Alpinestars SMX 5 czy SMX 5 WP
• Strona 1 z 1
Alpinestars SMX 5 czy SMX 5 WP
Witam serdecznie.
Zima za pasem, a mnie naszlo na zmiane obuwia
Rozwazam zakup bucikow i mam potworny dylemat - brac zwykle SMX5 czy z membrana SMX5 WP ?
Roznica w cenie jest dosc spora, ale najwazniejsze jest to jak sie beda buciki sprawowaly podczas roznej pogody. Nadmienie, ze w deszczu juz nie smigam - mam dosc mycia sprzeta po takiej przygodzie
Zastanawiam sie tylko czy but z membrana nie spisze sie lepiej w cieple dni - chodzi o to, zeby nie ugotowac sobie nog.
W zimne dni membrana to zloty wynalazek, ale jak sie spisze w cieple dni ?
Z gory dziekuje wszystkim za pomoc oraz cenne informacje
PS: bralem jeszcze pod uwage SIDI ale jakos rozmiarowka nie przypadla mi do gustu... mniejszy numer jest za ciasny, a wiekszy to juz "wiadro"
Zima za pasem, a mnie naszlo na zmiane obuwia

Roznica w cenie jest dosc spora, ale najwazniejsze jest to jak sie beda buciki sprawowaly podczas roznej pogody. Nadmienie, ze w deszczu juz nie smigam - mam dosc mycia sprzeta po takiej przygodzie

Zastanawiam sie tylko czy but z membrana nie spisze sie lepiej w cieple dni - chodzi o to, zeby nie ugotowac sobie nog.
W zimne dni membrana to zloty wynalazek, ale jak sie spisze w cieple dni ?
Z gory dziekuje wszystkim za pomoc oraz cenne informacje

PS: bralem jeszcze pod uwage SIDI ale jakos rozmiarowka nie przypadla mi do gustu... mniejszy numer jest za ciasny, a wiekszy to juz "wiadro"

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Ja bym polecał ci buty bez membrany.Po pierwsze dlatego że cytuje "Nadmienie, ze w deszczu juz nie smigam ". Po drugie ja też kupiłem buty z membraną sidi vertigo rain ale po przeczytaniu tego testu wymieniłem na zwykłe Sidi vertigo poniewasz nie mam ochoty gotować się w ciepłe dni.
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art45.html .
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art45.html .
To nie prędkość zabija,tylko gwałtowna jej utrata.
-
makumba1979 - Świeżak
Kurcze - to mam zgryza... Tak tez mi sie wydawlo, ze bedzie tak jak napisales...
Mialem wczesniej buty z membrana sympatexowa i upalne dni bylo faktycznie cieplo ale dalo rade wytrzymac - natomiast w chlodne dni bylo wysmienicie... Eeeh, cos za cos...
Mialem wczesniej buty z membrana sympatexowa i upalne dni bylo faktycznie cieplo ale dalo rade wytrzymac - natomiast w chlodne dni bylo wysmienicie... Eeeh, cos za cos...
Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Zauważ jeszcze że między butami z membraną a butami bez membrany ( przynajmniej sidi w moim przypadku ) niby ten sam numer buta np:41 a różnica jest i to dość spora. Bez membrany jest ok a z membraną były za ciasne.
-
makumba1979 - Świeżak
Podejrzewam że numer mniejszy bez membrany był by ok. Zawsze możesz pomierzyć.

-
makumba1979 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości