Zobacz wątek - Dobór rozmiaru butów- dylemat???
NAS Analytics TAG

Dobór rozmiaru butów- dylemat???

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Dobór rozmiaru butów- dylemat???

Postprzez klima » 4/7/2010, 21:44

Witam,

Kompletujac strój na przyszły motorek enduro nie można zapomniec o dobrych rozmiarach.

Z racji ze nie mam ochoty przepłacać i kupić rzeczy wciskanych przez sprzedawce planuje zakupy w sklepie internetowym i mam właśnie duży problem jaki rozmiar butów wybrać.

Zwykłe obówie mam 45-47, taki rozrzut mają numerecaje

Długośc wkładki w bucie normlanym ok 29 cm czyli 11.5 cala

Przymierzałem buty do enduro firmy bulls (nie wiem czy to jakas znana marka) rozmair 46 to na stopie leżały spoko nawet bylo troche luzu lecz w łyde było troche ciasno i pod to jeszcze spodnie byla by lipa :?

i jak myślicie 46 czy 47 jakbym chciał zamówic przez neta buty oneal ????
klima
Świeżak

Postprzez Kurt » 4/7/2010, 23:30

Musisz przymierzyć na żywo w jakimś sklepie i najwyżej później zamówić. Inaczej to może się okazać że np w łydce za ciasne czy cos. Bez przymiarki, mierząc wkładkę to można zaryzykować kupno adidasów a nie butów na moto.
Kurt
Świeżak

Postprzez BMW_Zbyszek » 5/7/2010, 08:11

Z racji swoich wymiarów długo musiałem szukać ciuchów na siebie. Buty Alpiny zmuszony byłem kupić w ciemno - przez net - i jedynym parametrem wyboru była długości wkładki, na szczęście pasowały idealnie.
Numeracja jest w każdej marce inna - sam się przekonałem przy SIDI i Arlen Ness - i tu dla przykładu jest różnica 3 numerów.

Najlepiej idź i przymierz dane buty w normalnym sklepie a potem już sobie szukaj taniej w necie jak chcesz ale przynajmniej będziesz wiedział jak leżą.
BMW r1100rs, zx10r
BMW_Zbyszek
Świeżak

Postprzez klima » 5/7/2010, 09:16

nie chodzi juz o samą taniość co o fakt ze w sklepie przez neta moge zamówic cały strój z jedenj serii w barwach jakie mi pasują i generalnie nielubie wciskania czegoś przez sprzedawce

ale postaram sie poszukać jakis butów onela zeby przymierzyc najpierw na żywo

a fakt ze na lydzie jest regulacja na tych klamrach

z innej beczki cały sprzet do rowerku wraz z ciuchami i butami kupowalem przez neta takie juz przyzwyczajenie i tak wole :)

pzdr
klima
Świeżak

Postprzez mentorsct » 10/7/2010, 09:37

Witam, ja 100% swojego stroju kupiłem przez internet i wszystko pasuje jak ulał. Musisz znać poprostu swój rozmiar. Generalnie ja mam rozmiar koszulek cywilnych L także zamawiałem L, spodnie to zmierz sie w pasie i poszukaj na aukcji opisu i na bank będą dobre. Buty tez kupiłem jak rozmiar noszonych adidasów :) a łydkę mam sporą bo wcześniej grałem 12 lat pół zawodowo w piłkę nożna więc umięśniona, ale regulacja na klamrach jest wystarczająca. Praktycznie tez ciuchy mam oneal aby buty forma.
mentorsct
Bywalec

Postprzez BMW_Zbyszek » 11/7/2010, 21:59

Nie zawsze trafisz tak idealnie jak kolega mentorsct.
Rozmiar rozmiarowi nie równy w różnych firmach.
BMW r1100rs, zx10r
BMW_Zbyszek
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê