra, wygodna ? do jazdy tak .. do chodzenia ??? jak to w pancerzu ;) .... gleby jeszcze nie było także najistotniejszych właściwości nie jestem w stanie ocenić ....

jak jesteś mocno szczupły to musisz po dwa browary do kieszeni włożyć i będzie ok :)

Pozdr
Tomek
BetHooN
Świeżak

Postprzez marcinpsk » 6/4/2011, 14:37

Wedlug mnie jest jeden minus tej kurtki. Nie ma ochraniaczy na barki. Mowa oczywiscie o ATL bo mialem okazje taka mierzyc.
Moglaby byc tez deko wezsza w pasie.
Pozatym wszystko jak njbardziej wporzadku - jakosc wykonania, wygoda, materialy...
marcinpsk
Świeżak

Postprzez bryk77 » 6/4/2011, 20:04

To chyba jakiś dżołk.. Toż ochraniacze łokci i barków to podstawa w kurtce motocyklowej. Marcin, a czy można je dokupić?

BetHooN, czy masz protektory barków w swojej ATL? Czy kurtka jest masywna? Ta, którą mam obecnie waży chyba z 10 kilo (napewno mniej, ale i tak jest ciężka) i świetnie się w niej czuję.

Znalazłem na allegro używaną w świetnym stanie i już nawet zalicytowałem..

http://moto.allegro.pl/kurtka-alpinestars-atl-xl-okazja-i1541238977.html (otwórz link)

W pasie nie mam dużo. Natomiast w barkach już trochę jest. Mam 187 cm wzrostu i 92 kg wagi. Z tego co widzę to rozmiar XL dla mnie będzie odpowiedni.

Aha, ta kurtka z allegro nie ma podpinki. Czy można ją gdzieś dokupić?
bryk77
Stały bywalec

Postprzez marcinpsk » 7/4/2011, 19:20

Napisalem ze nie ma protektorow barkow poniewaz w zime kupilem nopwke dla dziewczyny taka kurtke tylko w odmianie stella (czyli damkiej) - ma wciecia na biodrach. Pozatym po przeczytaniu opisu producenta meskiej wersji tez nie zauwzylem wzmianki o protektorach barkow a jedynie lokci i ramion.
Jutro zerkne w tej kurtce dziewczyny czy sa wogole kieszenie na protektory barkow, bo jak sa to zaden problem dokupic jakies.
marcinpsk
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê