Kappa K46N wejdÄ… 2 kaski?
• Strona 1 z 1
Kappa K46N wejdÄ… 2 kaski?
Witam
Pytanie tak jak w temacie. Czy do K46 wejda 2 kaski integralne? Bo noszÄ™ sie z zakupem takowego zestawu. Pozdrawiam
Pytanie tak jak w temacie. Czy do K46 wejda 2 kaski integralne? Bo noszÄ™ sie z zakupem takowego zestawu. Pozdrawiam
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Siema,
mamy na sklepie K46N i właśnie spróbowaliśmy. Na styk wchodzi szczękowiec Nolana i integral Suomy. Oba w rozmiarze M, więc myślę, że dwa integrale na luzaku wejdą. Po zakup zapraszam do nas.
Pozdr,
Michał
mamy na sklepie K46N i właśnie spróbowaliśmy. Na styk wchodzi szczękowiec Nolana i integral Suomy. Oba w rozmiarze M, więc myślę, że dwa integrale na luzaku wejdą. Po zakup zapraszam do nas.

Pozdr,
Michał
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
O dzieki wielkie. Jak mi dacie lepszy rabat niz u siebie w sklepie to biore
:D

-
Sory że nie edytuje ale nie byłoby widać. Mam pytanie czy mocowanie MONOKEY jest wytrzymałe, bo często sie mówi o przeznaczeniu tego systemu do maxi- i małych skuterów?
-
limak14 napisał(a):Sory że nie edytuje ale nie byłoby widać. Mam pytanie czy mocowanie MONOKEY jest wytrzymałe, bo często sie mówi o przeznaczeniu tego systemu do maxi- i małych skuterów?
Nie.
Do maxi i malych skuterow jest monolock.
Ja go mam w motocyklu w zestawieniu: plyta M5M + Kappa K42 i jakos nie narzekam ze to jest slabe mocowanie.
MonoKey jest tylko mocniejszy.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
ps. miałem na myśli Monolock-a a napisałem Monokey-a
Czyli chyba zrobię zestaw z Monolock-iem i będę testował.
Czyli chyba zrobię zestaw z Monolock-iem i będę testował.
-
ja mialem KAPPE K52 z mocowaniem monokey, a i tak nie dalo rady;/ (pisalem gdzies w dziale mechanika, ze mi spadl) dlatego teraz jak zakupie kuferek to obowiazkowo wywierce dwie male dziurki i przykrece do plyty, jesli czesto go nie bedziesz sciagal to moze tez o tym pomysl, bo ja stracilem kufer z zawartoscia jak mnie sie wypial...;/
pzdr.
pzdr.
FZS 600 Fazer , rok 2002.
-
lysy_adas - Świeżak
lysy_adas napisał(a):ja mialem KAPPE K52 z mocowaniem monokey, a i tak nie dalo rady;/ (pisalem gdzies w dziale mechanika, ze mi spadl) dlatego teraz jak zakupie kuferek to obowiazkowo wywierce dwie male dziurki i przykrece do plyty, jesli czesto go nie bedziesz sciagal to moze tez o tym pomysl, bo ja stracilem kufer z zawartoscia jak mnie sie wypial...;/
pzdr.
A napisz moze jeszcze w jakich warunkach bojowych to bylo???
Ja z kufrem smigam do 150km/h i nigdy nie bylo propblemow, to samo koledzy z Maxiami obladowanymi sporo ponad jej mozliwosci zalecane przez producenta i nie slyszalem zeby komus cos kiedykolwiek odpadlo.
Tak wiec sprecyzuj jak szybko i z jakim ciezarem jechales ze odpadlo.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
no o dziwo praktycznie jechalem bez obciazenia, w kufrze byly akcesoria mojej kobiety... kask, pas nerkowy, rekawiczki i ocieplacze na kolana, wiec obciazenie nieznaczne. a i predkosc nie byla porazajaca bo jakies 80-90 km/h, lekko mnie podbilo na nierownosci, ale jezdze ta trasa codziennie i wszystko bylo ok. wg. mnie to wina uzywanej plyty givi, ktora kupilem... nieprzygladalem sie za bardzo bo nie myslalem, ze cos moze sie dziac, ale teraz widze iz ten zabek moujacy jest lekko poprzecierany...
kufer zadko sciagam wiec teraz jak kupie to na pewno sobie przykrece... i plyta zostanie stara:)
kufer zadko sciagam wiec teraz jak kupie to na pewno sobie przykrece... i plyta zostanie stara:)
-
lysy_adas - Świeżak
No zobaczymy co z tego wyniknie. Kaski wejdą na styk. I cena też jest spoko. Chyba się skuszę.
-
no dwie wypustki sa i kufer byl dobrze zamocowany, gdyz jezdzilem z nim kilka miesiecy i prawie wogole go nie wypinalem, wszystko bylo ok... ale juz trudno poszukuje teraz jakies givi maxia lub duzej kappy:)
-
lysy_adas - Świeżak
Mam Kappę zippy 46, dwa szczękowce Airoh w rozmiarze M wchodzą bez problemu. Mam to gorsze mocowanie, czyli wypustki ma kufer, w pełni zapakowany nie odpadł mi nawet przy prędkości 220 licznikowo ( wg GPS 210 ).
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
No i ja zamówiłem Kappę 46 w Monolocku , dzisiaj czekam na stelaż. A powiedz mi kolego t-racer jak jest z jego maksymalną ładownością? Bo w sumie jest napisane "max 5kg".
-
kappa
Ja mam GIvi 46l monolok ale dałem pod niego stelaż monokey i płytę monolock razem skręcone śrubami,kufer też jeśli go wożę to śruba na wylot i nakrętka plus duża podkładka od środka kufra.2 kaski wchodzą,pełne i duże rozmiary-ale położone na bok. W sumie to stelaż najważniejszy.Monokey może wiecej.
- stefanekmac
- Świeżak
Re: kappa
stefanekmac napisał(a):Ja mam GIvi 46l monolok ale dałem pod niego stelaż monokey i płytę monolock razem skręcone śrubami,kufer też jeśli go wożę to śruba na wylot i nakrętka plus duża podkładka od środka kufra.2 kaski wchodzą,pełne i duże rozmiary-ale położone na bok. W sumie to stelaż najważniejszy. Monokey może wiecej.
Nie ma czegos takiego jak stelaz monokey

-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie. Stelaż może służyć zarówno pod kufry z mocowaniem Monokey jak i Monolock. Wszystko zależy od płyty
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości