Zobacz wątek - Jakie rękawiczki?
NAS Analytics TAG

Jakie rękawiczki?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Jakie rękawiczki?

Postprzez arcio1 » 4/9/2010, 16:11

Witam.
Zaczynają się zimne dni, więc przydałyby się rękawiczki. Ja teraz niby jakieś mam, ale były kupione jak szedłem na giewont właśnie w tym celu i nadają się bardziej do chodzenia niż do jeżdżenia.
Rękawiczki będą za pieniądze mamy, więc nie mogą być za drogie. Myślę, że 100zł (może troszkę więcej). Jakie rękawiczki wybrać? Jeżdżę skuterem, 60-70km/h. Będę w nich jeździł w zimę, więc muszą być ciepłe.
arcio1
Świeżak

Postprzez hans313 » 4/9/2010, 20:35

Ogolnie jak masz zamiar jeździc w zimę to proponują szukac w rekawiczkich ''wysokich'' czyli takich co sięgają az za nadgarstek ,bo będzie ci strasznie wiało :)
hans313
Świeżak

Postprzez C-bool » 4/9/2010, 21:11

Ja też chętnie się dowiem jakie polecacie rękawice na chłód, bo moje Modeka Sahara Traveler jak sama nazwa wskazuje raczej dobre nie są ;)
Zwykłe narciarskie będą dobre?
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez arcio1 » 5/9/2010, 09:23

No właśnie mam zamiar jeździć w zimę o ile nie będzie śniegu, więc muszą być ciepłe. Mógłbym, prosić o jakieś modele, przykłady rękawiczek?
arcio1
Świeżak

Postprzez mianps » 6/9/2010, 10:07

A wiecie co? Tak sobie przeczytałem pierwszy post z tego tematu i przyszła mi na myśl taka kombinacja:
właśnie przytoczone Sahara Traveler (mój plecaczek ma takie więc jak jest ciutkę chłodny wiatr już narzeka, że jej wieje w łapki - a co do dopiero jak jest taka pogoda jak obecnie, brrrr)
a na nie dopasować wielkością rękawice narciarskie...

Zimowe rękawice motocyklowe to baaardzo ciężka sprawa, jeszcze nie spotkałem się z jakimś modelem, który spełniałby zadanie ochrony przed zimnem/przed deszczem/ręce by się nie pociły/w miarę sprawnie by się czuło manetkę

Test rękawic motocyklowych zimowych:
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... kawic_zima
Troszkę powinno się rozjaśnić i ewentualnie zaoszczędzić kupna rękawic "pseudo zimowych"
Honda cb 450s -> FZS600
mianps
Świeżak

Postprzez siurkowski » 9/9/2010, 07:36

mianps zobacz sobie na rękawice z Racer'a. Oni się specjalizują w rękawicach od 20lat. Od tego zaczynali. Ja testuje model NOVUS od roku i nie wymienie go na inny :)

Arcio dla ciebie to model FREEZY
siurkowski
Świeżak

Postprzez Miczab » 9/9/2010, 11:49

Jeżeli macie już rękawiczki letnie, to przy ograniczonym budżecie proponuję wziąć pod uwagę rękawiczki serii np. Oxford Chillout albo Knox Hot. Produkty bardzo podobne. Taką rękawiczkę wkładamy pod tą letnią i zyskujemy ochronę przed wiatrem. Wiadomo, że nie będzie to taki poziom ochrony jak przy rękawicach ocieplanych i stworzonych specjalnie do jazdy w zimne dni, ale za małą kasę można sporo poprawić.

Pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê