problem z KASKIEM
• Strona 1 z 1
problem z KASKIEM
Czesc kupilem sobie kask HJC ... to moj pierwszy wlasny kask i mam problem .Uwiera mnie w okolicach policzkow oraz gornej tylnej czesci glowy.Kask jest w rozmiarze XL 62 taki sam jak ma moj kolega a z jego nie mam takiego problemu , z tym ze jego model ma wysowane ciemne okulary a moj nie ale firma ta sama. Mozliwe ze kupilem za maly kask czy z czasem to sie wyrobi ?? Docisk w/w jest na tyle nieprzyjemny ze po dluzszej jezdzie po prostu boli. Przepraszam za brak polskich znakow ... nie posiadam ich w tej wersji oprogramowania.
Ostatnio edytowano 8/12/2010, 22:56 przez poniroulis, łącznie edytowano 1 raz
- poniroulis
- Świeżak
Masz inny kask niż kolega. Ten sam producent? Zapewne dwie różne skorupy. Jak długo go masz? Musisz trochę pośmigać i kask powinien się ukształtować. Zawsze gdy się kupuje kask jest on ciasny - to normalne.
-
bryk77 - Stały bywalec
Kask kolegi tez jest HJC jedyna roznica miedzy nimi to wspomniane wysowane okulary przeciwsloneczne u kolegi.Nawet rozmiar ten sam , a z jego kaskiem nie mam wogule problemow chociaz jego juz wyrobiony.Martwi mnie to ze to jakies dziwne miejsca mnie uciskaja i to bardzo .O troche to bym sie nawet nie wychylal.Ryj mam nie formeny czy co ?? 

- poniroulis
- Świeżak
u mnie na szczescie da sie jezdzic przez wieksza czesc roku
wiec spoko nie bede udawal darth vadera w domu bo i tak mam z kobieta zatargi o motor
hahaha dzieki

- poniroulis
- Świeżak
koles w sklepie motocyklowym mowil mi o metodie torowej ktora polega na ugniataniu styropianu w kasku od srodka piescia do pozadanego ksztaltu ale ile w tym prawdy nie wiem... np moj hjc na poczatku strasznie mnie uwieral po bokach w gornej czesci glowy ale sie sam ubil i jest git
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Konio napisał(a):koles w sklepie motocyklowym mowil mi o metodie torowej ktora polega na ugniataniu styropianu w kasku od srodka piescia do pozadanego ksztaltu ale ile w tym prawdy nie wiem... np moj hjc na poczatku strasznie mnie uwieral po bokach w gornej czesci glowy ale sie sam ubil i jest git
czegoś takiego raczej bym nie robił to styropian to jest właśnie ta część kasku która przejmuje siłę uderzenia w czasie wypadku. Jak zaczniemy go ubijać na siłę to straci swoje właściwości ochronne.
- sebasbox
- Świeżak
Kask zawsze kupuję rozmiar mniejszy i na początku uwiera niemiłosiernie, po jakimś czasie dostosowuje się do kształtu głowy. Na pewno wyrobi się, don't worry.
-
mognilwo - Świeżak
mój też się dopasował...a jak uwiera to nie widzę problemu by w tym dokładnie miejscu trochę "ubić" styropian ręką.
To co, ma przez jakiś czas się męczyć i czekać aż mu boląca głowa "ubije" styropian w tym miejscu?
Albo kupować nowy kask?
No nie wiem, ale nie każdy ma kasę by tak sobie wymieniać kask...
To co, ma przez jakiś czas się męczyć i czekać aż mu boląca głowa "ubije" styropian w tym miejscu?
Albo kupować nowy kask?
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
mianps napisał(a):Albo kupować nowy kask?
Dlatego trzeba dobrać odpowiedni rozmiar za pierwszym razem

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości