Wybór kasku , żółwia, ,rękawiczek - Od jakiej sumy jakość...
• Strona 1 z 1
Wybór kasku , żółwia, ,rękawiczek - Od jakiej sumy jakość...
Witam Panie i Panowie. W najbliższym czasie będe kompletował strój. Zaczynam od zakupu:
*kasku,
*żółwia,
*kurtki,
*rękawiczek.
Jako , że jestem jeszcze zielony, chciałbym wiedzieć:
1. Czym powinny charakteryzować się wspomniane akcesoria, które będą spełniały swoją funkcję lepiej niż świetnie
2. Ceny są masakrycznie rozrzucone i tu moje pytanie: czy jest faktycznie różnica w ochronie (podając za przykład) kask - między kaskiem kosztującym 900 zł , a tym za np. 1800 (pomijając malowania , wzory itp.)
3. Jakiej marki wybierać poszczególne akcesoria (proszę również o podanie wiodących modeli) ? Na chwilę obecną na te 4-ry akcesoria mam odłożone 2.400 zł (wystarczająco na zakup akcesoriów ochronnych spełaniających swe zadanie lepiej niż świetnie?)
4. Kurtka - tekstylna czy skórzana ? Jaka różnica?
Bądźcie bardzo wylewni w swoich odpowiedziach
Pozdrawiam
*kasku,
*żółwia,
*kurtki,
*rękawiczek.
Jako , że jestem jeszcze zielony, chciałbym wiedzieć:
1. Czym powinny charakteryzować się wspomniane akcesoria, które będą spełniały swoją funkcję lepiej niż świetnie
2. Ceny są masakrycznie rozrzucone i tu moje pytanie: czy jest faktycznie różnica w ochronie (podając za przykład) kask - między kaskiem kosztującym 900 zł , a tym za np. 1800 (pomijając malowania , wzory itp.)
3. Jakiej marki wybierać poszczególne akcesoria (proszę również o podanie wiodących modeli) ? Na chwilę obecną na te 4-ry akcesoria mam odłożone 2.400 zł (wystarczająco na zakup akcesoriów ochronnych spełaniających swe zadanie lepiej niż świetnie?)
4. Kurtka - tekstylna czy skórzana ? Jaka różnica?
Bądźcie bardzo wylewni w swoich odpowiedziach
Pozdrawiam
- Trublu
- Świeżak
ja odpowiem krótko raz że moze nie do konca znam sie na ciuchach takich jakich szukasz dwa ze nie chce mi sie odpowiadac bo takich tematów troche juz było. tylko po prostu dam ci rade - kupujesz ciuchy -> jedz do sklepu z ciuchami na moto, sprzedawcy ci dokładnie i pro odpowiedzą na wszystkie pytania jakie bedziesz miał. dobiorą dobrze ciuchy pod twoje predyspozycje i pod twój budżet. i jak kupisz u nich całosc pewnie jeszcze jakas fajna zniżke dostaniesz = same plusy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323, najmądrzejsza wypowiedź tutaj na forum jaką widziałem co do wyboru ciuchów, naprawdę.
Bo co mi po tym jak kupię mega wypasioną kurtkę co wszyscy ją chwalą jaka to ona bezpieczna i solidnie wykonana a jak ją przymierze to żaden rozmiar nie będzie dopasowany do np. długości moich rąk...
TYLKO kupować PO przymierzeniu
Bo co mi po tym jak kupię mega wypasioną kurtkę co wszyscy ją chwalą jaka to ona bezpieczna i solidnie wykonana a jak ją przymierze to żaden rozmiar nie będzie dopasowany do np. długości moich rąk...
TYLKO kupować PO przymierzeniu
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Moi Drodzy oczywiście, że były mielone już te tematy na forum, ale wraz z każdym sezonem wychodzi coś nowego godnego polecenia, bądź teź stare modele , którym warto się przyjrzeć tracą na wartości i stają się łakomym kąskiem , więc uważam, że mój wątek ma rację bytu.
P.s. Niestety nie zgodzę się z tym, że najlepiej przejechać się do sklepu i kupić to co polecą, ponieważ większość sprzedawców będzie polecała to co aktualnie posiada na stanie.
P.s. Niestety nie zgodzę się z tym, że najlepiej przejechać się do sklepu i kupić to co polecą, ponieważ większość sprzedawców będzie polecała to co aktualnie posiada na stanie.
- Trublu
- Świeżak
ale raczej nie maja jednek kurtki na moto
maja 10 kurtek w twoim rozmiarze i polecą ci to co bedzie pasowało Tobie pod kazdym względem. nie mówie o sklepikach gdzie maja 5 kurtek i 3 kaski 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
O rany chce sobie chłopak założyć temat to założył zamiast poszukać choć było tego od metra,i najlepsze że nie napisał na jakie moto te ubranko chce kupić
jest leniwy i tyle ciekawe jak ludzie bez internetu szukali ubrań.
Mieszkasz w wawie rusz dupę po sklepach rozejrzyj się co ci pasuje najlepiej i z jakich firm,potem zapytaj co najlepiej wybrać z tych firm,a nie mamy cię ubierać nie wiedząc w czym się dobrze czujesz i na jakie moto chcesz ciuchy,pomyśl trochę.

Mieszkasz w wawie rusz dupę po sklepach rozejrzyj się co ci pasuje najlepiej i z jakich firm,potem zapytaj co najlepiej wybrać z tych firm,a nie mamy cię ubierać nie wiedząc w czym się dobrze czujesz i na jakie moto chcesz ciuchy,pomyśl trochę.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości